Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Transznemű fiúként nyerte meg Texasban a lányok birkózóbajnokságát

 Képtalálat a következőre: „Transzneműség”

Transznemű fiúként nyerte meg a lányoknak kiírt állami birkózó bajnokságot a 17 éves

 

A beszámolók szerint az ellenfeleinek szinte esélye sem volt, ráadásul az egész eset Texasban történt, ahol épp egy transzneműeket korlátozó törvényt terveznek behozni.

A 17 éves Mack Beggs szombaton veretlenül nyerte meg a texasi középiskolás lányoknak kiírt birkózó bajnokságot, amivel ő lett az első transznemű, aki ilyen komoly eredményt ért el. Győzelmét azonban sokan vitatják, illetve igazságtalannak tartják, mivel Beggs

RENGETEG TESZTOSZTERONT KAPOTT A FIÚVÁ OPERÁLÁS MIATT.

Adódik a kérdés:  egyáltalán miért engedték elindulni a lányok között, ha fiúnak gondolja magát, és egy 17 éves fiúnak megfelelő tesztoszteronszinttel rendelkezik? A válasz halál egyszerű:

TEXAS ÁLLAMBAN CSAK A SZÜLETÉSI NEMÉNEK MEGFELELŐ BAJNOKSÁGBAN INDULHATOTT EL.

Ugyan Beggs és a szülei kérték, hogy a fiúknak kiírt bajnokságban indulhasson, a szabályok ezt nem tették lehetővé, Beggs pedig szó szerint átgyalogolt a mezőnyön. A pénteki elődöntőben vérző orra ellenére vágta földhöz az ellenfelét, akinek az edzői például megtiltották a meccs utáni nyilatkozatot, nehogy valami durvát mondjon.

A szombati döntőben Beggs végül 12-2-re nyert, győzelmét pedig legalább annyi beszólás követte ,mint taps. Az ESPN természetesen megszólaltatta a bajnokság szervezőjét, Jamey Harrisont:

“Semmi szabályellenes nem történt az idei bajnokságban, minden úgy volt, ahogy mi elképzeltük. Nem hinnénk, hogy ami történt, azt a szabályok idézték volna elő.”

Pedig a közvélemény – legfőképp az ESPN kommentelői – pontosan azt gondolja, hogy Texasnak visszanyalt a fagyi, és a saját maradi szabályaik miatt kell most magyarázkodniuk, de ez látszólag tényleg nem zavarja a döntéshozókat. Olyannyira nem, hogy ahogy korábban mi is megírtuk egy hosszabb írásban,

TEXASBAN ÉPP MOST TERVEZNEK BEHOZNI EGY TRANSZNEMŰEKET KORLÁTOZÓ TÖRVÉNYT.

Ilyen szempontból pedig Beggs győzelme elképesztő időzítéssel jött, hiszen az iskolákban a diákok 95%-a a korlátozó törvényt támogatja, ám a szakértők szerint egy ilyen botrány után ez a szám drasztikusan csökkenhet. A találgatásokon kívül, ami az ESPN szerint is biztos, hogy Beggs a győzelmével így, vagy úgy, de sporttörténelmet írt.

(via ESPN)