Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sorra derül ki a karantén alatt álló óceánjáró utasairól, hogy megfertőződtek a koronavírustól

2020.02.07

 

Sorra derül ki a hajó utasairól, hogy megfertőződtek a koronavírustól, a számuk jelenleg 61. A hajón három magyar is van.

 

A Japánban, Jokohama partjainál karantén alá helyezett óceánjáró hajó további 41 utasáról állapították meg, hogy megfertőződtek az újfajta koronavírussal - jelentette pénteken a japán egészségügyi minisztérium. A közléssel 61-re emelkedett a hajón a tüdőgyulladást okozó vírus fertőzöttjeinek száma.

A fertőzéssel diagnosztizált utasokat, akik mind 20 és 80 év közötti felnőttek, Tokió és néhány közeli prefektúra kórházaiba szállítják. A minisztériumi közlés szerint egyikük sem mutatja még a koronavírus okozta betegség tüneteit.

Az újonnan fertőzöttnek nyilvánított utasok közül 21 japán, nyolc amerikai, 5-5 ausztrál és kanadai, illetve 1-1 Argentin és brit állampolgár van.

Az óceánjáró fedélzetén 2666 utas és 1045 fős legénység tartózkodik, összesen 56 országból, és mindnyájuknak két hétig a kabinjaikban kell maradniuk.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tudomása szerint

három magyar is dolgozik a tengerjárón.

A Hongkongból érkezett Diamond Princess üdülőhajót Tokiótól délre, a jokohamai kikötő közelében horgonyozták le, miután kiderült, hogy a korábban Hongkongban kiszállt utasok egyike megfertőződött a Kínai Hupej tartományban súlyos járványt okozó vírussal.

Kato Kacunobu japán egészségügyi miniszter pénteki sajtótájékoztatóján leszögezte, mindent elkövetnek azért, hogy átfogó intézkedésekkel elejét vegyék a hajón a további fertőzéseknek. Hozzátette, hogy kétheti karantén február 19-re kitűzött feloldását az eddig megállapított fertőzések nem befolyásolják.

Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News

 

infostart.hu/kulfold/2020/02/07/szinte-elsullyeszti-a-koronavirus-a-karanten-alatt-allo-oceanjarot