Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Reagen elnök az ufók ellen szövetkezni akart Gorbacsov pártfőtitkárral

2015.05.06

 Az ufók ellen akart harcolni az amerikai elnök

2015-05-05

 „Washington – Meg kell hagyni, igazán komoly tervei voltak Ronald Reagennek (+93)! A westerfimhősből amerikai elnökké lett férfi nem csak a hidegháborút szerette volna befejezni hivatali ideje alatt, de szövetségesnek kérte fel az akkori orosz elnököt, Mihail Gorbacsovot (84).

 Az 1985-ben Genfben rendezett béketárgyalásokon Reagen azzal az ötlettel állt elő, hogy álljanak össze az amerikaiak és az oroszok a földönkívüliek elleni harcban. Az amerikai elnök egész életében hitt az ufók létezésében, meg volt győződve arról, hogy léteznek más lények is a világűrben. Abban is biztos volt, hogy ezek a lények nemsokára inváziót indítanak majd a Föld ellen, erre szeretett volna felkészülni.

– Mivel tudta, hogy Amerikai kevés ehhez a harchoz, felkérte hát szövetségesnek az ősellenséget, a Szovjetuniót – írja most megjelent könyvében egy ismert brit ufókutató, David Clarke.

– Nagyon meglepte Gorbit az ötletével, amely szerint egy ufóinvázió esetén játszanak össze – mesélte Clarke a Daily Mailnek. Főleg azért, mert még a hidegháború befejezéséről szól tárgyalások is gyerekcipőben jártak, így az orosznak eszébe sem jutott a nagy ellenféllel szövetkezni.

Ráadásul még Reagen saját stábjának tagjai is kínosan érezték magukat, Colin Powell (78), aki akkor az elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese volt, kifejezetten kiakadt azon, hogy egy ilyen történelmi találkozón az ufókról beszélgetnek. Hasonlóan vélekedhetett Gorbacsov is, mert végül a megbékélésen kívül nem jött létre a nagy együttműködés a földönkívüli megszállás ellen, Ronald Reagen nagy bánatára. /Blikk-információ/blikk.hu/

 A megegyezés szerintem bizony létrejött, a történelmi események tükrében. Mi másért bontotta volna le a Szovjetuniót Gorbacsov pártfőtitkár? A genfi erdőben meggyőzte Gorbacsovot, hogy csak úgy tudja az emberiség teljes energiáját az idegenek ellen fordítani, ha a két nagyhatalom szembenállását felszámolják. Ennek egyik lehetséges módja volt az, hogy a Szovjetuniót elemeire bontotta a pártfőtitkár. Feltételezhette, hogy nehéz lenne meggyőzni a felső vezetést arról, hogy az idegenek fenyegetése miatt, fogjanak össze a gyűlölt USA-val. Egyszerűbb volt minimalizálni a saját erőpotenciálljukat.

 „Ronald Reagan arról beszélt, hogy ha a Földet külső hatalom támadná meg, akkor a világ országai egyesülnének. 1985-ben Reagan elnök a következőket mondta Mihail Gorbacsovnak egy Genfi találkozón:

"Nem tehetek róla, de el kell mondanom, milyen könnyű dolgunk lenne az ilyen találkozók alkalmával, ha egy másik bolygóról érkező idegen faj támadása fenyegetné a Földet. Elfelejtenénk az összes apró ellentétet országaink között, és látnánk, hogy így együtt, mindannyian emberi lények vagyunk itt a Földön." (International Herald Tribune, Párizs, 1985. december 5.)/Emberek alkották az UFOkat?/ igazsag02.uw.hu/