Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orbán: “Készüljetek!”

 

2020-09-21 09:48:00
 

Orbán: “Készüljetek!”

“2022 tavaszán választás lesz. Addig védekezés lesz” - írja a Magyar Nemzetben megjelent cikkében Orbán Viktor, meghirdetve újra a liberálisok, a “libernyákok” elleni harcot. Az ellenzék szerinte be van darálva, “kolbász” már, Gyurcsány vezetésével a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront. Itt az ideje szedelőzködni, hogy a megfelelő pillanatban kilovagolhassunk - fogalmaz.

Tusnádfürdő, Kötcse, Tranzit helyett - Orbán Viktor miniszterelnök "őszi politikai évadot köszöntő dolgozata" - amit már tegnap beharangoztak - két teljes oldalon jelent meg ma a Magyar Nemzetben.

 

“Tusnádfürdő nincs. Kötcse sincs. Tranzit sincs. Járvány van. A vírus a politikai gondolkodás műhelyeinek nyári találkozóit is megtizedelte. Pedig lenne mit átgondolni és megbeszélni. Olyasmit és úgy, amit és ahogy a parlamenti lökdösődés és a modern kommunikáció néhány mondatos keretei között bajos lenne. Marad hát beszéd helyett az írás, előadás helyett az esszé” - vezeti fel írását a miniszterelnök, melynek az első nagy gondolatfutama a tusnádfürdői, 2014-es beszédét idézi, az illiberális államszervezés és közösségépítés sikeres szervezéséről, aminek óriási nemzetközi visszhangja volt, és ami miatt rengeteg bírálatot kapott. Nemcsak azért, mert ebben olyan rendszerről beszélt - Oroszországot, Kínát, Szingapúrt és Törökországot hozva példaként -, “amelyek nem nyugatiak, nem liberálisok, nem liberális demokráciák, talán még demokráciák sem, és mégis sikeressé tesznek nemzeteket”, hanem mert ezzel az új illiberális állammodellt hirdette meg.

Most az első, “Illiberális, konzervatív, kereszténydemokrata, liberális” alcím alatti bekezdésben - ismét a “libernyák” kifejezést használva a liberálisokra - arról ír: “A szellemi szuverenitásért és intellektuális szabadságért évekkel ezelőtt éppen Tusnádfürdőn megindított küzdelmünk lassan termőre fordul. A politikai korrektség, vagyis a libernyák doktrína-, beszédmód- és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik. Egyre többen és egyre bátrabban lépnek ki a már fojtogatóan szűk egyetlen helyes beszédmód, egyetlen helyes demokráciafölfogás, egyetlen helyes Európa- és Nyugat-értelmezés kalodájából”. De a “büntetési kockázatokról” is ír, megfogalmazása szerint ez a "szabadulási kísérlet" negatív következményekkel járt, "kiutasítás az akadémiai életből, állásvesztés, megbélyegzés, egyetemi vesszőfutás, a példák lassan mindennaposak". Megjegyzi azt is, hogy “ha sikerül is túljutni a jól megfizetett és óraműpontossággal járőröző libernyák határőrökön”, meg kell küzdenünk a mégoly jó szándékú hallgatóság mélyen ülő reflexeivel is. A cikke e pontján jön egy kis német bírálat is: “Hiába kifinomult az okfejtés, a nacionalizmus dicséretétől akkor is összerándul a német gyomor, ha azt Hazony professzor írta Jeruzsálemből. És bármilyen bársonyos hangfekvésben beszélünk is az illiberális demokrá­ciáról, a német és az angolszász fülnek borzasztóan hangzik”. Ma még - teszi hozzá."

És a miniszterelnöki végkövetkeztetés: "2022-ben döntő ütközetre készülnek. Mögöttük lesz a nemzetközi média, a brüsszeli bürokraták és a civilnek álcázott NGO-szervezetek. Nem lehet kétségünk, a hatalomért és a pénzért mindent meg fognak tenni. Ideje nekünk is hadrendbe állni. A kormányzás nehéz évei után vissza kell térnünk a választási csatatérre. Itt az ideje szedelőzködni, hogy a megfelelő pillanatban kilovagolhassunk. Nagy ütközet vár ránk 2022-ben. Készüljetek."

Az írás további részei itt olvasható: www.atv.hu/belfold/20200921-orban-keszuljetek

Hozzászólásom

 
 
 
Készüljetek! Valóban a „Kilovaglás napja” előtt állunk, amely megrázza Európát.
 
 
Honnan lovaglunk ki? Az EU-ból. Azért kényszerülhetünk erre, mert megváltoztatta a jogállamiság kritériumait az Európai Parlament. Ha megváltoztatja tényleg.
 
A jogállamiság alapfeltételei: hogy biztosítasz LMBTQ-felvilágosítást diákjaidnak, nem korlátozod a külföldről támogatott civilek, (nem kormányzati szervezetek) működését és támogatod a szivárványcsaládokat, illetve ki kell terjeszteni a gyűlöletbeszéd fogalmát az egész Unióra, ami lényegében pont a szólásszabadság megszüntetése. Ez a keresztény, konzervatív erkölcsi alapokon álló társadalmak számára elfogadhatatlan feltétel. Visszavonják az EU-s támogatásokat, ha nem engedelmeskedünk ezeknek a feltételeknek.
 
Az ellenségek a liberálisok, a „librnyákok” lettek.
 
A jogállamiság nem válhat politikai zsarolóeszközzé – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter. Azt is érdekes kérdésnek nevezte, hogy milyen politikai következményei lehetnek, ha a jogállamisági jelentés nem élvezi minden tagállam támogatását. Emlékeztetett:
 
„a tagállamok a csatlakozásukkor nem hatalmazták fel ilyen hatáskörrel az Európai Bizottságot, ezért politikai szempontból elképzelhetetlennek nevezte, hogy a jelentésnek következményei legyenek.”
Nem egyedül hagyjuk el az Uniót, szakadás esetén. Velünk jön a V4 többi tagállama is. A nagy ütközet nem 2022-ben lehet, hanem most, az ősszel. Meglátjuk mi történik? Jobb lenne a nyugalomra készülődni.