Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orbán Viktor válasza az Európai Parlament elnökének

2020.05.12

 

 

Orbán Viktort Brüsszelbe hívta az Európai Parlament elnöke

HírKlikk2020. május 12. 20:10

Csütörtök reggel 9 órára David Sassoli, az Európai Parlament elnöke az Európai Parlamentbe invitálta Orbán Viktort. „Önök szerint hogyan dönt majd a magyar kormányfő?" – kérdezi Ujhelyi István, aki megosztotta a levelet közösségi oldalán.

 

Az Ujhelyi István által megosztott levélben Sassoli azt írja, hogy az állam- és kormányfői szintű részvétel a megfelelő egy ilyen vitán, ezért azt kérdezte a miniszterelnöktől, részt tud-e venni az ülésen. A levélben emlékeztetnek, hogy a vitán csak személyes részvételre van lehetőség.

hirklikk.hu/kozelet/orban-viktort-brusszelbe-hivta-az-europai-parlament-elnoke/363616

Orbán Viktor válasza az Európai Parlament elnökének

 
888.hu

2020.05.12. 20:35

Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki csütörtökre meghívta a kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd este.

Orbán Viktor kifejtette, hogy jelenleg minden erejét és energiáját a járvány elleni védekezés köti le, így a magyar kormány képviseletében Varga Judit igazságügyért és európai uniós ügyekért felelős miniszter tud részt venni a vitában. A miniszterelnök arra is felhívta az EP-elnök figyelmét, hogy az Európai Tanács soros elnöksége képviseletében egy államtitkár lesz jelen – tette hozzá Havasi Bertalan.

Mindezek alapján Orbán Viktor levelében arra kérte az Európai Parlament elnökét, hogy biztosítsa a felszólalási lehetőséget Varga Judit miniszternek.

888.hu/amerika-london-parizs/orban-viktor-valasza-az-europai-parlament-elnokenek-4248621/