Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vigyazo.blog.hu: Halottaktól kér tanácsot Hillary Clinton

 

Halottaktól kér tanácsot Hillary Clinton

írta: eisen64

Az elnökjelölt 1996 óta tart kapcsolatot Eleanor Roosevelt volt First Lady-vel

 

 

Elnökjelölti beszédében Hillary Clinton idézte saját, 20 éve megjelent “Kell egy falu” című könyvét. A mű a közösségteremtés fontosságáról szól, arról, hogy “együtt erősebbek vagyunk” - mondta Clinton, aki 1996-ban, nem sokkal a Monica Lewinsky botrány után kezdett könyvet írni. A munkához egy tanácsadója javaslatára halott hírességek - köztük a volt First Lady, Eleanor Roosevelt - “véleményét” is kikérte. “Azt mondta, legyen olyan vastag a bőröm, mint egy rinocérosznak” - idézte Hillary Clinton az egyik tanácsot, amit Roosevelttől kapott. A misztikus kapcsolatot Clinton külügyminiszterként is ápolta. 

A neves amerikai tényfeltáró újságíró, a Washington Post szerkesztője, Bob Woodward írt először arról The Choice (A döntés) című könyvében, hogy a Monicagate után Hillary Clinton egy neves spirituális tanácsadó, Jean Houston segítségét kérte ahhoz, hogy túljusson a nem csak közéleti botrányt, hanem magánéleti válságot is előidéző időszakon.

 

 

Jean Houston rendszeres vendég Oprah Winfrey műsorában 

Houston hónapokon át látogatta a First Lady-t a Fehér-házban, és volt olyan időszak, amikor napokig ott lakott az elnöki rezidencián. Ő javasolta terápiás célzattal Clintonnak azt, hogy írjon könyvet és azt is, hogy ehhez kérje halott hírességek tanácsát. Woodward - aki egyike volt a Watergate botrányt leleplező újságírópárosnak - szerint ezeken a földöntúli beszélgetéseken többek között Mahatma Ghandit és Eleanor Rooseveltet is megidézték. Clinton ezeken a “képzelt beszélgetéseken” tanácsot kért tőlük.

A szeánszokról a CNN és több más országos lap is beszámolt. Ennek nyomán Hillary Clinton is elismerte Houstonnal való kapcsoltatát és a halottakkal való beszélgetést. “Időnként képzelt beszélgetéseket folytattam Mrs. Roosevelttel, hogy

MEGTUDJAM, MIT TENNE Ő AZ ÉN HELYEMBEN. ÁLTALÁBAN AZT MONDJA, HOGY SZEDJEM ÖSSZE MAGAM VAGY LEGALÁBBIS LEGYEN OLYAN VASTAG A BŐRÖM, MINT EGY RICONCÉROSZNAK

írta Hillary Cllinton egy 1996. június 4-én megjelent cikkében. “Órákat töltöttünk együtt (Jean Houstonnal), aki a legkülönbözőbb témákról beszélt nekem, az ókori görögöktől kezdve a Bangladesben élő nők és gyermekek helyzetéig”.

Woodward könyve szerint Houston azt is felvetette Hillary Clintonnak, hogy “Jézus Krisztust is idézzék meg, de azt a First Lady elutasította, mondván, attól tart, “túl személyes’ lenne a beszélgetés.” Houston egyébként tagadta, hogy halottidézést tartottak volna a Fehér Házban, szerinte “csak a lehetséges határait feszegették”.

eleanor-roosevelt-posed-in-what-is-currently-the-treaty-room-where-she-sensed-lincolns-ghost-while-she-worked_-life.jpg

Eleanor Roosevelt a Fehér Házban, ahol “Lincoln szellemét érzékelte”

A Fehér Ház nem örült annak, hogy híre ment a szeánszoknak, mert attól tartottak, hogy a sajtó összekapcsolja azokat Nancy Reagan asztrológiai szenvedélyével.

Bár Hillary Clinton cikkében a “filozófia és mitológia szakértőjének” nevezte Houstont, a tanácsadó semmilyen egyetemi végzettséggel nem rendelkezik, bár hosszabb--rövidebb ideig számos kurzust látogatott. Az emberi tudat képességeinek kiszélesítéséről írt spirituális könyvével szerzett országos ismertséget. A ma 79 éves Jean Houstont a Huffington Post “korunk egyik leginspirálóbb gondolkodójának"nevezi, aki rendszeresen tart tréningeket nagyvállalati vezetőknek és közéleti szereplőknek. Élettörténetének érdekes epizódja, hogy 21 évesen részt vett abban a kísérletsorozatban, amelynek a keretében a CIA 300 önkéntes fiatalon tesztelte az akkor még nem tiltott LSD hatásait. Itt ismerkedett meg későbbi férjével, Robert Meadow kutatóval, akivel együtt a hatvanas években elindították az “Emberi Képességek Projektet” (Human Potential Project). Houston egy interjúban elmondta: egy 2000 éves eredeti Athéné-medált hord a nyakláncán, és az ókori istennőt “személyes barátjának” tartja, bár "nem imádja úgy, mint például Teréz anya imádta Jézust". 

Hillary a könyve megjelenése után is kapcsolatban maradt halott elődjével, amint azt férje, Bill Clinton is elismerte egy 2012-es beszédében, amit Roosevelt elnök emlékére tartott ünnepségen mondott. A rendezvényen ott voltak a Roosevelt-család leszármazottai is, aki előtt Bill Clinton felidézte, hogy a néhai First Lady milyen érdemeket szerzett az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának a megszövegezésében.

“Ezt onnan tudom, hogy amikor elnökként szolgáltam, feleségem, aki most a külügyminiszter, rendszeresen tartotta a kapcsolatot Eleanorral.

EZÉRT TEGNAP ESTE, HILLARY PERUBÓL HAZAFELÉ FELHÍVOTT, ÉS AZT KÉRTE, MONDJAM EL ÖNÖKNEK, MIT HALOTT ELEANORTÓL

- mondta 2012-ben Bill Clinton.

Eleanor Roosevelt rekordidőt, 12 évet töltött el férje mellett a Fehér Házban. Maga is érdeklődött a spiritizmus és a teozófia iránt. Feljegyezte például, hogy az egyik teremben “Abraham Lincoln szellemének jelenlétét érzékelte”. Roosevelt 1962-ben halt meg, Hillary Clinton akkor 15 éves gimnazista volt Arkansasban.