Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel: Rettenetes fenevad emelkedik fel

Cikkek

Közelebb került egy esetleges törlesztési csődhöz a China Evergrande, a második legnagyobb kínai ingatlanfejlesztő

2021.09.24

 A Reuters hírügynökség bennfentes forrásokból származó értesülése szerint azonban a kötvénytulajdonosok nem kapták meg csütörtökön az őket megillető pénzt, ráadásul a China Evergrande még csak meg sem kereste őket. Ezzel kezdetét vette egy 30 napos türelmi idő, de ha ez idő alatt sem fizet a vállalat, az törlesztési csődöt jelent.

 

Nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a Szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából/Kommentem

2021.06.10

 A Gazeta arról is ír, hogy a pápa rövid látogatása azért is különösen kellemetlen Orbánnak, mert a „rivális” Szlovákiába utazik tovább Budapestről, ahol nem csak 3 órát, hanem 3 napot fog eltölteni. Ez a lengyel források szerint óriási pofon lenne egy évvel a választások előtt Orbánnak

 

Erdogan újabb frontot nyit – Szijjártó darázsfészekben

2020.08.06

 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 17-én látogatott a bakui darázsfészekbe. Azt csak az azeri sajtóból tudhattuk meg, hogy Budapest kiállt Azerbajdzsán „területi épsége” mellett, azaz a magyar álláspont szerint az örmény kézen levő Hegyi-Karabah valójában az azeriekhez tartozik. Ezzel Budapest a török álláspontot támogatja és szembemegy az orosz pozícióval.

 

A rezsivel ismerkednek a türkmének

2020.02.14

 A világsajtóba általában a volt és a mostani elnök extrém viselkedése miatt kerül be Türkmenisztán. A kézi vezérelt közép-ázsiai országban előbb a Szovjetunió széthullásával megszerzett függetlenné válástól 2006-os haláláig az olajban és gázban gazdag országot irányító Szaparmurat Nijazov intézkedéseitől volt hangos a világ. 

 

Bogár László: Új világrend születik

2020.02.04

 Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy hagyjuk az egészet, lépjünk ki, vagy jöhet olyan helyzet is, hogy az EU magától hullik darabokra, de ha az elmúlt tíz évet nézzük, egyelőre úgy áll a helyzet, hogy nagyon kemény csatákban, de mi is formáltuk ezt a rendszert. Mintát adtunk az olaszoknak, az osztrákoknak, a bajoroknak, a V4 együttműködés pedig olyan teljesítmény, ami a mi elszántságunk nélkül aligha jött volna létre. Ebben az egyre kaotikusabb világban a tudás, a bátorság és a kitartás hármasa jelenti számunkra az utolsó esélyt.

 

Ötezer kopt család kitoloncolását tervezi Németország

2020.01.14

 Nagy felháborodást keltett a közeli-keleti keresztények körében, hogy a menekültek befogadásáról elhíresült Németország ötezer kopt keresztény család visszatoloncolását tervezi – közölte a Germany Voice arab nyelvű oldala.

 

Franciaország újraindítja az Oroszországgal fenntartott gazdasági kapcsolatokat

2020.01.08

 "Párizs mostantól arra törekszik, hogy kikerülje az USA szankcióit és újraindítsa, sőt elmélyítse a Moszkvával való gazdasági együttműködést." - mondta Bruno Le Maire, francia pénzügyminiszter.

 

Népszava:Szabad szemmel: Európa vízválasztóhoz érkezett Nemzetközi sajtószemle, 2020. január 4.

2020.01.04

 A politikai álomból tőkés, helyenként neoliberális piaci, kereskedelmi és üzleti modell lett. Ily módon lehet, hogy fel kell adni az egyre szorosabb unió rémképét, már ha nem akarjuk, hogy a kiábrándulás dühbe és gyűlöletbe csapjon át. Európa ereje abban áll, hogy képes összeegyeztetni a különféle, sőt, egymással ellentétes érdekeket.

 

Sebastian Kruz a Zöldekkel és a liberálisokkal is egyeztetett a koalícióról

2019.10.18

 Sebastian Kurz a megbeszélések után azt mondta: a koalíciós tárgyalásokat megelőző egyeztetéseken továbbra is elsősorban azt vizsgálják, mennyire lehetséges az együttműködés ezekkel a pártokkal. A korábbi kancellár arra emlékeztetett: a pártok programja nem változott, így továbbra is vannak bennük közös és egymástól eltérő elemek. Kurz arról is beszélt: türelmetlen embernek tartja magát, ezért szeretné gyorsan lezárni az előzetes egyeztetéseket.

 

AUSZTRIA, BALRA ÁT!

2019.10.07

 Herbert Kickl volt belügyminiszter, az FPÖ-frakció parlamenti ügyvivője azt mondta az ORF II. közszolgálati televíziónak a választások estéjén, hogy ezekre az újabb vádakra már idejük sem volt reagálni, néhány nap alatt képtelenség az állításokat érdemben kivizsgálni, tehát cáfolni vagy megerősíteni sem lehet őket. Kickl némi iróniával a hangjában „kitűnő időzítésnek” nevezte a Strache és az FPÖ ellen indított újabb akciót. Egyúttal bejelentette: az eredmények alapján a választók egyértelműen ellenzéki szerepre és újrakezdésre adtak felhatalmazást.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »