Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bibliai témák

Menüpontok

Cikkek

Hány éves volt Jézus húsvét vasárnapján?

2020.04.12

 Jézus utolsó szava a kereszten így szólt: Tetelesztai! – „Beteljesedett!” (Jn 19,30) Ami utána következett: a feltámadás új korszakot nyitott. A kereszténység tehát 2032-ben ünnepelheti a megváltás 2000. évfordulóját.

 

Kétélű fegyver a koronavírus-járvány lassításának egyik hatékony eszköze

2020.04.05

 például Spanyolországban csak 100 méterre lehet eltávolodni a lakhelytől, emiatt sokan otthon hagyják a mobiljukat kutyasétáltatáskor. Erre is vannak megoldási kísérletek, például Oroszországban ezen a héten vezetik be az egyedi QR-kódokat, amit a rendőrök fognak az utcán ellenőrizni

 

Ősi DNS-ből kiderült, hogy az írek nem kelták, és az ír ősök a bibliai földről származnak

2020.03.31

 Írországban az embereknek eggyel több okuk van arra, hogy azon gondolkodjanak, honnan is származtak az őseik. Az ősi DNS vizsgálata szerint az írek nem kelták, és az ír emberek ősei valószínűleg a Közel-Kelet bibliai területeiről származtak.

 

Az európaiak DNS-ében 4000-5000 évvel ezelőtti megmagyarázhatatlan változás oka: szellemi lényekkel házasság

2020.02.22

 
Egy új tanulmány azt mutatja, hogy az első pán-európai kultúra genetikai markerei 4500 évvel ezelőtt hirtelen kicserélődtek.

A tudósok nem tudják, hogy miért. A néhány évezreddel ezelőtt hirtelen lezajlott genetikai változás továbbra is tisztázatlan.

 

The Wall Street Journal: a Vatikán a péterfillérek csekély részét juttatja el rászorulókhoz

2019.12.13

 Az amerikai újságíró meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állította: a Vatikán nemcsak tavaly, hanem az elmúlt öt évben is csak 10 százaléknyit költött a szegényekre a péterfillérekből.

 

Dániel Próféta sírja, zsidó emlékhely Iránban

2019.12.06

 

A mikulás, Szent Miklós püspök, igazi története

2019.12.06

 Püspöki évei alatt mindvégig a gyerekek és a szegények megsegítésére szentelte életét. Vagyonát a gyerekek és szegények megsegítésére költötte, miközben tanított és a szeretetet hirdette. Egy éhínség idején a teljes egyház vagyonát szétosztotta a szegények között, halála után egy darabig ki is tiltották az Egyházból.

 

A Hit Gyülekezetének vezetője szerint démonokat hív elő, aki jógázik/Kommentem/

2019.11.21

 Kommentemből
Azért, bármennyire is tudatlannak minősítik a kommentelők Németh Sándort, csak tud valamit, ha ilyen sok portálon, két nap alatt, rengeteg hozzászólást kivált. Ha teljesen érdektelen lenne személye, mondanivalója, ugyan ki foglalkozna vele? Érthetetlen tulajdonképen a feltörő indulat, ennyi ember nem jógázik, ennyi jógastúdió nincsen! A többieket meg mit érdekli egy Egyház, kisegyház, szekta(nem kívánt rész törlendő) vezetőjének véleménye egy igen kis réteget érintő keleti sportról, vagy micsodáról? 

 

Valami nincs sehol – a szorongás képekben

2019.11.14

 A félelemnek pontos külső oka van. A szorongás belülről fakad. Parttalan, nem köthető semmihez. Mindenre kihat és nincs sehol.  Beszűkíti a tudatot, az ember úgy érzi, hogy semmiféle befolyással sincs a körülötte lévő világra. Önmagunkba zár. Erre az állapotra reflektálnak a fotósorozat képei. 

 

A köztünk örökké élő bolygó zsidó valósága

2019.11.01


Az örök zsidó alakja először Roger of Wendover, egy 13. századi angol szerzetes munkáiban tűnik fel. Roger munkáit azonban egyik rendtársa, Matthaus Parisiensis egy az egyben bemásolta saját krónikájába, így találkozhatunk először a bolygó zsidó történetével.

Máté evangéliuma: Bizony mondom néktek: Azok között, akik itt állanak, vannak némelyek, akik nem kóstolják meg a halált, amíg meg nem látják az embernek Fiát eljőni az ő országában.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »