Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bibliai témák

Cikkek

Hogyan került Jézus Krisztus a betlehemi a jászolba?

2017.12.21

 Szinte elképzelhetetlen, hogy Dávid egyik leszármazottja ne kapjon szállást Dávid városában. Emellett Máriának voltak rokonai azon a vidéken, Lukács 1,39–40 alapján tudjuk, hogy Erzsébet és Zakariás is azon a környéken laktak. Bár ha Máriánál épp beindult a szülés, akkor nyilvánvalóan azonnal helyet kellett találniuk, nem volt idejük a környéken körülnézni. Ugyanakkor a zsidó kultúrában a vendégszeretetnek akkora jelentőséget tulajdonítottak, hogy lehetetlennek tűnik, hogy Betlehem városában mindenki visszautasítson egy terhes zsidó nőt és Dávidtól származó férjét. Az ilyen fogadóst biztosan kiközösítették volna a társadalomból. 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Bibliai témák | Hozzászólások: 0

Európa elpusztult 4500 éve?

2017.12.03

 

A Vízözön hatása

Európa genetikai lelete titokzatos módon mintegy 4500 évvel ezelőtt alakult át, új kutatások szerint.

A Nature Communications című folyóiratban ma (április 23-án) részletezett megállapítások több , Közép-Európában felderített csontvázról származnak , amelyek akár 7500 évesek voltak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Bibliai témák | Hozzászólások: 0

A HIT GYÜLEKEZETE TEOLÓGIAI FŐISKOLÁJÁN TARTOTT ELŐADÁST SEMJÉN ZSOLT

2017.11.24

 A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor. Ebben, az egyébként teológus és szociológus Semjén olyan témákat érintett, mint a nemzetállamok szuverenitását, alkotmányos önazonosságát érintő kihívások; az Európai Unió jövőjével és benne hazánk szerepével kapcsolatos aktuális kérdések; továbbá az állam és az egyház viszonya.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Bibliai témák | Hozzászólások: 0

Az Ebla Táblák rejtélye

2017.11.14

 A szókincs Eblában sajátosan szemita: az „írni” szó például k-t-b (ugyanúgy, mint a héber nyelvben), míg a „király” a „malikum” és a „férfi” az „adamu” – meglepően hasonlít a héberhez.

Ráadásul rengeteg bibliai név, melyeket nem minden más ősi közel keleti nyelvben találhatunk meg, hasonló formában szerepel a táblákon. Például az Adam, Eve, Abarama/Abraham, Bilhah, Ishmael, Esau, Mikael és David nevek mind-mind megtalálhatók rajtuk. Fontos megjegyezni, hogy a táblák nem szükségszerűen utalnak az adott emberekre, inkább azt jelzik, hogy ezeket a neveket általában az ősi időkben használták.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Bibliai témák | Hozzászólások: 0

A halálból visszatérve mesélte el, milyen a mennyország, és milyen globális háború jön a Földre a közeljövőben

2017.06.28

 Földönkívüli démonok lesznek, melyek hirtelen rohanják majd le a Földet, ezzel térdre kényszerítve az emberiséget. Több milliárd embert mészárolnak majd le, és megpróbálják elpusztítani a világunkat.

Embereket fognak enni, ugyanis táplálékforrásként fogunk szolgálni számukra.

Valójában ezek a lények démonok lesznek, melyek földönkívüli testet fognak ölteni, de a testüket képesek lesznek elhagyni, ezáltal gyakorlatilag sebezhetetlenek, és legyőzhetetlenek lesznek.

Hadseregük le fogja tarolni az egész világot.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Bibliai témák | Hozzászólások: 0

Titokzatos régészeti leletek

2017.06.16

 De voltak más útvonalak, ezek egy részét akár interkontinentálisnak is nevezhetnénk: például Dél-Afrikából Jeruzsálem környékére aranyat vittek rendszeresen. Mi több, ötezer évvel később, tehát körülbelül Kr.e. 300 környékén uránércet is szállítottak – szintén Angliából valahová Délkelet-Európába (a célállomást nem sikerült felderíteni, de lehet, az is Kréta volt?). A dologra úgy jöttek rá, hogy ezen útvonal mentén itt-ott “elpotyogtatott” ércmaradványokra leltek. Az ércekkel különben más földrészeken is érdekes dolgok történtek akkortájt.

 

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Bibliai témák | Hozzászólások: 0

Ez a lány 23 órát töltött a pokolban, a halálból visszatérve megdöbbentő dolgokról számolt be

2017.06.01

 A pokolban egészen más dolgokat látott. Végetlen szenvedést, és kínokat, melyek az örökkévalóságig tartanak.

Természetesen rengeteg ismerős arcot vélt felismerni a pokol tüzében is. Jézus, és Isten azért mutatták meg neki a fortyogó poklot is, hogy ezt az üzenetet közvetítse majd a világba az élőknek, amikor visszatér a halálból.

Ugyanis az a lány új életének szerinte ez az értelme, és szent meggyőződése, hogy az általa átélt események nagyon is valóságosak voltak, és hogy állítását igazolja, akár hazugságvizsgálóval is megvizsgáltatná magát önként.

 

A torinói lepel természetfeletti eredetű – meglepő felfedezések! Holográfiát tartalmaz!

2017.05.26

 Soons szakértői csoportjának 2005 szeptemberében 625 felvétel alapján, a Holland Holografikus Laboratórium által kifejlesztett DFCH Holoprinter segítségével sikerült előáállítania a test úgynevezett mesterhologramját. Ebből készítette egy kanadai cég azokat az életnagyságú másolatokat, amelyeket a Rómában, Jeruzsálemben, Torinóban és más helyeken látható állandó lepelkiállításokon tekinthetnek meg az érdeklődők.

A hologram létrehozása a leplen látható alak „megmozdítását” is lehetővé tette. A Petrus Soons honlapján látható videón háromdimenziós képen követhetjük a fej, illetve a törzs lassú el- és visszafordulását.

 

Németh Sándor: SŰRŰSÖDŐ TÖRTÉNELEM/ 2015-ös cikk/Részletek/

2017.05.05

 Napjaink egyik legfontosabb geopolitikai fejleménye az oroszok délre vonulása, illetve a szíriai polgárháborúba való beavatkozása, ami karnyújtásnyira hozta az Ezékiel 38–39. fejezetben leírt események lehetőségét. A próféta szerint erre a háborúra az alijázás (Izrael összegyűjtése) időszakában kerül sor, ami nem azonos a Jelenések könyvében az eljövendő korszakot lezáró Góg–Magóg-háborúval. Ezt a konfliktust egy olyan megrázó katonai csoda fogja lezárni, amely a világ rendjét, kultúráját alapjaiban változtatja meg. A szereplők pontos meghatározását azonban nehezíti, hogy a próféciában szereplő ókori, archaikus nép - neveket még a szakembereknek sem könnyű azonosítani modern nemzetekkel. Nagy való szí nűség szerint az itt szereplő nevek egy része Oroszországra vonatkoztatható, de a törököket sem lehet kizárni ebből a háborúból; az pedig biztosnak mondható, hogy a résztvevők között szerepelnek perzsák (Irán), líbiaiak, valamint afrikai országokból származó katonák. 

 

9 kevésbé ismert tény Jézus halálra ítélésének körülményeiről

2017.04.17

 Jézus haláláért az ismert történelmi szereplőkön kívül elsősorban Tiberius római császár a felelős, mert a hozzá való viszony minden érintett döntését közvetlenül befolyásolta. Pontius Pilátus, Júdea újonnan kinevezett kormányzója is tisztában volt azzal, hogy karrierje elsősorban attól függ, mennyire sikerül kedvében járnia a züllött uralkodónak.

Mivel Pilátus mindenképpen el akarta kerülni az ítélkezést, eljárási közkegyelemben akarta részesíteni Jézust, de a felheccelt tömeg eltérítette szándékától. A kétségbeesett vallási vezetők a politikai zsarolás eszközéhez nyúltak, és azt üvöltették a tömeggel, hogy „Ha ezt elengeded, nem vagy a császár barátja”. Ezzel nem egyszerűen az „amicus Caesaris” kitüntető címet vitatták el Pilátustól, hanem nagyon is konkrét fenyegetést fogalmaztak meg: ha nem végezteti ki Jézust, maga is a pártján áll, aminek a következménye feljelentés, büntetőper, majd száműzetés vagy akár halál is lehetett volna Pilátus számára.

A „barátság megvonása” Augustus kora óta bevett jogi gyakorlatnak számított: aki kiesett az uralkodó kegyeiből, az komoly, a felségárulással egyenértékű ítéletre számíthatott a bíróság részéről.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »