Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Több városban lezárták az utakat a lengyel tüntetők/Kommnetem

 2020. október 26. – 18:51 (frissítve: 2020. október. 26. – 22:53) – BOZSÓ ÁGNES

 

 

 

Több városban lezárták az utakat a lengyel tüntetők

 

KÜLFÖLDBLOKÁDTÜNTETÉSLENGYELORSZÁGABORTUSZ

 

Több ezer tüntető lezárta az utakat Lengyelországban megbénítva ezzel az országot - írta meg a Reuters, és több helyi médium.

 

Lengyelországban csütörtökön nyilvánította alkotmányellenesnek a lengyel alkotmánybíróság a beteg magzatok abortuszát is lehetővé tevő jelenleg hatályos előírást, a döntéssel pedig gyakorlatilag teljesen betiltották az abortuszt a beavatkozást eddig is keményen szabályzó országban.

 A hatályos szabályok szerint már csak nemi erőszak, vérfertőzéssel fogant gyermek vagy az anya életét veszélyeztető terhesség esetén lehet abortuszt végezni. 

Az országban már ötödik napja folynak a tüntetések a törvény ellen több városban is, annak dacára, hogy az országban életben lévő járvány elleni szabályok szerint a tüntetés és a tömeges gyülekezés tilos. A Reuters riportja szerint a tüntetők autóval, biciklivel vontak blokád alá több utat is, illetve Varsóban a Poniatowski hídat is lezárták egy időre. Néhány elszigetelt esetet tekintve a tüntetések eddig békésen zajlottak, igaz, a pénteki tüntetésen a rendőrök néhol könnygázt is bevetettek.

telex.hu/kulfold/2020/10/26/lengyelorszag-abortusz-tuntetes-zavargas-blokad

 

Béláim! Túltoltuk?
HOZZÁSZÓLÁSOM
 
I. János levél:5:19 "Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel." Ez kiragadott idézetnek tűnik, de a világtörténelem elég jól alátámasztja. Ezért az abortuszt nem lehet betiltani, legálisnak kell maradnia. Az ókorban is feláldozták a csecsemőket Moloknak. Nem újdonság.

Viszont a hölgyet egy bírósági épületben, tárgyalás keretében gyilkosnak kell kimondani, hiszen azt teszi. Megnézhet egy kisfilmet is arról, hogyan darabolják szét a méhében a magzatot. A rövid - 5 perces- tárgyalás végén büntetési tétel kimondása nélkül távozhat. A bírósági papírral mehet legálisan abortuszra, ha neki úgy tetszik. Aki attól tart, hogy sérült gyermeket hoz a világra, azt ez a procedúra nem rázza meg.