Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A lengyel kormány határozottan elutasítja az illegális bevándorlók elosztását

 

 

A lengyel kormány élesen elutasítja a migránsok szétosztását

 
 
A lengyel kormány határozottan elutasítja az illegális bevándorlók elosztását az Európai Unió tagországai között – hangsúlyozta hétfői varsói sajtóértekezletén Mariusz Kaminski belügyminiszter az Európai Bizottság új tervei kapcsán.
 
Kaminski ezzel megerősítette azt az álláspontot, amelyet az Európai Bizottsághoz pénteken továbbított levelében hét közép-európai tagállam – a négy visegrádi ország, valamint Lettország, Észtország és Szlovénia – fejtett ki, tiltakozva az újabb uniós menekültelosztási terv ellen.
 

„Határozott tiltakozásunkat fejezzük ki, nyomatékosan kijelentjük, hogy ilyen eszközöket és megoldásokat nem fogadunk el” – fogalmazott Kaminski.

ilyen eszközöket és megoldásokat nem fogadunk el” – fogalmazott Kaminski.

Hangsúlyozta: a lengyel kormány nem idegengyűlöletből, hanem józan megfontolásból cselekszik így.

Ezért nem egyezik bele „bármiféle társadalmi vagy kulturális kísérletbe”. „Hogy ezek a kísérletek mivel végződnek, azt látjuk sok nyugat-európai ország példáján, ahol a lakóhelyükkel kulturálisan, társadalmilag nem harmonizáló tömörülések jöttek létre, ami tragikus következményekhez, társadalmi konfliktusokhoz, rasszista, vallási hátterű összeütközésekhez vezet – hangsúlyozta a miniszter.

A Európai Bizottság várhatóan még júniusban közzéteszi az új uniós bevándorlás- és menekültügyi egyezmény javaslatait, amelyek között értesülések szerint a kötelező betelepítési kvótákat is feleleveníti.