Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bibliai témák

Cikkek

Egy óriás mumifikálódott ujjának fotója Egyiptomból

2016.11.29

 A német Gregor Spörrinek sikerült lefotóznia a hihetetlen, hatalmas méretű testrészt még 1988-ban. A képen egy emberinek tűnő, mumifikálódott ujj látható, amit állítólag Egyiptomban talált egy sírrabló. Az öreg fosztogató fia 300 dollárért cserébe megengedte a fotósnak, hogy lencsevégre kaphassa a röntgenfelvételt is, amit a kairói kórházban készítettek a hatvanas években a testrészről. Ezen még a hivatalos pecsét is látható volt...

 

Lehet, hogy tényleg létezett a bábeli zűrzavar – Rejtélyes kapcsolat a világ nyelvei között

2016.11.27

 A magyart is beválogattuk a vizsgált nyelvek közé 

– erősítette meg Damián Blasi matematikus, a lipcsei Max Planck Intézet PhD-hallgatója, a kutatócsoport tagja.

– Számunkra is meglepetés volt, hogy például a testrészek és állatok megjelölésére használt szavakat, illetve a mozgást jelentő igéket mennyire hasonló hangokkal nevezik meg a különböző nyelveken.”

Ez a hang-szimbólum minta újra és újra felbukkant a statisztikai elemzések során, függetlenül az adott népcsoport geográfiai elhelyezkedésétől vagy a nyelvrokonságtól. “Kell lennie valamilyen emberi jellegzetességnek, ami a minta kialakulásához vezet. Még nem értjük, mi ez, de tudjuk, hogy létezik”, mondta Morten Christiansen társszerző, az amerikai Cornell Egyetem pszichológiaprofesszora.

 

“Itt csak zsidók élhetnek, ha nem vagy az, csak szolgaként maradhatsz!”

2016.11.25

 Jelenések könyve:12:6 "Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől készített helye van, hogy ott táplálják őt ezer kétszáz hatvan napig"

A Talmud szerint a keresztények bálványimádóak, mert Jézust Istennek tekintik. Ezért nem lehet helyük Izraelben az idők végén. De ez leginkább a messiáshívő zsidókat érinti, akik a Názáreti Jézust elfogadják Messiásnak.

 A szónoklat elhangzott: :2016 04. 04.

 

Orosz kutatási szenzáció! A Bibliai özönvíz valós esemény, nem mítosz…

2016.11.19

 Orosz tudósok lefúrtak a Föld középpontja felé, az eddigi legmélyebb lyukat fúrták ki, mintegy 12 km mélységig. Óriási felfedezést tettek ezáltal, és minden elmélet dőlni látszik miszerint a Föld közepe felé haladva nem kemény sziklát találunk, hanem vizet. Ez magyarázat lehet a Bibliában leírt özönvízre is, amit eddig nem tudtak megmagyarázni, hogy mi árasztotta el a bolygót.

Eszerint már kijelenthetjük, hogy nem egy mitológiai esemény volt, hanem történelmi.

 

Trump győzelméért imádkozó zsidók

2016.11.13

 New Yorkban a hászid mozgalom csodarabbijaként ismert Menachem Mendel Schneerson lubavicsi rebbét életében is sokan keresték fel vezető politikusok és üzletemberek, ha nem voltak biztosak a helyes döntésben és tanácsra volt szükségük. Halála után hagyománnyá vált a sírját meglátogatni, akiknek kétségeik vannak vagy egyszerűen meghallgatásra vágynak a csodarabbi sírhelyénél mondanak egy imát. Ivanka Trump követte a hagyományt és férje, Jared Kushner oldalán a választások előtt az Ohelnél (NY, Queens temető) imádkozott áldásért, és Ivanka Trump jól imádkozott.

 

Egy fizikailag lehetetlen Szűz Mária kép

2016.11.12

 És láttaték nagy jel az égben: egy asszony, aki a napba vala felöltözve, és lábai alatt vala a hold, és az ő fejében tizenkét csillagból korona;Jelenések könyve:12:1

 
Az utolsó  hét évben fog megjelenni az égből az asszony, akit napfényerejű fény fog körülvenni. Ez nagy jel lesz a végidőkre. Ennek előképe ez a természetfölötti technológiával készített kép is. Felhívom a figyelmet a Holdsarló, mibenlétéből adódó szarv formájára. Azért különleges ez a Holdsarló ábrázolás, hiszen köztudottan a Hold csak Újhold esetén fekete, egyébbként élénken világít éjszaka. A képen ábrázold Holdsarló az égen számunkra észlelhetetlen lenne.

 

Megvan Jézus keresztre feszítésének pontos dátuma?

2016.11.10

 Jézus keresztre feszítésének pontos dátuma sokáig nem volt pontosan ismert, és nem volt egyetértés abban, hogy melyik hónap melyik napján következett be a történelmi esemény, mely az egész világot megváltoztatta. Úgy tűnik, mégis van egy biztos pont, mely utalhat arra, hogy mikor is volt pontosan. Egy amerikai és két német geológus is tudni véli egymástól függetlenül, hogy mikor, pontosan melyik hónapban és melyik napon feszítették halálra Jézust. A kutatók az elmúlt négyezer év szeizmikus aktivitását vizsgálták a Holt-tenger üledékében. A szakemberek kutatásaikról az International Geology Review című folyóiratban jelent meg tanulmány, ami azt állítja, hogy megvan Krisztus kereszthalálának pontos dátuma.

 

Megtalálták Jézus gyerekkori otthonát?

2016.11.10

 Nem kizárt, hogy tényleg megvan Jézus szülőháza

A Krisztus előtti első században épülhettek a megtalált mészkőfalak, és a komplexum kialakítása megegyezik az akkoriban használt otthonok paramétereivel.

Bizonyító erejű lehet az otthon hitelességére vonatkozóan az, hogy számtalan bizonyíték van arra, hogy az otthont megpróbálták megvédeni, és egy komplett templomot is húztak fölé a hetedik században, a falait pedig mozaikokkal díszítették.

Ezt nem tették volna meg egy egyszerű mészkőből készült lakkal, éppen ezrét eleve felmerült a gyanú, hogy ez a komplexum valamiért különleges volt.

 

Miért állítottak Baál-portálokat New York és London központjában?

2016.10.27

 London után New Yorkban is felállították a lerombolt palmürai Baál-templom kapujának pontos másolatát. Ez az első alkalom, hogy az ősi föníciai kultusz jelképei nyugati metropoliszokban megjelentek. A projekt szervezői hivatalosan a Szíria iránti szolidaritás kifejezésére szánták a Baál-replikákat. Jonathan Cahn amerikai szerző szerint azonban a csecsemőáldozatairól hírhedt kultusz emlékműveinek nincs helye a nyugati civilizáció központjaiban.

 

Szenzációs lelet: 2700 éves bizonyíték a zsidó Jeruzsálemről

2016.10.27

 

 A régészek meKéptalálat a következőre: „Israel Antiquities Authority”gállapították, hogy a papirusz eredeti és egy Jeruzsálembe történt árúszállítás igazolása. Hasson szerint “a dokumentum beazonosítja a küldőt (a király egyik női szolgája), a település nevét, ahonnan az áru származott (Naharata), a küldemény megnevezését (bor) és a célállomást (Jeruzsálem)”.


A szövegben szereplő Naharata azonos a bibliai Józsué könyvében szereplő településsel, amelyről az Efraim és Benjamin törzse között húzódó határvonal leírásában olvashatunk: “Janoáhtól pedig lemegy Ataróthba és Naaróthba, és éri Jérikhót, és kimegy a Jordánnak.” (Józs 16,7)

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »