Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vírus és a reverenda/Részlet/Hozzászólásom/

2020.10.19

 

Vírus és a reverenda/Részlet/Hozzászólásom/

Diétás Magyar Múzsa
Ma, 9:59-kor  6 perc az elolvasása. 
Láthatóság: Nyilvános
Nyilvános
 
 
A múlt hét egyik nagy felháborodást kiváltó eseménye volt Veres András püspök interjúja, amelyben felmondta a keményvonalas katolikus tanokat. Sokakat sokkolt a dolog, holott a kedves mosolygós, focizó, gitározó, motivációs beszédeket mondó katolikus papok is ugyanezen tanokat követik, csak ők nem nyilatkozgatnak róluk. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a protestáns felekezeteknél is vannak ugyanilyen alakok, árnyalatnyival különböző tanokkal.[...]

Az egyháznak tehát teljesen más szerep jut, mivel az átlagember nem a templomtól várja a gyógyulást, hanem attól a kutatólabortól, amelyet egyébként valamilyen ördöngősségnek tart, tele vegyületekkel. Nem érti persze, milyen vegyületekkel, ezért eszik vegyületmentes müzlit reggelire, és ezért oltásellenes. A tudományos ismeretterjesztésnek lenne dolga ezen segíteni. De foglalkozzunk most a pappal.

A pap szegény ott van a templomban és annyit tud mondani, hogy imádkozzunk, hogy az Úr világosítsa meg tudósaink elméjét. És elmagyarázni, hogy a minden kutatásban jelen levő mázlifaktor az valójában az Úr maga. Én ezzel például teljesen egyet tudok érteni. Hitnek ez elég, egy nagy egyház sziklaszilárd alapjának kevés. Borzasztó lehet papként látni, hogy akármennyire is fitymálják a tudományt, az emberek a bajban nem a paphoz, hanem a maguk által formált aranybárányhoz, a tudományhoz rohantak segítségért.
A másik csapás pedig a közösséget éri. Az egyház ugyanis csak részben szolgálja az Úrral találkozást, legalább ilyen fontos a többi hívővel találkozás. Ezért mondja azt Veres püspök, hogy a tévén át nézett mise nem olyan. Oda kell menni és részesülni a szentségben, ami részben szentség, de legalább ekkora részben közösség, nem annyira az Úrral, mint a gyülekezettel. Igenám, de a gyülekezet mára eléggé megörgedett. A kis közösségek szétszóródtak, a fiatalok már nem csak a mise/istentisztelet után látják egymást, jobbra-balra költöznek, nem egész életüket ugyanott élik le. A gyülekezetbe pedig azok járnak, akiket még így neveltek. És egyre kevesebbeket nevelnek így, és ezen nem segítenek a pedofilbotrányok meg az ilyen interjúk, ahol kiderül, hogy minden jófejkedés, meg az aranyos pápa bácsik ellenére a katolikus egyház, legalábbis Európában nem hirdet modernebb tanokat mint egy vahabita imám, csak nem akar felrobbantani senkit. Ez egyébként igaz a többi “történelmi” felekezetre is. A reformátusok továbbra is úgy beszélnek a templomban, mint Tinódi Lantos Sebestyén egy goaparti utáni másnapos reggelen. A zsidók továbbra se tudják se kiköpni, se lenyelni, hogy a korábbi sorsszerűen megélt zsidóság után ma már a legtöbb zsidó gyerek vegyesházasságba születik, és választja a zsidóságot, és nem szeretne hozzá súlyos neurotikus tüneteket is választani, akármennyire is ez a közép-európai hagyomány.
Az egyházak tehát így is távolodnak a híveiktől, erre jön a járvány, és azokat az országokat leszámítva, ahol sikeresen próbálkoznak az ellen-szekularizációval (Magyarország, Lengyelország) a kormányok korlátozzák a templomba járást. Tehát a nép nemhogy nem a paptól várja a járvány megoldását, még meg is mondják neki, hogy ha beül a nagy hideg templomba századmagával, jó eséllyel még beteg is lesz.
A papok meg csak néznek rémülten, mert tudják, hogy akármennyi egyházi iskola és akárhány százmilliárd állami támogatás is kevés lesz. Ha az emberek nem mennek templomba, nincs egyház. A koronavírus pedig pont ezzel fenyeget.
Hozzászólásom
Tételezzük fel, hogy van Isten. Ezalatt a materiális rendszerünkön kívül lévő felsőbbrendű intelligenciát értek, aminek létét, vagy nem létét nem kívánom bizonyítani. Tehát hipotézis szint. A vallási rendszerek azt hirdetik, hogy Ő vezérli a mi világunkat, mindenféle módszerrel és láthatatlanul. Azt is állítják, hogy hozzáférhető az imának nevezett rituális módon. Ebből következik, hogy az Ő tevékenységének tudható be a jelen járvány, keletkezzen az laborban és véletlenül kerüljön ki, vagy denevérben, vagy direkt összeesküvés eredményeként terjedjen el.
 
 
Mit ért el vele és mi a célja? 1. Szétzilálta a gazdasági világrendszerünk szépen felépített rendszerét. 2. Atomizálta a közösségeket. 3. Megszüntette az európai bulikultúrát. 4. Romlásba döntötte a hagyományos vallási rendszereket. 5. Iparágakat szüntette meg. 6. A magukra maradt egyéneket a bizonytalanság félelme öntötte el. 7. Az államok parancsuralmi rendszert vezetnek be. 8. Az emberek egy része elkezdi keresni a kapcsolatot, a túlélés reményében Istennel.
 
 
Ilyen szintű világméretű felfordulás, háború nélkül, még soha sem volt. Valamit jelez. A zsidók a Messiást, a muszlimok az iszlám messiás, a Mahdi seregének feltűnésére várnak, a keresztények a Názáreti Jézus Krisztust várják vissza. A Biblia rendszerében a hétéves periódusok kiemelt időszakok. Ez egyébként a világi rendszerek időszámítására is igaz.
Ezek alapján talán a nemzetek idejének utolsó évhetébe /Dániel próféta időszámítása szerint/ lépünk bele. Utána még lesz idő, az ítéletkorszak is hét évig tart, lásd János Jelenések. És eljön az aranykor, az emberiség régóta várt gyönyörűsége ezer éves korszaka a Messiás, Jézus Krisztus uralkodásával! Hogy miért lennénk pont ebben a korszakban? Jézus két napig volt a sírban, a harmadik nap támadt fel. Istennek annyi egy nap, mint ezer esztendő. Két nap eltelik 2032-ben Jézus feltámadása után. Lehetnek időszámítási zökkenők a történelemben.
 
De mivel semmivel sem bizonyítottam a rendszeren kívül lévő Teremtő létét, az anyagi világ meg kézzelfogható valóság, ugyanaz volt tegnap, mint lesz holnap, ez csak hipotézis, feltételezése, hogy van rendszervezérlő Isten.