Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Több száz gyermek nem ment iskolába Kaliforniában homoszexuális történelem órák miatt

2019.05.16

 2019.05.15.

 

Kántor Fanni

Több száz gyermek nem ment iskolába homoszexuális történelem órák miatt

Fotó: Google

 2 nappal azután, hogy egy kaliforniai iskolai vezetőség engedélyezte a homoszexuális történelemről szóló tanórák megtartását, több mint 700 gyermek nem ment be az iskolába, hogy így tiltakozzanak a meleg jogokat terjesztő változtatás ellen.

A Rocklin Iskola vezetősége május 1-én szavazta meg, hogy az óvodásoktól kezdve az 5. osztályos gyerekekig tanuljanak homoszexuális történelmet, amely bemutatná a meleglobbi kulcsfontosságú szereplőit.

Az iskola egy órányira található Sacramento-tól észak-nyugatra.

A szülők arra kérték az intézmény vezetőit, hogy általános iskolások számára ne vezessék be az LMBTQ szakot, annak ellenére, hogy Kalifornia államban kötelezővé tette egy új törvény, hogy az iskolákban „leszbikus, homo- és biszexuális, valamint transznemű amerikaiak történelméről tanuljanak a gyerekek.” Az szakot a szexuális felvilágosításhoz hasonlóan kötelezővé tették a tanulók számára.

Éppen ezért több mint 700 gyermeket otthon tartottak a szülők május 3.-án tiltakozásként – állítja a Fox 40.

„Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek meg kell adni a lehetőséget arra, hogy történelmet tanuljon. Azonban a szexuális orientáció kérdése túl komplex téma egy általános iskolás számára. Hagyjuk, hogy a gyerekek élvezhessék a gyerekkorukat.” – mondták a szülők a tévécsatornának.

A Kaliforniai Családi Tanács egyik szakembere szerint igen egyoldalú az iskola döntése. „Az intézmény szerint a liberális gondolkodás a helyes, és a másik oldalon pedig a vallásos és konzervatív emberek bigottsága áll. A szülőknek esélyt sem adtak, csak azt tehetik, amit az iskola programja mond.” – mondta Greg Burt, szakértő az ügyben.

(christianhealines.com)    www.hitradio.hu/hirek/tobb-szaz-gyermek-nem-ment-iskolaba-homoszexualis-tortenelem-orak-miatt