Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WHO súlyos bejelentése a PCR-tesztek és diagnosztikai módszerekről a járványügyi intézkedésekben

 

Hallgat a média: a WHO súlyos bejelentése alig kapott nyilvánosságot

 

WHO 2021 január 20-án jogilag érvénytelenné tett minden, a PCR-tesztekre alapuló és egyéb diagnosztikai módszerrel alá nem támasztott járványügyi intézkedést.

2021 január 20-án a WHO egy rendkívüli bejelentést is tett.
A 11 hónapja mantraszerűen ismételgetett tesztelési felhívásról, ajánlásról kiderült, hogy alaptalan és tudománytalan, illetve jelenlegi formájában teljesen értelmetlen. Kérdés, hogy a napi rendszerességgel - a pánikkeltés szolgálatában - nyilatkozó tudósaink, orvosaink, infektológusaink, mikrobiológusaink, és járványügyi szakembereinkhez mikor jut el a WHO megállapítása. (Vagy ők teljesen tisztában vannak mindezekkel?)
Idézünk a WHO a „WHO Information Notice for IVD Users 2020/05“ című dokumentumból:

A WHO-nak a SARS-CoV-2 diagnosztikai vizsgálatra vonatkozó útmutatása kimondja, hogy a gyenge pozitív eredmények esetében körültekintő értelmezésre van szükség. [Magyarul: Ha sok ciklus után kapunk csak pozitív eredményt, akkor írjuk azt át negatívra.

A vírus kimutatásához szükséges ciklusküszöb (Ct) fordítottan arányos a beteg vírusterhelésével. Ha a vizsgálati eredmények nem egyeznek meg a tünetekkel, a várható kórképpel, új mintát kell venni és újból tesztelni ugyanazon vagy eltérő nukleinsav meghatározó technológiával. ÉRTHETŐBBEN: ha a PCR-teszt pozitív eredményt ad, de a beteg tünetmentes, akkor nem szabad a teszteredményt figyelembe venni. Addig kell tesztelni, míg negatív eredményt nem kapunk, vagy meg nem betegszik a páciens..

A WHO emlékezteti a felhasználókat arra, hogy a betegség prevalenciája (elterjedtsége) megváltoztatja a teszt eredmények prediktív (várható, feltételezhető) értékét; ahogy a betegség prevalenciája csökken, úgy nő a hamis pozitív eredmény valószínűsége. Ez azt jelenti, hogy annak valószínűsége, hogy egy (SARS-CoV-2) pozitív teszteredményt felmutató személy valóban SARS-CoV-2 fertőzött legyen, csökken a prevalencia csökkenésével, függetlenül az állított specifikusságtól.

ÉRTHETŐBBEN: Ha csak kevesen fertőződtek meg, akkor a pozitív teszteredmény valószínűleg hamis pozitív eredmény. Hogy mennyi a kevés vagy sok, ezt természetesen nyitva hagyja a WHO.

A legtöbb PCR-tesztet a diagnózis segédeszközeként tekintik, ezért az egészségügyi szolgáltatóknak minden körülményt figyelembe kell venniük, beleértve a mintavétel időzítését, a minta típusát, a vizsgálati jellemzőket, a klinikai megfigyeléseket, a kórtörténetet, a beteg érintkezéseit, és egyéb járványügyi információkat.

ÉRTHETŐBBEN: A tesztelő személy saját kénye-kedve szerint értelmezheti a teszteredményt. Ha úgy tetszik neki, a pozitívot értelmezheti negatívként, a negatívot pozitívként.

Érdekes módon a WHO nyilatkozata nem kapta meg az elvárt médiabeli hírverést. Sehol sem követték egymást a szalagcímek, nem szajkózta óráról órára a tévé, rádió, nem volt breaking news.

Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a média számára vannak fontosabb dolgok, mint a tájékoztatás, függetlenül attól, hogy közszolgálati (adófizetők által fönntartott) vagy kereskedelmi médiáról van szó, amely viszont úgy tűnik, mégsincs annyira kihegyezve az olvasottság és a hirdetési bevételek növelésére.

Pedig a WHO megállapításának nemcsak diagnosztikai, hanem jogi, politikai következményei is vannak, mégpedig világméretekben. Eddig ugyanis minden hivatalos szerv úgy tekintette a teszteket, hogy egy pozitív teszteredmény egyenlő volt az olyan fertőzéssel, amely akut veszélyt jelentett embertársai számára. Ezért tömegesen izolálták el az embereket egymástól, tekintet nélkül a járulékos károkra. A WHO friss közlése egyértelmű állásfoglalást jelent.

Ennek értelmében meg kell különböztetni az alábbi fogalmakat:
– kontaminált (tesztpozitív)
– fertőzött, fertőzőképes (illetve valószínűsíthető, hogy a vírusterhelés függvényében ezeket is meg lehet egymástól különböztetni, pontosan a PCR-teszt küszöbszáma alapján).

Kontaminált az a személy, akiből kimutatható a vírus vagy más kórokozó. A kontaminált személy azonban nem automatikusan fertőzött. Fertőzöttnek ugyanis az tekinthető, akiben a vírus szaporodik és a fertőzött személy a jellegzetes tüneteket mutatja. Ez pedig csak akkor következik be, ha elég magas a vírusterhelés (azaz, a PCR-teszt már néhány duplázás után is pozitív eredményt ad).

Ha csak kevés vírus jut a szervezetbe, meghiúsul a fertőzés. Aki nem fertőzött, az a másik személyt sem képes megfertőzni. Mert a fertőzőképesség feltétele a fertőzöttség. Azaz: aki tünetek nélkül jár-kel a világban, arról szinte teljes biztonsággal meg lehet állapítani, hogy nem jelent fertőzésveszélyt a másik ember számára. Az illető személyt egy pozitív PCR-teszt alapján (magas küszöbérték = alacsony vírusterhelés mellett) elkülöníteni, maszkhordásra kényszeríteni – nélkülöz minden tudományos alapot, amiből egyenesen következik, hogy jogszabályokat, rendelkezéseket se lehet hozni PCR-tesztek eredményeire hivatkozva.

Így a WHO 2021 január 20-án jogilag érvénytelenné tett minden, a PCR-tesztekre alapuló és egyéb diagnosztikai módszerrel alá nem támasztott járványügyi intézkedést.

Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Minden, csakis a pozitív PCR-teszt alapján elrendelt karanténintézkedés jogalap nélküli intézkedésnek számít. Minden lezárás, kijárási tilalom, amely a PCR-tesztek eredményeire hivatkozik, jogalap nélküli.

A törvényhozás immár nem tehet úgy, mintha nem tudna a WHO állásfoglalásáról.

Jogalap nélküli és alkotmányellenes továbbá minden vészhelyzet, járványügyi rendkívüli helyzet deklarálása, ahol ezek kihirdetésénél a a PCR-tesztek eredményeire hivatkoznak. Jogszerű intézkedéseket csak természettudományosan indokolható alapokon lehet hozni.

A magyar törvényhozás sem tehet úgy 2021. január 21-e után, mintha a WHO nem állapította volna meg, hogy a pozitív PCR-teszt nem jelent önmagában fertőzöttséget, ha az nem jár együtt a betegségre jellemző tünetekkel.

Jelen helyzetben a magyar parlament egyet tehet: sürgősen napirendre tűzi a kérdést és megállapítja minden intézkedés, jogszabály alkotmányellenes, törvénytelen voltát, amelyet a PCR-tesztek eredményeire hivatkozva hoztakForrás

mediaforras.com/hallgat-a-media-a-who-sulyos-bejelentese-alig-kapott-nyilvanossagot-

www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05