Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WHO: Oltással karanténban kell maradni, nincs bizonyíték, hogy a vakcina megakadályozná a fertőzést

 

ALTERNATÍV HÍREK

A WHO vezető tudósa szerint a vakcinával beoltottaknak ugyanúgy karanténban kell maradniuk utazás során, mivel egyelőre egyáltalán nem bizonyított, hogy ezek az oltások megakadályoznák a vírus elkapását és továbbadását, azaz a fertőzés terjedését!

A hét elején már beszámoltam nektek erről a VilagHelyzete FB-oldalán a WHO sajtótájékoztatóján és online konferenciáján elhangzottak miatti aggodalmamat kifejezve, de most számos külföldi média is felkapta a fejét a hírre és összefüggésre! 

 
 

Dr. Soumya Swaminathan megjegyezte, hogy az egészségügyi szervezet nem állapította meg, hogy az Egyesült Államokban és Európában alkalmazott C-19 vakcinák megakadályoznák-e hogy az emberek elkapják a vírust és átadják másoknak.

.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
 Jelenleg nem hiszem, hogy bármelyik oltásról is bizonyítékunk lenne arra vonatkozóan és biztosak legyünk abban, hogy az megakadályozza, hogy az emberek valóban elkapják a fertőzést, és így tovább tudják azt adni." mondta az Axiosnak.

 Azt hiszem, amíg többet nem tudunk, feltételeznünk kell, hogy a beoltott embereknek is ugyanolyan óvintézkedéseket kell tenniük, amíg ki nem alakul a nyájimmunitás bizonyos szintje, amelynek a lakosságban kell kiépülnie" - mondta .
1609455774289
A Business Insider a múlt hónapban arról számolt be, hogy az Egyesült Államokban élő vakcinakutatók abban reménykedtek, hogy meg tudják állapítani, hogy az oltások megakadályozhatják-e a vírus terjedését, vagy csak a COVID-19 tüneti eseteit akadályozzák meg.

Három nyugati oltást találtak hatékonynak a nagy kísérletek során annak megakadályozására, hogy a címzettek megbetegedjenek vagy súlyosan megbetegedjenek a COVID-19-ben.

Ezek közül kettőt, a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinát már az USA-ban és Európában adják be . A harmadik, amelyet az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem fejlesztett ki, valószínűleg a napokban kap jóváhagyást az Egyesült Királyságban - írja a Financial Times .

Tal Zaks, a Moderna főorvosa a múlt hónapban azt mondta , hogy szerinte a vakcina valószínűleg megakadályozza a vírus átvitelét, de arra figyelmeztetett, hogy még nincs "elegendő bizonyíték" rá.
.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/
 Amikor megkezdjük ennek az oltóanyagnak a bevezetését, nem lesz elegendő konkrét adatunk annak igazolására, hogy ez az oltás csökkenti az átvitel mértékét" - mondta.
Fordította: SBG Buddha - VilagHelyzete
Forrás: WHO / BusinessInsider / Axios