Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bibliai témák

Cikkek

Egy fizikailag lehetetlen Szűz Mária kép

2016.11.12

 És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, aki a napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona;Jelenések könyve:12:1

 
Az utolsó  hét évben fog megjelenni az égből az asszony, akit napfényerejű fény fog körülvenni. Ez nagy jel lesz a végidőkre. Ennek előképe ez a természetfölötti technológiával készített kép is. Felhívom a figyelmet a Holdsarló, mibenlétéből adódó szarv formájára. Azért különleges ez a Holdsarló ábrázolás, hiszen köztudottan a Hold csak Újhold esetén fekete, egyébbként élénken világít éjszaka. A képen ábrázold Holdsarló az égen számunkra észlelhetetlen lenne.

 

Megvan Jézus keresztre feszítésének pontos dátuma?

2016.11.10

 Jézus keresztre feszítésének pontos dátuma sokáig nem volt pontosan ismert, és nem volt egyetértés abban, hogy melyik hónap melyik napján következett be a történelmi esemény, mely az egész világot megváltoztatta. Úgy tűnik, mégis van egy biztos pont, mely utalhat arra, hogy mikor is volt pontosan. Egy amerikai és két német geológus is tudni véli egymástól függetlenül, hogy mikor, pontosan melyik hónapban és melyik napon feszítették halálra Jézust. A kutatók az elmúlt négyezer év szeizmikus aktivitását vizsgálták a Holt-tenger üledékében. A szakemberek kutatásaikról az International Geology Review című folyóiratban jelent meg tanulmány, ami azt állítja, hogy megvan Krisztus kereszthalálának pontos dátuma.

 

Megtalálták Jézus gyerekkori otthonát?

2016.11.10

 Nem kizárt, hogy tényleg megvan Jézus szülőháza

A Krisztus előtti első században épülhettek a megtalált mészkőfalak, és a komplexum kialakítása megegyezik az akkoriban használt otthonok paramétereivel.

Bizonyító erejű lehet az otthon hitelességére vonatkozóan az, hogy számtalan bizonyíték van arra, hogy az otthont megpróbálták megvédeni, és egy komplett templomot is húztak fölé a hetedik században, a falait pedig mozaikokkal díszítették.

Ezt nem tették volna meg egy egyszerű mészkőből készült lakkal, éppen ezrét eleve felmerült a gyanú, hogy ez a komplexum valamiért különleges volt.

 

Miért állítottak Baál-portálokat New York és London központjában?

2016.10.27

 London után New Yorkban is felállították a lerombolt palmürai Baál-templom kapujának pontos másolatát. Ez az első alkalom, hogy az ősi föníciai kultusz jelképei nyugati metropoliszokban megjelentek. A projekt szervezői hivatalosan a Szíria iránti szolidaritás kifejezésére szánták a Baál-replikákat. Jonathan Cahn amerikai szerző szerint azonban a csecsemőáldozatairól hírhedt kultusz emlékműveinek nincs helye a nyugati civilizáció központjaiban.

 

Szenzációs lelet: 2700 éves bizonyíték a zsidó Jeruzsálemről

2016.10.27

 

 A régészek meKéptalálat a következőre: „Israel Antiquities Authority”gállapították, hogy a papirusz eredeti és egy Jeruzsálembe történt árúszállítás igazolása. Hasson szerint “a dokumentum beazonosítja a küldőt (a király egyik női szolgája), a település nevét, ahonnan az áru származott (Naharata), a küldemény megnevezését (bor) és a célállomást (Jeruzsálem)”.


A szövegben szereplő Naharata azonos a bibliai Józsué könyvében szereplő településsel, amelyről az Efraim és Benjamin törzse között húzódó határvonal leírásában olvashatunk: “Janoáhtól pedig lemegy Ataróthba és Naaróthba, és éri Jérikhót, és kimegy a Jordánnak.” (Józs 16,7)

 

Németh Sándor: "Kényszerből nincs irgalom, csak együttérzésből és szívből"

2016.10.02

 A migránskérdés mögött ott húzódik a világ szinte összes megoldatlan problémája. Könnyű elvárásokat megfogalmazni emberekkel és nemzetekkel kapcsolatban, de az irgalmasság gyakorlásával kapcsolatban a Biblia még egy feltételt tartalmaz: azt, hogy figyelembe kell venni mindenkinek – egyéneknek, közösségeknek és nemzeteknek is – a teherbíró, problémamegoldó képességét. Isten nem várja el az emberektől, hogy olyan támogatást nyújtsanak embertársaiknak, amitől ők nagyon nehéz helyzetbe kerülnének, vagy akár össze is roppannak.

 

Egy angyal képe jelent meg a 9/11 megemlékezés helyszínén?

2016.09.19

 Egy angyali alakot ábrázol az egyik fotó, mely a /11 terrortámadás megemlékezésének egyik helyszínén zajlott, a néhai ikertornyok helyén. Égi jelenés, vagy csak illúzió?

Egy angyali alakot ábrázol az egyik fotó, mely a /11 terrortámadás megemlékezésének egyik helyszínén zajlott, a néhai ikertornyok helyén. Égi jelenés, vagy csak illúzió?

Richard McCormack különös fotót lőtt szeptember 11-én, a terror áldozatainak emlékére állított helyen, ahol az égbe nyúló két fénynyaláb emlékeztet mindenkit a támadás során összedőlt néhai ikertornyokra.

A fényképen jól látszik, ahogy a fénynyaláb tetején egy angyali alak lebeg.

 

Interjú: Az iszlám és a balliberális oldal szövetsége fenyegetés – Németh Sándor a Mandinernek

2016.09.02

 Kuláknak és reakciósnak nyilvánított, hívő katolikus családban nőtt fel, mégis egy illegális határátlépési kísérlet miatt fenyegető börtön kellett ahhoz, hogy először spontán imádkozzon Istenhez. A kommunizmus alatt keresztény mozgalmat indított, s a rendszerváltás után az ország egyik legbefolyásosabb emberévé emelkedett Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének alapítója és vezető lelkésze. A Mandiner.kereszténynek adott nagyinterjúban Németh Sándort a gyülekezet történetéről, az SZDSZ-hez, az ATV-hez, Amerikához és Izraelhez fűződő viszonyáról, valamint az iszlámról, a migrációról és Európa jövőjéről vallott kritikus nézeteiről is faggattuk. Szerinte „ki tudott alakulni az iszlám és a balliberális oldal között egy szövetség”, ami új helyzet elé állítja a keresztényeket.

 

Odaadták a templom melletti telket, hogy mecset épülhessen, a mise közben gyilkolták meg a papot

2016.08.02

  Támogatta, hogy az egyházi hatóságok a temploma melletti földet a muszlim közösségnek adományozzák, hogy mecset épülhessen rajta. Akik nem tudtak távolabbi mecsetbe menni a ramadán alatt, azoknak elintézte, hogy a községházban vagy más kijelölt épületekben gyűljenek össze.”
Elmesélte azt is, hogy a keresztény közösség ebben a városban valóban tárt karokkal fogadta a muszlimokat. A nővérek olvasni tanították a gyerekeket, és mindenki tisztelte a másik vallását. 

 

Kulifai Máté A BUKOTT ANGYALOK FÖLDRE SZÁLLÁSA

2016.07.25

 Poszeidón isten gyermeke, gettóba zárt földönkívüli lények, önálló tudattal és érzelemmel rendelkező robotok, világot megmenteni vagy éppen megsemmisíteni akaró szuperhősök és mutánsok – csupán néhány közkedvelt téma, amely lázba hozza most Hollywood rendezőit, és persze nézők százmillióit világszerte. Azt viszont kevesen tudják, hogy ezek a fiktív történetek mind egy ősi, bibliai eseményre vezethetők vissza: a bukott angyalok földre szállására.

Az özönvizet megelőző korszakból egy különleges eseményről számol be a Szentírás. Az emberek megsokasodását követően „az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szülének nékik” (1Móz 6:4). Ahhoz, hogy világosan lássuk az itt leírt versek jelentőségét, kulcsfontosságú tisztában lennünk azzal, hogy kiket vagy miket ért a Biblia az Isten fiai (b’né há-Elohim) kifejezés alatt.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »