Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NNK: társadalmi normaként váljon elfogadottá az általános átoltottság és a szabályok betartása

 

 

 

 

 

2020. szeptember 12. -

Rámutattak: miközben az új koronavírus megfékezésével küzd a világ, egyre nő azok száma, akik kételyeket fogalmaznak meg a vírussal, a járvánnyal, vagy a járvány kezelésével kapcsolatban. Teóriáik orvosszakmailag megalapozatlan állításokat és tárgyi tévedéseket tartalmaznak, amelyek a járvány elleni védekezés hatékonyságát jelentősen veszélyeztetik, aláássák a kormányzati és a tudományos törekvéseket a járvány visszaszorítása érdekében. Ezen túl veszélyeztetik saját maguk és embertársaik életét is - emelte ki a szervezet.

Közölték: a különböző oltásellenes és a koronavírus-járvány létezésében kételkedő nézetek folyamatosan terjednek az internetes oldalakon, közösségi portálokon, de eljutottak a köznevelési intézetekbe is. A magyarországi adatok is jól szemléltetik azt, hogy a védőoltásoknak köszönhetően több halálos betegség eltűnt, a fertőzések száma minimálisra csökkent, és számos, súlyos gyermekbetegségben ma nem hal meg gyermek Magyarországon - mutat rá az NNK.

A központ hangsúlyozza: a védőoltások elutasítása, a koronavírus-járvány tagadása társadalmilag elfogadhatatlan, ezért  aktívan fellépnek minden félrevezető tájékoztatás, cselekedet ellen.

Ennek kapcsán együttes fellépésre kérik a médiában dolgozókat, a gyermekorvosokat, a családorvosokat, az óvónőket és a pedagógusokat, hogy véleményformáló szerepüknél fogva csak a hiteles forrásból származó információkat továbbítsák.

Utasy Klára

Igen észrevettük. És sajnos hónaljig benne vagyunk.Megvan a vakcina lekötése, ki kell fizetni, be kell adni minden áron. A jogalap már rendezve. Az eü. államigazgatási szerv lesz jan. 1-től, határozatot hozhat, végrehajtást rendelhet el. Eü.Tv módosítva (56-57. Paragrafusok). Már tavasz óta a belügyminiszter a fő partner az eü helyett , kórházakban katonai "segítők". Szépen ki van alakítva minden, a félelem fokozása tervszerűen zajlik. És minden az "érvényben lévő jogszabályok szerint történik".