Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Putyin szerint ez sokkal rosszabb lesz, mint az atombomba, vagy bármilyen fegyver a Földön!

 Putyin megerősítette, ez sokkal rosszabb lesz, mint az atombomba, vagy bármilyen fegyver a Földön!

2017-12-01InternetKiemeltLeleplezésekTársadalomTudomány

Még a nagy medve is esélytelen lenne vele szemben. Van, amitől még az orosz vezetés, és maga Putyin is fél. Sőt, nem csak fél, évek óta tart tőle, és folyamatosan végig kíséri a dolog alakulását.

Korábban már többször kinyilatkozta: ez lehet a jövő legnagyobb fegyvere.

Képtalálat a következőre: „relojes de terror”

putyin-kataklizma-1-9ba27815ee.jpg

Az emberiség egyfajta pajzsként is tudja használni majd az elkövetkező évtizedekben, évszázadokban, de rossz kezekben olyan mérhetetlen fegyverré válik, ami az egész világot kiirthatja.

Hamarosan az életünkbe is belép, és az apró morzsái már most is ott vannak a hétköznapjainkban. Egy olyan dologról van szó, amitől maga Elon Musk is fél, valamint Bill Gates is komoly aggodalmait fejezte ki. A világ vezető tudósai és mérnökei, és a legnagyobb fizikus, Stephen Hawking is azt állítja, komoly szabályozásokra van szükség, különben kicsúszhat a technológia az irányításunk alól.

A világ legnagyobb veszedelme, és a Föld problémáira egyben a legnagyobb orvosság a mesterséges intelligencia lehet. Már nincs messze az a jövő, ahol nanobotok tízezrei, vagy százezrei szóródnak szét egy terület felett, majd megsemmisítenek mindent, ami az útjukban áll, és ellenségesnek vélik.

Ilyen nanobotok, repülő drónhadsereg már napjainkban is léteznek és a hadsereg már élesben teszteli is őket különféle bevetéseken.

Ez azonban még a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy egy fejlett, öntudatára ébredő mesterséges intelligencia az emberiségről minden ismeretet elsajátítva könnyen juthat arra a végkövetkeztetésre, hogy a Föld pusztulásának oka az, hogy túl sok ember van a bolygón. Ennek következtében pedig a teljes internet és más globális hálózatok felett átvéve az irányítást a kihalás szélére taszíthat minket.

Ez egy olyan biztonsági rés, amit mindig fel kell vetni, és nagyon fontos, hogy az emberiség végig a helyén kezeljen, ha nem akarjuk azt, hogy átvegyék a fajunk feletti irányítást. Komplett városokat lehetne kiirtani az irányított drónokkal, melyeket az ellenünk forduló mesterséges intelligencia irányíthatna.

A rakéta silók és a ballisztikus rakétarendszerek felett is átvenné az irányítást, és a gyárakban önmagát reprodukálná, vagy saját hadsereget szervezne.

virtualis-fold-1-2bc0687c85.jpg

Mindezt a világ, és a fajunk fennmaradása érdekében tenné, mégis emberek milliárdjainak a halálát okozná.

Nem véletlen, hogy egyre több kutató és szakember próbálja elérni azt, hogy legalább valamilyen szinten szabályozva legyenek a mesterséges intelligencia kutatások, mielőtt a laborokban megszületik valami, amit már nem leszünk képesek visszafogni.

vilaglato.info/putyin-megerositette-ez-sokkal-rosszabb-lesz-mint-az-atombomba-vagy-barmilyen-fegyver-a-foldon

Forrás: avilagtitkai.com/articles/view/putyin-szerint-ez-sokkal-rosszabb-lesz-mint-az-atombomba-vagy-barmilyen-fegyver-a-foldon

 

A Zerot 40 napnyi tanulás után a szakértők a történelem legjobb go-játékosának tartják, ami alig több mint egy hónap alatt több tudást szívott magába, mint amennyit 3000 év alatt halmoztak fel a játék mesterei.

Mivel nem használtunk alapként semmilyen emberi adatot, az AlphaGo Zerot nem korlátozza az emberi tudás

- mondta a Deepmind egyik programozója. Az MI érdekes módon először olyan játékvariációkat és stratégiákat talált ki teljesen magától, amelyeket az emberi játékosok is alkalmaznak, és csak ezután kezdett sosem látott manőverekkel előállni.

A Zero nemcsak erősebb játékos az elődjénél, de kisebb is a hardverigénye: a rendszer, amin fut, mindössze két speciális MI-processzort tartalmaz, ellenben az előddel, ami egy 48-processzoros gépet igényelt.

 

Persze a mesterséges intelligencia fejlesztésének nem az a központi célja, hogy egyre összetettebb logikai játékokban verje meg az emberi bajnokot. A Zero most kezdte el tanulmányozni a komplex fehérjék szerkezetét, és a kutatók azt remélik, hogy olyan felfedezéseket tesz majd, amelyek az Alzheimer- vagy a Parkinson-kór gyógyításához vezethetnek.index.hu/tech/2017/10/18/40

 

Újabb áttörést ért el az AlphaGo nevű szoftver, amely 2015-ben 4-1-re verte meg Li Szedolt, a go sportág bajnokát.

 

Li Szedol küzd az AlphaGo ellen

Forrás: AFP/Google Deepmind

 

 

Idén újabb döbbenetes rekordot állított föl az MI, a DeepStack pókerprogram az összes profi játékost legyőzte, aki kiállt ellene. Ez azért volt fontos pont a mesterséges intelligencia történetében,mert a póker során nem ismert minden információ (az ellenfél lapjai),ráadásul a lehetséges opciók száma is olyan magas, amelyet nem lehet végigelemezni. Emiatt a programnak saját intuíciót is ki kellett fejlesztenie, amivel többek között a blöfföket is képes volt felismerni.www.origo.hu/gazdasag/20170814-elon-musk-figyelmeztetese-a-mesterseges-intelligencia-miatt.html