Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bibliai témák

Menüpontok

Cikkek

Nem tudható, hogy mit hoz még a holnap/Videó

2020.12.08

 Nem tudható, hogy mit hoz még a holnap

Nem látható, hogy honnan ér veszély

 

Ezért kell embernek tekinteni a megtermékenyített petesejtet

2020.10.30

 ha nem is tudjuk megmondani, hogy mikortól ember egy magzat, a legkisebb kockázat etikai elve alapján már egy megtermékenyített petesejt is annak tekintendő, hiszen nem zárható ki, hogy annak abortálásával emberéletet oltunk ki” , nem véletlen, hogy az abortuszt végző nőket gyakran rendkívüli és hosszan tartó bűntudat, illetve depresszió gyötri a hitvallásuktól függetlenül.

 

Veres András: Egymástól távolságot kell tartanunk, Istentől azonban nem /Hozzászólásom

2020.10.17

  Például ne kötelezzék az orvostanhallgatókat abortuszon való részvételre, ha keresztény hitük miatt nem szeretnének ebben részt venni. A jelenlegi helyzetet nem lehet másnak tekinteni, mint a lelkiismereten tett erőszaknak.

 

Hogyan valósult meg a szőlőművesek és a tulajdonosa közötti ellenségeskedésről szóló példabeszéd a világtörténelemben?

2020.08.28

  A világtörténelemben kétszer ismétlődött meg Isten szőlőjében való ellenségeskedés az Úr küldöttjei és a szőlő munkásai között. Ez időtávlatban először a zsidóság exodusától Názáreti Jézusig terjedő időszak, másodszorra a kereszténység napjainkig tartó időszaka. Ezt a két történelmi ciklust foglalta össze Jézus Krisztus egy szőlőmunkásokról szóló példabeszédben.

 

Hány éves volt Jézus húsvét vasárnapján?

2020.04.12

 Jézus utolsó szava a kereszten így szólt: Tetelesztai! – „Beteljesedett!” (Jn 19,30) Ami utána következett: a feltámadás új korszakot nyitott. A kereszténység tehát 2032-ben ünnepelheti a megváltás 2000. évfordulóját.

 

Kétélű fegyver a koronavírus-járvány lassításának egyik hatékony eszköze

2020.04.05

 például Spanyolországban csak 100 méterre lehet eltávolodni a lakhelytől, emiatt sokan otthon hagyják a mobiljukat kutyasétáltatáskor. Erre is vannak megoldási kísérletek, például Oroszországban ezen a héten vezetik be az egyedi QR-kódokat, amit a rendőrök fognak az utcán ellenőrizni

 

Ősi DNS-ből kiderült, hogy az írek nem kelták, és az ír ősök a bibliai földről származnak

2020.03.31

 Írországban az embereknek eggyel több okuk van arra, hogy azon gondolkodjanak, honnan is származtak az őseik. Az ősi DNS vizsgálata szerint az írek nem kelták, és az ír emberek ősei valószínűleg a Közel-Kelet bibliai területeiről származtak.

 

Az európaiak DNS-ében 4000-5000 évvel ezelőtti megmagyarázhatatlan változás oka: szellemi lényekkel házasság

2020.02.22

 
Egy új tanulmány azt mutatja, hogy az első pán-európai kultúra genetikai markerei 4500 évvel ezelőtt hirtelen kicserélődtek.

A tudósok nem tudják, hogy miért. A néhány évezreddel ezelőtt hirtelen lezajlott genetikai változás továbbra is tisztázatlan.

 

The Wall Street Journal: a Vatikán a péterfillérek csekély részét juttatja el rászorulókhoz

2019.12.13

 Az amerikai újságíró meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította: a Vatikán nemcsak tavaly, hanem az elmúlt öt évben is csak 10 százaléknyit költött a szegényekre a péterfillérekből.

 

Dániel Próféta sírja, zsidó emlékhely Iránban

2019.12.06

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »