Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vigyázó.hu:"Mind meghaltok!" 5 súlyos kérdés a Las Vegas-i mészárlásról

 

"Mind meghaltok!" 5 súlyos kérdés a Las Vegas-i mészárlásról

írta: vigyazo

Több mint egy órán át zavartalanul mészárolt a tömeggyilkos

 

 

Az Egyesült Államok legsúlyosabb fegyveres mészárlása után több kérdés egyelőre megválaszolatlan, ezek közül gyűjtöttük össze a legfontosabbakat. Természetes, hogy közvetlenül egy ilyen tragikus és súlyos bűncselekmény után sok információ kering a médiában, amelyek időnként egymásnak is ellentmondanak, de az alábbi - a közvéleményt joggal foglalkoztató - kérdésekre egyenlőre nem érkezett magyarázat. Amint további információk jelennek meg, cikkünket frissítjük.

1. Miért telt el 72 perc a lövöldözés kezdetétől addig, hogy a kommandósok betörtek Stephen Paddock lakosztályába?

A tömeggyilkosság helyi idő szerint este 22.00 óra körül kezdődött, amikor Paddock kalapáccsal betörte a Mandalay Bay hotel 32. emeletén található 3 szobás sarok lakosztályának két ablakát, majd módszeresen elkezdett lőni az előre felállított automata fegyverekből. Elvileg már a légmentesen zárt ablakok betörését is  észlelnie kellett volna a hotel biztonsági rendszerének, és a szálloda előtti sokezres koncertlátogatók tömegéből is feltűnhettek a hotel csillogó front felületén keletkezett törések. Az első telefonos riasztás 22.08-kor érkezett a rendőrségre. Az első rendőrségi közlemény 30 perc után, 22.38-kor jelent meg egy "aktív lövöldözőről a Las Vegas Strip-en". Újabb 30 perc után, 23.08-kor lezárták a koncert környékét, majd 23.20-kor a kommandósok megostromolták Paddock lakosztályát, de a férfit már holtan találták. A gyilkos több mint egy órán át zavartalanul mészárolt, a nyitott ablakban állva, Las Vegas központjában, ahol elvileg az átlagnál is erősebb a rendőri jelenlét a kaszinók miatt. 

 Frissítés8: Egy fegyvertelen szállodai biztonsági őr fedezte fel, hogy Paddock 32. emeleti lakosztályából (amit a szálloda ingyen bocsátott a kiemelt kaszinó státussal rendelkező férfi rendelkezésére) lőnek a tömegre. Paddock a bekamerázott folyosón látta, hogy megközelítik a szobáját és az ajtón keresztül rálőtt a biztonsági őrre, akit megsebesített. Az őr rádión értesítette a rendőrséget, de amikor az első osztag megérkezett, Paddock több mint 200 lövést adott le a rendőrökre, akik visszavonultak a kommandósok megérkezéséig. Emiatt tartott több mint egy órát, amíg behatoltak a lakosztályába.   

 

Daily Mail infografikáján a támadás legfontosabb részletei (bal fentről indulva): a betört szállodai ablakok; kilátás a szállodai saroklakosztály ablakaiból; a 22 ezer fős koncerthelyszín (színpad és nézőtér) Las Vegas ikonikus szállodasorának közepén  

2. Hogyan tudott Paddock egy egész fegyverarzenált felhalmozni és a szállodai lakosztályába csempészni feltűnés nélkül? 

Paddock szállodai apartmanjában összesen 23 fegyvert és több ezer nagy kaliberű lőszert találtak, ezeket négy nap alatt összesen 10 bőröndben csempészte be. Soha senki nem figyelt fel erre, sem a szállodán kívül, sem a bejáratnál és a takarítók sem, akik naponta jártak a lakosztályban. Emellett Paddock autójában bombakészítéshez alkalmas vegyi anyagokat, egyik lakásában pedig további fegyverarzenált és különböző elektronikus eszközöket találtak. A környezete azonban ebből semmit nem vett észre.

 

 

További részletek a támadásról, a Daily Mail infografikáján

3. Miért nem hallgatták ki eddig Paddock barátnőjét?

Paddock nem a saját nevén jelentkezett be a szállodába, hanem a barátnője személyi igazolványát használta, ezért kereste a rendőrség először a 62 éves Marilou Danley-t. Mint kiderült, a nő külföldön volt a mészárlás idején, Japánban. A rendőrség tisztázta a nőt, de annak ellenére, hogy ő rendelkezhet a legközvetlenebb információkkal Paddock utolsó hónapjairól, csak annyit közöltek, hogy "ha majd visszatér az Egyesült Államokba, meghallgatják".

paddock_girlfriend.jpg

Stephen Paddock, a tömeggyilkos és barátnője, akinek a nevén bejelentkezett a Las Vegas-i szállodába 

4. Mi indította a büntetlen előéletű, hétköznapi életet élő jómódú nyugdíjast a katonai jellegű tömegmészárlás megszervezésére és elkövetésére?

Erre a talán legfontosabb kérésére egyelőre semmilyen érdemi válasz nincs. A nyugdíjas könyvelőből tömeggyilkossá vált férfi öccse, Eric Paddock azt nyilatkozta, hogy "mintha meteor csapódott volna az utcánkba", úgy érte a hír a támadásról, mert a férfi "teljesen normális életet élt, sem vallási, sem politikai elkötelezettsége, vagy érdeklődése nem volt". Egyetlen kirívó szenvedélye a szerencsejáték (főleg online póker) volt, nagy tétekben, időnként napi 20-30 ezer (!) dollárért játszott, de úgy tűnik, nem volt eladósodva, mert több, összesen egymillió dollárt meghaladó értékű ingatlannal rendelkezett Nevadába, Texasban és Floridában is. Nincs információ arról sem, hogy Paddock katonai tapasztalattal rendelkezett vagy lövészeti kiképzésben részesült volna. Az ISIS közleménye szerint Paddock néhány hónapja iszlám hitre tért és 'Abu Abdul Bar al-Amriki' néven csatlakozott az Iszlám Állam harcosának, de erre nincs független bizonyíték. (Az ISIS tavasszal egy videóban fenyegetett Las Vegas-i támadással). Paddock apja bankrabló volt, egy időben az FBI legkeresettebb bűnözőinek listáján szerepelt, de már régebben meghalt.

Frissítés1:  Közben a szélsőbaloldali Antifa mozgalom egyik csoportja is bejelentkezett, mint írják Stephen Paddock tagjuk volt, akire büszkék, mint mártírra.

antifa_vegas2.png

5. Ki volt az a rejtélyes nő, aki előre tudott a támadásról?

Szemtanúk elmondták, hogy 45 perccel a támadás előtt egy "középkorú, ázsiai külsejű nő" egy férfi társaságában a koncertlátogatók tömegében előre furakodott, és közben azt kiabálta, hogy "Mind meg fogtok halni!". A párt a biztonsági őrök elvezették, azóta nem tudni, hogy megtalálták vagy kihallgatták volna.

Egy szemtanú, aki hallotta és látta a különös nőt, aki figyelmeztetett a támadásra

 

VILÁGHELYZETE.COM CIKKE

 

 2017. Október 1. 

Sokszor keres az ember az ilyen véres merénylet és emberáldozat mögött okkult jelentést vagy tartalmat, ha már észérvet nem tud magyarázatként találni az ilyen sötét eseményekre és tettekre....

A merénylet helyszíne mellett a Luxor piramis csúcsából az ég felé törő fénnyel, mellette a szokásos obeliszkkel, mely minden energiaközponttal rendelkező nagyvárosban "kötelező kellék" Londontól Washingtonig, Rómától Párizsig, Alexandriától Las Vegasig., szóval egy sajátos és misztikus okkult hátteret ad a sötét mészárlásnak. 
A piramis a Cabal, az Illuminati és a háttérhatalom piramisát jelképezve, az obeliszk pedig mindig mint egyfajta energia-közvetítő jeladó szerepét betöltve funkcionál egyes elképzelések szerint.... Az viszont tény, hogy mindkettő mélyen okkult tartalommal és ősi erővel bír.

Az obeliszkek története 
A legkorábbi obeliszkekek 'benben'-kövekként voltak ismertek.. Minden obeliszk tetején egy apró piramis kell, hogy díszelegjen. Bizonyos elképzelések szerint a napisten szelleme időszakosan ezeken a köveken keresztül tud belépni a világunkba és ezen alkalmakkor emberáldozatot bemutatva ajándékozzák meg őt és használják okkult erejét...
Természetesen mindez csak véletlen találgatás és belemagyarázás, de gondolkodást mindenképp megérdemel. Kutatást pedig annál inkább! (SBG Buddha - VilagHelyzete)

Forrás: 
https://www.christian-restoration.com/fmasonry/obelisks.htm

Vilaghelyzete.com AWAKENING THE WORLD. . EVERY HEART MAKES A DIFFERENCE

Frissítés:

A tömegmészárlást elkövető Stephen Paddockról szintén kiderült, hogy ugyancsak szerencsejátékos volt, méghozzá rendszeresen és nagyban játszott. Testvére – az amerikai AP hírügynökségnek – hétfőn későn délután már azt állította róla, hogy többszörös milliomos volt, tudomása szerint ingatlankereskedelemből.

A rendőrség szerint viszont a férfi nem milliomos, csupán nagyon tehetős volt, és a pénze szerencsejátékból, elsősorban is videós pókerból származott.

A Washington Post azt közölte, hogy Paddock a tett elkövetése előtt nem sokkal nagy összegeket utalt át egyik számlájáról a másikra.

(MTI)