Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az egész univerzum egy előre megírt algoritmus lehet?/Kommentem

 Liner.hu - Home | Facebook

Az egész univerzum egy rejtélyes mesterséges intelligencia előre megírt algoritmusa lehet

KULCSÁR PÉTER

2021.április.13 - 10:57

A Microsoftnál dolgozó elméleti fizikusok szerint egy öntanuló világegyetemben élünk, amely valójában egy hatalmas komputeres szimulációként képzelhető el.

The Next Web magazin szúrta ki azt a tanulmányt, amelyet “Autodidakta univerzum” címmel jelentettek meg nemrég a redmondi techóriás kutatói, melyben arról írtak, hogy egy állandó tanulási rendszerrel ellátott algoritmusról van szó, amikor világűrről beszélünk.

Feltételezéseik szerint mi, emberek csupán egy szimulációt érzékelünk, miközben a körülöttünk lévő tér és idő igazából nem más, mint az univerzum fizikai törvényeinek és struktúráinak előre megírt változata, amit az algoritmusok úgy változtatnak meg, ahogyan éppen a mesterséges intelligencia azt megítéli.

 

A Vitaly Vanchurin fizikus által fémjelzett kutatásból kiderült az is, hogy az autodidakta rendszer segítségével minimalizálhatóak a véletlenszerűségek, azonban még ennek ellenére is több esemény megmagyarázhatatlan végkimenetellel zárulhat.

Mit is jelent ez az egész? Nos, az egyik biztos dolog, hogy a fizika törvényei az egész univerzumban érvényesek, bár rengeteg olyan fenomén létezik, amire talán emberi ésszel sosem fogunk tudni magyarázatot találni, így ezek a törvényszerűségek állandó mozgásban lesznek.

Mindezekből kifolyólag az sem elképzelhetetlen, hogy a fizika törvényei a múltban teljesen másként működtek, mint a jelenben, a jövőben pedig további eltérésekre számíthatunk, amelyeket lehetetlen előrejósolni.

“Az emberiség közösségi struktúrájában felbukkanó mémek alapján láthatjuk, hogy túlélési mechanizmusok jöttek létre, melyeket a gazdasági hálózat hatásai dominálnak” – olvasható a tanulmány konklúziójában.

Zsoltárok könyve:12:7 Az Úr beszédei tiszta beszédek, mint földből való kohóban megolvasztott ezüst, hétszer megtisztítva." Azaz, hetedszerre futunk neki az ügynek. A program hetedszerre van elindítva. Az első hat lefuttatásból a felesleges, érdektelen események ki lettek húzva. Álmaink ezekről az eseményekről szólnak, éjszaka ezzel szórakoztatnak bennünket.

Valószínűleg négydimenziós képernyőre vagyunk három dimenzióban vetítve. A Biblia az események egy fontosabbnak ítélt részeinek összefoglalója. A beteljesedett próféciák sora, illetve a Jelenések könyve, amely az ítéletet közli és előttünk áll még, azt mutatja, hogy az események előre le vannak forgatva.

Fizikai világunk megmagyarázhatatlan anomáliái, például a mágnesesség, arra utalnak, hogy fogalmunk sincsen a világ tényleges működéséről. És ugye a fény nem látható, magát a fénysugarat, fotont, vagy akármit nem látjuk, csak a végeredményét. Itt a laikusok által feltett kérdések rámutatnak, mennyi mindent el kell fogadnunk csak azért, mert így van, mélyebb magyarázatát nem ismerjük. Most például miért fokozódnak a vulkánkitörések?

Hogyan működhet stabilan egy olyan fizikai rendszer, amelynek az egyik alapvető meghatározója, az idő, instabil? A lábamnál más idősík fut, mint a fejemnél, ha elindulok, azonnal lassul az időm. Erre van alapozva a fizika? Jó, ezek nehezzen mérhető nagyságrendek, viszont jelzik, hogy itt valami nagyon nem valós.

 

liner.hu/az-egesz-univerzum-egy-rejtelyes-mesterseges-intelligencia-elore-megirt-algoritmusa-lehet/