Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orvos által asszisztált öngyilkosságot kért és meghalt a 17 éves holland lány

2019.06.05

 Eutanáziát kért és meghalt a tizenéves holland lány, akit gyerekkorában megerőszakoltak

 

Albert ÁkosKÜLFÖLDjúnius 4., kedd 20:44 2632

Meghalt Noa Pothoven, az a 17 éves holland lány, akit korábban két férfi megerőszakolt. Pothoven eutanáziát kért, ami Hollandiában legális. Utolsó posztjában arról írt, hogy tíz napon belül meg fog halni.

Pothoven könyvet írt a szenvedéseiről Winning or Learning címmel, ebben beszámolt az őt ért erőszakról, az azt követő depresszióról és anorexiáról. A könyvben arról ír, hogy 11 éves korában támadták meg először, majd 14 éves korában két férfi megerőszakolta. Erről a szüleinek nem beszélt, mert szégyellte.

Utolsó Insta-posztjában már arról írt, hogy nem eszik, nem iszik, a szenvedése pedig „elviselhetetlen”. A döntése végleges, és valójában már egy ideje nem él, még ha lélegzik is.

Noa Pothoven

Hollandiában a betegek kérvényezhetnek orvos által asszisztált öngyilkosságot, vagyis eutanáziát, ha úgy érzik, elviselhetetlenek a szenvedéseik. Az eutanáziát 12 éves kortól lehet kérvényezni, és orvosnak kell kimondania, hogy a beteg állapota valóban elviselhetetlen szenvedést okoz neki, és nem várható javulás.

Pothoven azt írta, hogy sokáig gondolkodott és érlelte a döntést.

2017-ben 6585 ember halt meg Hollandiában eutanázia által. (EuronewsInsideedition)

444.hu/2019/06/04/eutanaziat-kert-es-meghalt-a-tizeneves-holland-lany-akit-gyerekkoraban-megeroszakoltak