Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tanácsok, ha otthon maradtál, amivel a járvány terjedését gátolod!

2020.03.22

 Tanácsok, ha otthon maradtál, amivel a járvány terjedését gátolod!

 

Amilyen kihalt minden, nehezen képzelhető el a gyors terjedés. Abban bízhatunk, hogy a vírus felhígul, hiszen a normális járványok átsöpörnek a népeken. Egyébként nem kell tőle félni, az már fél siker. Nehezen tudom elképzelni, városi körülmények között azt, hogy két - három hétnél többet kibír nagy tömeg bezárt ember. Egész egyszerűen pszichikailag az egybezártság felrobbantja a kapcsolatokat. Egy hónapról-hónapra élő, jelentősebb anyagi tartalékok nélkül élő társadalom, kb addigra véli úgy, jövedelem, munka nélkül bezárva úgyis tönkremegyünk, akkor inkább a járvány. Amit egyébként feltehetően a nagy többség úgyis megkap, csak az egészségügyi kapacitások kímélése miatt kell elhúzni.

Ha bárki elkapja, legnagyobb eséllyel otthon húzhatja ki, ha van, aki ápolja. Lélegeztető gépre 65 – 70 éven felül tömeges megbetegedések esetén, a rendkívül korlátozott lélegeztető gép és orvos létszám miatt, ne is számoljatok. Hiába van gép, ha nincsen szakszemélyzet.  Vírusra gyógyszer nincsen. A magas lázat kell kibírni. Segít a hűtő fürdő, de a láz jó, csak 41 fok felett már nagyon veszélyes. Óránként meg kell fordulni az ágyban, a lélegzés segítésére. Jó, ha van segítség, de egyedül is muszáj kibírni. A túlélők szerint szörnyű, hogy nem kap az ember levegőt.

 A hipermangán jó fertőtlenítő szer, Falus doktor (volt tiszti főorvos) szerint is. Indiában használják egy ott dolgozó betelefonáló szerint. Nálunk azt hiszem nem kapható, mert terrorizmus szempontjából veszélyes vegyület. A szappan tökéletesen megfelelő fertőtlenítőszer, mert bontja a vírus zsírköpenyét. Folyadékpótlás folyamatosan, teázás. Egészségesen is, a kiszáradt szervezet könnyebben elkapja. Sajnos idős korban a szomjúságérzés már nem működik. Ezért mérni kell a napi minimum 2 litert, legjobb a tea formájában, könnyebb meginni, mint a vizet. Annak van nagyobb esélye, akinek nincsen súlyosabb krónikus betegsége.

A piacokon most húsvét miatt még kapható nyers torma, reszelése utáni párolgásának belégzése tisztítja és fertőtleníti a légutakat. Erős illóolaj, vigyázni kell vele! A legrosszabb a mozgáshiány, ami automatikusan leamortizálja az embert, leül, mint az iszap. Az alkohol belsőleg nem tudni mit csinál, nincsen tapasztalat erre a vírusra. A delírium szerintem nem használ, a szorongást csak az egerek megjelenésig csökkenti. Kiszáradást okoz az alkohol a szervezetben. Maximálni kell a napi egy 2 dl. pohár vörösborra. Külsőleg a 70 fokos fertőtlenít, az meg nagyon drága. Egyébként azt tapasztaltam, hogy a boltból nem vitték a szeszt. A mozgáshiány eredményeként jelentkező problémás emésztést serkenti az epehajtó retek, akár a hónapos, akár a fehér, vagy fekete retek.

Vilaghelyzete.com

Mindenhonnan az árad, hogy nincs ellene védekezés és csak annyit tehetünk, hogy nem kapjuk el és nem terjesztjük...

Hozzászólások
Iuliana Vele
 Franciaországban a chloriquine 10cent darabja, 40 éve tesztelt gyógyszer és minden vírust és baktériumot megöl . Kína azzal gyógyult meg, most Algéria alkalmazza. Nem a paracetamol és a száraz köhögés elleni szirup gyógyítja , azért van annyi halott.

Maya Tè

Maya Tè Arbidol!! Ezt vásárolta fel Kína az oroszoktól

 Maya Tè Franciaországban van de csak orvos írhatja fel. Megy s ködösítés hogy a koronavirusra nem jó, és mellékhatása van és veszélyes , ezt mondta nekem a patikus. Ne legyen kétségeink , paracetamolal kezelik a betegeket azért van annyi halott.

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fertozo-betegsegek/meglevo-gyogyszerekkel-kezelheto-a-koronavirus/7rbl8sw

Kínai szakemberek szerint a malária ellen hosszú ideje alkalmazott gyógyszer, a chloroquine a koronavírus okozta fertőzés ellen is hatásos, csökkenti a tüdőgyulladás tüneteit, javítja a tüdő állapotát, gyorsabb gyógyulást eredményez. Francia klinikai szakemberek is hasonló eredményre jutottak, ők a chloroquine egy biztonságosabb változatának, a hydroxychloroquine-nek és az azithromycinnek a kombinációját alkalmazták (ez utóbbi egy viszonylag új antibiotikum). A hatóanyag-kombináció segítségével 6 napon belül sikerült kiirtani a vírust a betegek szervezetéből.

Megjelenés: 2017.11.29

PHARMINDEX Online

 

Maláriaellenes szerek javíthatják a daganatellenes kezelések hatásosságát

Egy új klinikai vizsgálat szerint a maláriaellenes chloroquine és

hydroxychloroquine hatékony lehet bizonyos daganatok kezelésében.

 

Amerikai és belga kutatók szerint az új vizsgálatok eredményei

alátámasztják, hogy a két vizsgált maláriaellenes hatóanyag a

tumorsejtek ellen közvetlenül is hat, illetve a daganat környezetében is

tumorellenes hatást fejt ki.

 

A kutatók különösen izgalmasnak tartják a chloquine és

hydroxychloquine potenciális hatását, amely által a tumorsejteket

érzékenyebbé teszik a daganatellenes terápiára.

 

 

2019.12.30.

 

 

„Ami nagyon érdekessé teszi ezt a két hatóanyagot, az a többrétű hatásmechanizmusuk“ - mondta a kutatás vezetője. „A tumorsejtekre és a daganat mikrokörnyezetére kifejtett hatás tanulmányozása izgalmas bepillantást tett lehetővé a tumorbiológiába, különösen az autophagia, a tumorok vaszkularizációja és az immunrendszer területén.“

 

„A vizsgálat eredményei alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy ezek a maláriaellenes szerek szignifikáns klinikai előnyt jelenthetnek bizonyos rákbetegek számára, elsősorban a standard kemoterápiás kezelésekkel kombinálva. Ennek megerősítéséhet további klinikai vizsgálatok szükségesek."

A tanulmány egyik társszerzője hozzátette, hogy nagy várakozással néznek elébe a nagyjából 30 olyan klinikai vizsgálat eredményének, amelyek a chloroquine vagy a hydroxychloroquine daganatellenes hatását értékelik.

www.pharmindex-online.hu/hirek/malariaellenes-szerek-javithatjak-a-daganatellenes-kezelesek-hatekonysagat