Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bibliai témák

Cikkek

A JELENÉSEK KÖNYVE FEHÉR LOVASA AZ ANTIKRISZTUS

2017.01.29

 Jelenések könyve:6:2 „És látám, és ímé egy fehér ló, és a rajta ülőnél íjj vala; és adaték néki korona; és kijöve győzve, és hogy győzzön.”

1.  A fehér lovas fejét az eredeti görög szövegben koszorú ékesíti. Ez különbözik a Názáreti Jézus visszatérésekor való megjelenésétől, akinek fején sok korona van: 19. 12.” És az ő szemei olyanok, mint a tűzláng; és az ő fején sok korona;”.

2. A többi három lovas ítéletet hoz a földre. Ebből következőleg az első lovas tevékenysége is a pusztításhoz kapcsolható. A lovak Isten haragjának eszközei.

 

Értelmezések a Jelenések könyve fehér lovasának személyéről

2017.01.21

 

Válasz Ruff Tibor levelére a Jelenések könyvének értelmezéséről (az előzmények a korábbi posztokban)

Latolgattam a Napba öltözött égi megajellel kapcsolatban annak megvalósulásának esélyeit, kedves Tibor.

Semmiképpen nem állítom, hogy a pecsétek feltörése már elkezdődött volna. Nagyon jól ismered te is a Jelenések könyvének értelmezésével kapcsolatban kialakult tradicionális értelmezési irányzatokat és az ezekkel kapcsolatos vitákat. Ezek között az egyik legnehezebb kérdés az, hogy kit jelez az első pecsét fehér lovasa. A kérdésre két választ lehet csak komolyan venni: a fehér ló lovasa Jézus Krisztus vagy pedig emberi ellensége, a legnagyobb gonosz, az Antikrisztus. János apostol - szemben a többi pecsét lovasaival - nem adja meg a lovas személyazonosságát.

 

Néhány megjegyzés a Napba öltözött nő nagy égi jelhez

2017.01.06

 A kérdés az, hogy vajon csillagképben vagy női formában jelenik meg az égen? A katolikus fatimai jelenésben nőt láttak az égen, amit tévesen Szűz Máriával azonosítottak. A gyülekezeteknek adott üzenetek után a Jelenések könyvének próféciai azt mutatják, amik "ez után következnek".

A második kérdés az, hogy a szeptember 23-ra vonatkozó előrejelzés összefüggésben áll-e a Jelenések 12,1-el vagy egy szokatlan, figyelemre méltó csillagállasról van szó, ami azonban nem tartozik az idők jeleihez?
Ha van köze hozzá vagy azonos a próféciával, akkor egyértelműen nagy horderejű kijelentésről van szó, mert jelzi Izrael szülési fájdalmainak, görcseinek kezdetét. Az eddigi arab és izraeli konfliktusok elsődlegesen a fold birtoklásával és a zsidó állam fennmaradásával kapcsolatban robbantak ki. Izrael szempontjából nézve, népének, földjének és államának védelmét szolgáltak az eddigi háborúskodások.

 

A nulladik év mítosza: Mikor született Jézus?

2016.12.25

 Ma már szinte mindenki előtt ismert tény, hogy a Jézus születési évét viszonyítási pontként használó idõszámításunk téves alapokon áll. Jézus ugyanis nem i. sz. 1-ben született, és semmiképpen sem „0”-ban, hiszen nulladik év nem létezik, csak mint csillagászati fogalom. De vajon meg lehet-e határozni több mint kétezer év távlatából, hogy pontosan melyik évben született Jézus? 

 

Bibliai vihar emelt falat Szíria és Izrael határánál?

2016.12.11

 Napvilágot látott egy nemrég készült felvétel, melyen az látható, ahogy egy óriási vihar jön létre Szíria és Izrael határánál. Egyesek szerint a vihart maga Isten küldte, hogy így vonjon falat a két ország közé. A nagy erejű vihar nem volt képes átlépni Izrael határait, mintha egy rejtélyes erő visszatartotta volna.

Hihetetlen, de a hirtelen létrejött, láthatóan nagy kiterjedésű, és rendkívül nagy erejű vihar nem volt képes átlépni Izrael határait. Mindez véletlen lenne?

Az Israel News Online egy nagyon érdekes videót töltött fel egy Izrael és Szíria határánál kialakult bámulatos erejű viharrendszerről.

 

Egy óriás mumifikálódott ujjának fotója Egyiptomból

2016.11.29

 A német Gregor Spörrinek sikerült lefotóznia a hihetetlen, hatalmas méretű testrészt még 1988-ban. A képen egy emberinek tűnő, mumifikálódott ujj látható, amit állítólag Egyiptomban talált egy sírrabló. Az öreg fosztogató fia 300 dollárért cserébe megengedte a fotósnak, hogy lencsevégre kaphassa a röntgenfelvételt is, amit a kairói kórházban készítettek a hatvanas években a testrészről. Ezen még a hivatalos pecsét is látható volt...

 

Lehet, hogy tényleg létezett a bábeli zűrzavar – Rejtélyes kapcsolat a világ nyelvei között

2016.11.27

 A magyart is beválogattuk a vizsgált nyelvek közé 

– erősítette meg Damián Blasi matematikus, a lipcsei Max Planck Intézet PhD-hallgatója, a kutatócsoport tagja.

– Számunkra is meglepetés volt, hogy például a testrészek és állatok megjelölésére használt szavakat, illetve a mozgást jelentő igéket mennyire hasonló hangokkal nevezik meg a különböző nyelveken.”

Ez a hang-szimbólum minta újra és újra felbukkant a statisztikai elemzések során, függetlenül az adott népcsoport geográfiai elhelyezkedésétől vagy a nyelvrokonságtól. “Kell lennie valamilyen emberi jellegzetességnek, ami a minta kialakulásához vezet. Még nem értjük, mi ez, de tudjuk, hogy létezik”, mondta Morten Christiansen társszerző, az amerikai Cornell Egyetem pszichológiaprofesszora.

 

“Itt csak zsidók élhetnek, ha nem vagy az, csak szolgaként maradhatsz!”

2016.11.25

 Jelenések könyve:12:6 "Az asszony pedig elfuta a pusztába, hol Istentől készített helye van, hogy ott táplálják őt ezer kétszáz hatvan napig"

A Talmud szerint a keresztények bálványimádóak, mert Jézust Istennek tekintik. Ezért nem lehet helyük Izraelben az idők végén. De ez leginkább a messiáshívő zsidókat érinti, akik a Názáreti Jézust elfogadják Messiásnak.

 A szónoklat elhangzott: :2016 04. 04.

 

Orosz kutatási szenzáció! A Bibliai özönvíz valós esemény, nem mítosz…

2016.11.19

 Orosz tudósok lefúrtak a Föld középpontja felé, az eddigi legmélyebb lyukat fúrták ki, mintegy 12 km mélységig. Óriási felfedezést tettek ezáltal, és minden elmélet dőlni látszik miszerint a Föld közepe felé haladva nem kemény sziklát találunk, hanem vizet. Ez magyarázat lehet a Bibliában leírt özönvízre is, amit eddig nem tudtak megmagyarázni, hogy mi árasztotta el a bolygót.

Eszerint már kijelenthetjük, hogy nem egy mitológiai esemény volt, hanem történelmi.

 

Trump győzelméért imádkozó zsidók

2016.11.13

 New Yorkban a hászid mozgalom csodarabbijaként ismert Menachem Mendel Schneerson lubavicsi rebbét életében is sokan keresték fel vezető politikusok és üzletemberek, ha nem voltak biztosak a helyes döntésben és tanácsra volt szükségük. Halála után hagyománnyá vált a sírját meglátogatni, akiknek kétségeik vannak vagy egyszerűen meghallgatásra vágynak a csodarabbi sírhelyénél mondanak egy imát. Ivanka Trump követte a hagyományt és férje, Jared Kushner oldalán a választások előtt az Ohelnél (NY, Queens temető) imádkozott áldásért, és Ivanka Trump jól imádkozott.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »