Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orbán: A segítséget kell Afrikába vinni, nem a bajt idehozni

 

Orbán: A segítséget kell Afrikába vinni, nem a bajt idehozni

2018. december 18. 09:53

„Semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt” – mondta a kormányfő az EU-Afrika Fórumon.

Jó esély van a magyar stratégiai irányvonal megerősítésére – mondta Orbán Viktor miniszterelnök érkezésekor tett nyilatkozatában az EU-Afrika Fórum előtt kedden Bécsben.http://mandiner.hu/images/ga1.gif

A kormányfő kiemelte: a magyar álláspont megerősítését várja a találkozótól. „A mi álláspontunk az, hogy a segítséget kell Afrikába vinni, és nem pedig a bajt behozni ide, Európába, és különösen nem Magyarországra” – fogalmazott. Hangsúlyozta: ezt a „stratégiai irányvonalat szeretnénk megerősíteni, és erre jó esélyünk is van”.http://mandiner.hu/images/ga1.gif

Az ENSZ globális migrációs csomagjával kapcsolatban Orbán Viktor elmondta: többen vannak az ENSZ-ben azok, akik kibocsátó országok, vagyis olyan országok, ahonnan migránsok érkeznek Európába. Ezért nagyon valószínű, hogy az ENSZ többsége a migráció támogatása mellett foglal állást – vélekedett.

Kijelentette: „mi azonban az érem másik oldalához tartozunk, a bot másik végén vagyunk, mi nem szeretnénk migrációt Magyarországon”. Ezért „mi semmilyen szerződést nem írunk alá, amely nemzetközi szinten elismeri, támogatja, bátorítja és finanszírozza a migrációt” – magyarázta.

A miniszterelnök közölte: „fenntartjuk a migrációellenes politikánkat”.

A bécsi fórum középpontjában az Afrika és az EU közötti gazdasági együttműködés javítása áll, különös tekintettel a digitalizációra és az innovációra. Napirenden lesznek továbbá klímaváltozással összefüggő kérdések, valamint afrikai befektetési programok, amelyek célja, hogy segítsék az afrikai lakosság helyben maradását.

(MTI)      mandiner.hu/cikk/20181218_orban_a_segitseget_kell_afrikaba_vinni_nem_a_bajt_idehozni