Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ngole bírósághoz fordult az egyetem döntése miatt, hogy az megsérti szólásszabadsághoz fűződő jogait

 

888.hu – Wikipédia

Kirúgták a keresztény hallgatót, mert ellenezte a melegházasságot, a bíróság viszont neki adott igazat

 Forisek Ádám

2019.07.05. 14:30

A hallgató szerint a bírósági döntés a szólásszabadság és a kereszténység győzelme.

Az egész eset 2015-ben történt, amikor az egyetemi hallgató, Felix Ngole védelmébe vette Kim Davis jegyzőt, aki keresztény meggyőződésére hivatkozva megtagadta, hogy házassági okiratot bocsásson ki homoszexuális párok számára.

Ngole privát Facebook-oldalán állt ki Kim Davis mellett, mint írta

az azonos neműek házassága bűn, akár tetszik nekünk, akár nem. Isten így rendelte el, és nem az emberek fogják ezt megváltoztatni.

A hallgató szociális munka mesterképzését folytatta a University of Sheffield intézményben, majd két hónappal a posztja után értesítették őt arról, hogy megjegyzései miatt vizsgálat indult ellene. Ennek az lett a vége, hogy a férfit kirúgták az egyetemről.

Ngole bírósághoz fordult az egyetem döntése miatt, mondván, hogy az megsérti szólásszabadsághoz fűződő jogait. 2017-ben ugyan a bíróság az egyetemnek adott igazat, a napokban azonban a fellebbviteli bíróság felülbírálta a döntést. Mint mondták, az egyetem fegyelmi eljárása hibás volt, és egy újabb meghallgatás biztosítására utasították az intézményt.

A hallgató szerint ez nagyszerű hír mindazoknak, akiknek fontos a szólásszabadság.

Keresztényként az a dolgunk, hogy segítsünk másokon. Ugyanakkor hitelveinkről és a Biblia tanításáról szabadon kell, hogy beszélhessünk – nyilvánosan és bizalmasan is – anélkül, hogy a megélhetésünket kelljen féltenünk.

Ismét letartóztattak egy prédikátort Angliában, mert a Bibliából idézett

 Szabó József

2021.08.31. 15:40

888.hu/amerika-london-parizs/kirugtak-a-kereszteny-hallgatot-mert-ellenezte-a-meleghazassagot-a-birosag-viszont-neki-adott-igazat-4189046/

A fejlett Nyugaton a vallás- és szólásszabadság lábbal tiprásának újabb fejezete kezdődött el.

A London utcáin prédikáló lelkészt a rendőrség vitte el, mivel azt mondta, hogy a homoszexuálisok nem jutnak a mennybe. Talán ez nem is újszerű hír, hiszen már többször olvashattunk hasonló esetről a fejlett Nyugattal kapcsolatban, de a tömeg reakciója minderre rátett még egy lapáttal.

A prédikátor lényegében csak a szólásszabadság által biztosított jogával élt, amikor kiment az utcára, hogy elmondja véleményét az embereknek. Kritizálta az LMBTQ-közösséget és a bűnösöket.

Például arról beszélt:

A Biblia azt mondja, hogy az igazságtalanok nem örökölhetik Isten országát.”

Vagy:

Sem paráznák, sem bálványimádók, sem házasságtörők, sem homoszexuálisok, sem szodomiták, sem tolvajok, sem részegek, sem szidalmazók, sem zsarolók nem örökölhetik Isten országát.”

Amikor kiértek a rendőrök, letartóztatták a prédikátort a „közrend megzavarása” miatt, mire az összegyűlt tömeg üdvrivalgásba kezdett, és azt kiabálták a rendőröknek, hogy

Szabaduljanak meg tőle!

London utcáin ezzel a jelenettel diadalt aratott az LMBTQ-propaganda és a polkorrektség a szólás- és vallásszabadság 

888.hu/feher-ferfi/ujabb-predikatort-tartoztattak-le-angliaban-mert-a-bibliabol-idezet-4331171/