Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Varázslás és bálványimádás miatt égettek Harry Potter-könyveket lengyel papok

2019.04.02

 

Bálványimádás miatt égettek Harry Potter-könyveket lengyel papok

Nem mindennapi akcióra szánták rá magukat lengyel katolikus papok Koszalin városában. Ahogyan arról az AFP is beszámolt, a Balti-tenger partján található, nyugat-pomerániai városka egyik lakótelepén ugyanis a hívek között körbejárva

olyan tárgyakat gyűjtöttek össze, amelyeket a „bálványimádás” példáinak tartanak: a Harry Potter-sorozathoz, illetve a Twilight (Alkonyat)-sagához tartozó fantasy-könyveket, több olcsó díszként tartott hindu istenszobrot és még egy Hello Kittys esernyőt is, hogy azután  nyilvánosan elégessék őket.

Az összegyűjtött tárgyakat ugyanis az „SMS a Mennyországból Alapítvány” karizmatikus és ókonzervatív katolikus-hittérítő csoport fényképeinek tanúsága szerint ezután egy szabványosnak tűnő, téglákkal körberakott lakótelepi szalonnasütő-helyre vitték, ahol tüzet gyújtottak és egy halom könyvet, kis szobrot és más használati tárgyakat égettek el.

A csoportot vezető Rafał Jarosiewicz atya tavaly még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy autója hátuljába szerelt „mobil gyóntatószékkel” járta az országot, az utca emberét bűnei megbánására és megtérésre biztatva.

 

 
FORRÁS: REDDIT

 

 

 
FORRÁS: FACEBOOK

 

 

 

 

 

Az akciót több bibliai idézettel is alátámasztották, például az ószövetségi törvény magyarázatával, amely Mózes V. könyvében a 7. fejezet 25. sora:

„ Az ő isteneiknek faragott képeit tűzzel égesd meg; az azokon lévő ezüstöt és aranyat meg ne kívánd, és magadnak el ne vedd, hogy tőrbe ne essél miatta; mert útálatosság az az Úr előtt, a te Istened előtt.”

Ennek ellenére a posztot sokan megrökönyödve kommentálták, és áprilisi tréfára is gyanakodtak, azonban az égetés szervezői megerősítették, hogy akciójuk rendkívül komoly szándékokkal zajlott le.

A Harry Potter-sorozat 1997-es indulása óta már sokszor kapott vallásos, katolikus körökból kritikát azért, mert szerintük a gyerekek körében „a boszorkányságot” népszerűsíti, ilyen radikális akcióra azonban eddig még nem kerül sor.

A lengyel klérus, amely még ma is igen nagy számú hívőt vonz az országban az utóbbi hetekben egyébként a köreikben is kirobbant pedofília-ügyek keltette botránnyal küzd épp, a gnieznói érsekség szerint eddig országszerte 400 papjuk érintett gyermekmolesztálási ügyekben.

(TheJournal.ie / AFP/ zl)

merce.hu/2019/04/01/balvanyimadas-miatt-egettek-harry-potter-konyveket-lengyel-papok/

Apostolok cselekedetei 19:
18
És sokan a hívők közül eljőnek vala, megvallván és megjelentvén cselekedeteiket.
19
Sokan pedig azok közül, kik ördögi mesterségeket gyakoroltak, könyveiket összehordva, mindeneknek láttára megégetik vala. És összeszámlálák azoknak árát, és találák ötvenezer ezüstpénznek.
20

 

Ekképpen az Úrnak ígéje erősen nevekedik és hatalmat vesz vala.