Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bibliai témák

Menüpontok

Cikkek

Veres András: Egymástól távolságot kell tartanunk, Istentől azonban nem /Hozzászólásom

2020.10.17

  Például ne kötelezzék az orvostanhallgatókat abortuszon való részvételre, ha keresztény hitük miatt nem szeretnének ebben részt venni. A jelenlegi helyzetet nem lehet másnak tekinteni, mint a lelkiismereten tett erőszaknak.

 

Hogyan valósult meg a szőlőművesek és a tulajdonosa közötti ellenségeskedésről szóló példabeszéd a világtörténelemben?

2020.08.28

  A világtörténelemben kétszer ismétlődött meg Isten szőlőjében való ellenségeskedés az Úr küldöttjei és a szőlő munkásai között. Ez időtávlatban először a zsidóság exodusától Názáreti Jézusig terjedő időszak, másodszorra a kereszténység napjainkig tartó időszaka. Ezt a két történelmi ciklust foglalta össze Jézus Krisztus egy szőlőmunkásokról szóló példabeszédben.

 

Hány éves volt Jézus húsvét vasárnapján?

2020.04.12

 Jézus utolsó szava a kereszten így szólt: Tetelesztai! – „Beteljesedett!” (Jn 19,30) Ami utána következett: a feltámadás új korszakot nyitott. A kereszténység tehát 2032-ben ünnepelheti a megváltás 2000. évfordulóját.

 

Kétélű fegyver a koronavírus-járvány lassításának egyik hatékony eszköze

2020.04.05

 például Spanyolországban csak 100 méterre lehet eltávolodni a lakhelytől, emiatt sokan otthon hagyják a mobiljukat kutyasétáltatáskor. Erre is vannak megoldási kísérletek, például Oroszországban ezen a héten vezetik be az egyedi QR-kódokat, amit a rendőrök fognak az utcán ellenőrizni

 

Ősi DNS-ből kiderült, hogy az írek nem kelták, és az ír ősök a bibliai földről származnak

2020.03.31

 Írországban az embereknek eggyel több okuk van arra, hogy azon gondolkodjanak, honnan is származtak az őseik. Az ősi DNS vizsgálata szerint az írek nem kelták, és az ír emberek ősei valószínűleg a Közel-Kelet bibliai területeiről származtak.

 

Az európaiak DNS-ében 4000-5000 évvel ezelőtti megmagyarázhatatlan változás oka: szellemi lényekkel házasság

2020.02.22

 
Egy új tanulmány azt mutatja, hogy az első pán-európai kultúra genetikai markerei 4500 évvel ezelőtt hirtelen kicserélődtek.

A tudósok nem tudják, hogy miért. A néhány évezreddel ezelőtt hirtelen lezajlott genetikai változás továbbra is tisztázatlan.

 

The Wall Street Journal: a Vatikán a péterfillérek csekély részét juttatja el rászorulókhoz

2019.12.13

 Az amerikai újságíró meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította: a Vatikán nemcsak tavaly, hanem az elmúlt öt évben is csak 10 százaléknyit költött a szegényekre a péterfillérekből.

 

Dániel Próféta sírja, zsidó emlékhely Iránban

2019.12.06

 

A mikulás, Szent Miklós püspök, igazi története

2019.12.06

 Püspöki évei alatt mindvégig a gyerekek és a szegények megsegítésére szentelte életét. Vagyonát a gyerekek és szegények megsegítésére költötte, miközben tanított és a szeretetet hirdette. Egy éhínség idején a teljes egyház vagyonát szétosztotta a szegények között, halála után egy darabig ki is tiltották az Egyházból.

 

A Hit Gyülekezetének vezetője szerint démonokat hív elő, aki jógázik/Kommentem/

2019.11.21

 Kommentemből
Azért, bármennyire is tudatlannak minősítik a kommentelők Németh Sándort, csak tud valamit, ha ilyen sok portálon, két nap alatt, rengeteg hozzászólást kivált. Ha teljesen érdektelen lenne személye, mondanivalója, ugyan ki foglalkozna vele? Érthetetlen tulajdonképen a feltörő indulat, ennyi ember nem jógázik, ennyi jógastúdió nincsen! A többieket meg mit érdekli egy Egyház, kisegyház, szekta(nem kívánt rész törlendő) vezetőjének véleménye egy igen kis réteget érintő keleti sportról, vagy micsodáról? 

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »