Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saját terápiás módszerrel gyógyítja covidos betegeit a gyöngyösi háziorvos

 

Saját terápiás módszerrel gyógyítja covidos betegeit a gyöngyösi háziorvos/Részlet

 

 

A portál arról is beszámolt, hogy mostanában megjelentek olyan vizsgálati eredmények, amelyek azt mutatják, hogy a gyógyító által alkalmazott kezelések 90 és még magasabb százalékban sikeresek. Ezzel a betegei a kórházba kerülést is elkerülhetik.

– Rengeteg szakirodalmat, tapasztalatot olvasok és kutatom a témát, ezek alapján állítottam össze a saját praxisomban az alábbiakat: azitromycin első nap 2×500 milligramm, második naptól körülbelül 5 napig 1×500 milligramm. Vírusellenes hatás, plusz nagyon érzékeny rá bizonyos baktérium, mely segíti a koronavírus sejtbe jutását – javasolta a doktornő, majd kiemelte: antibiotikum azért is kell, mert a covid az immunrendszert nyomja le, a bacilusok pedig a szervezetünkben elkezdik élni világukat.

– Persze az antibiotikum mellé és után bélflóra javítás is szükséges – mondta dr. Mangó Gabriella. – Az időseknek, 70 felett inkább doxycyclint, napi 2×100 milligrammot javaslok, hogy ne okozzon náluk az azitromycin esetleges szívritmuszavart. Az Aszpirin protect 100 + Quamatel 1 hónapig való szedése is hatékony, mivel érfalgyulladást, vérrögösödést okoz a koronavírus. Természetesen a D-vitaminnak is van szerepe a kezelés során, 2 hétig 12 ezer nemzetközi egységet, utána 2 hétig 6000 nemzetközi egységet javaslok a terápiánál. Ha a szaturáció 95 alá megy, akkor már inhalatív szteroid, például Pulmicort Turbuhaler javasolt, ebből 49 darabot írtam fel október óta. Tehát ennyi tüdőgyulladás lehetett. Ez körülbelül egyezik a kínai adatok alapján azzal a számmal, amennyien kórházba kerülnek.

A doktornő a portálnak elárulta: a két körzetében 2486 ember van bejelentve. A 141 PCR pozitív igazolt covidos betege közül kilenc került kórházba, heten haltak meg.

– Az elhalálozott betegeket 3-4 napos panaszok után kezdtük kezelni, vagy 80 év fölöttiek voltak. Az elhunyt páciensek közül a legfiatalabb betegem 69 éves volt, ő már egy hete volt lázas, amikor jelentkezett. Kórházba egy 49 éves nő került 4 napra, ő is nagyjából egyhetes panaszokat követően jelentkezett. Volt egy 70 fölötti betegem is, akit a betegségei miatt vettek fel a 12. napon 95 fölötti oxigénszaturációval. Kilencven alá egy embernek ment az oxigénszaturációja.

A háziorvos kiemelte, természetesen ez nem a valós covidosok száma, hiszen ha valaki karanténban volt a párjával, vagy ha az idős szülők covidosak voltak, akkor például a velük együtt élő fiataloktól nem kértek PCR-tesztet.

– Ha tehát őket is beleszámolom, s kétszázra kerekítek, akkor az jön ki, hogy 200 betegből 9 ember szorult kórházi ellátásra. S ha igaz, ami a kínai járvány idején megjelent, hogy 100 betegből 25 kórházba kerül, akkor a mintegy 200-ból 50 betegemnek kellett volna kórházba kerülnie – mondta.

www.heol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sajat-terapias-modszerrel-gyogyitja-covidos-betegeit-a-gyongyosi-haziorvos-3518344/