Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ukrajnában novembertől eltörölhetik az örökösödési és ajándékozási jogot

2018.10.16

 

Novembertől eltörölhetik az örökösödési és ajándékozási jogot


Felfoghatatlan intézkedést vezethetnek be november 1-től Ukrajnában.

A miniszteri kabinet 231. számú rendelete értelmében az értékbecsüsök novembertől nem határozhatják meg az ingatlan javak és ingóságok értékét. Az igazságügyi minisztérium №296 / 5 rendelete értelmében pedig a közjegyzők sem hitelesíthetnek öröklési vagy ajándékozási szerződést. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a lakosság nem fognak tudni öröklési és ajándékozási szerződést kötni.

       

Érthetetlen, hogyan jöhet létre egy ilyen rendelet, hiszen ez azt jelenti, hogy a hozzátartozók halála esetén a családtagok csupán adásvétel útján juthatnak hozzá örökségükhöz!

Sőt, megtörténhet, hogy a rokon elhalálozása után, mivel nem végrendelkezhetett örököséről, tulajdona az államra száll. Amíg az értékbecslőket érintő törvényt nem módosítják, az ukrán állampolgárok üres kézzel jönnek ki a közjegyzőktől, nem tudják átvenni a korábbi törvény által jogosnak tartott örökségüket. Csak reménykedni lehet benne, hogy a miniszteri kabinet észbe kap és módosítja az abszurd törvénytervezetet, írja a zrada.today.

karpathir.com/2018/10/16/novembertol-eltorolhetik-az-orokosodesi-es-ajandekozasi-jogot/