Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel: Rettenetes fenevad emelkedik fel

Cikkek

Sebastian Kruz a Zöldekkel és a liberálisokkal is egyeztetett a koalícióról

2019.10.18

 Sebastian Kurz a megbeszélések után azt mondta: a koalíciós tárgyalásokat megelőző egyeztetéseken továbbra is elsősorban azt vizsgálják, mennyire lehetséges az együttműködés ezekkel a pártokkal. A korábbi kancellár arra emlékeztetett: a pártok programja nem változott, így továbbra is vannak bennük közös és egymástól eltérő elemek. Kurz arról is beszélt: türelmetlen embernek tartja magát, ezért szeretné gyorsan lezárni az előzetes egyeztetéseket.

 

AUSZTRIA, BALRA ÁT!

2019.10.07

 Herbert Kickl volt belügyminiszter, az FPÖ-frakció parlamenti ügyvivője azt mondta az ORF II. közszolgálati televíziónak a választások estéjén, hogy ezekre az újabb vádakra már idejük sem volt reagálni, néhány nap alatt képtelenség az állításokat érdemben kivizsgálni, tehát cáfolni vagy megerősíteni sem lehet őket. Kickl némi iróniával a hangjában „kitűnő időzítésnek” nevezte a Strache és az FPÖ ellen indított újabb akciót. Egyúttal bejelentette: az eredmények alapján a választók egyértelműen ellenzéki szerepre és újrakezdésre adtak felhatalmazást.

 

Macron Putyinnak udvarol

2019.09.13

 Egyre szívélyesebb a francia és az orosz elnök viszonya, egyes kormánytagok nagy áttörésről beszélnek. Ez a fejlemény az Európai Unió és Moszkva viszonyát is jelentősen befolyásolhatja.

 

PÁRIZS ÉS MOSZKVA AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEIRŐL TÁRGYAL

2019.09.04

 A regionális válságok és a fegyverzetellenőrzés kérdéseire kiterjedő „együttműködés lehetséges útjairól” folytatott telefonos megbeszélést kedden Florence Parly francia és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter – közölték Párizsban.

 

Macron: Európa Lisszabontól Vlagyivosztokig tart

2019.08.21

 Az utóbbi időben a nyugati világ vezetői ugyanis következetesen bojkottálják a május 9-i orosz háborús győzelmi parádékat, amelyek azonban igen kiemelt fontosságúak Putyin számára, aki a dicső múlt nosztalgiájára építi politikáját. Macron jelenléte megtörheti a bojkottot, ezért is fejezte ki nyilvános háláját az orosz államfő. 

 

Jogszabálytervezet Franciaországban a gyűlöletbeszéd ellen a médiatartalom törlésére

2019.07.10

 A jogszabály arra biztatja a franciákat, hogy jelentsék majd a rasszista, szexista, homofób tartalmakat, vagy minden olyan szöveges és képi anyagot, amely alkalmas zaklatásra, uszításra, vagy terror elkövetésére buzdít. Ezeket jelzik majd az illetékes hatóság a közösségi médiaoldalak felé, akiknek 24 órájuk lesz intézkedni. 

 

Brüsszel a multikat védi a szabadkereskedelmi egyezménnyel

2019.07.09

 Az Európai Bizottság futószalagon gyártja az újabbnál újabb szabályokat a globális felmelegedés ellen folytatott harcában, és ez egyre több beavatkozással jár a magánéletünket tekintve. - írja az ujszo.com.

 

Új orosz-német paktum segíti Moszkva agresszív térnyerését?

2019.07.03

 A két hatalom, Oroszország és Németország energetikai szövetsége hegemón szerepet biztosít a számukra az Európát érintő geopolitikai döntések esetén: újfent kialakul a bismarcki Moszkva-Berlin tengely.

Kijev évi mintegy hárommilliárd eurós bevételtől eshet el (körülbelül ennyi a hadi költségvetése a mai napig háborúban álló országnak), elvesztheti stratégiai jelentőségét, tárgyalási pozíciói jelentősen gyengülnek majd Moszkvával szemben, és a nyugati államok számára sem lesz fontos szankciókkal, fegyverszállításokkal és más módon segíteni a súlyos helyzetben lévő országot.
 

Nagy titkolózással zárult Putyin és Trump másfél órás tárgyalása

2019.06.29

Másfél órán át tárgyalt egymással Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken, Oszakában a G20 országcsoport csúcstalálkozója alkalmával, de utána egyikük sem nyilatkozott a sajtónak, és csupán a Fehér Ház által kiadott szűkszavú Twitter-üzenetből derült ki, hogy szó volt Iránról, Szíriáról, Venezueláról és Ukrajnáról, és egyetértettek abban, hogy a kétoldalú kapcsolatok javítása mindkét ország és az egész világ érdekeit szolgálja.

 

Osztrák belügyminiszter: a bevándorláspártiak buktatták meg a koalíciót

2019.05.20

 Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt belügyminiszterének Facebook-írása, melyben bemutatta, hogy Sebastian Kurz osztrák kancellár és az Osztrák Néppárt szándékosan arra játszott, hogy a menekültkérdést igen komolyan vevő belügyminisztert elmozdítsa a posztjáról. Kickl leszögezte, hogy ebbe a szabadságpárt nem mehetett bele, és ezért kerül majd sor szeptember elején az előrehozott választásra. Azaz, a bevándorláspártiak buktatták meg az osztrák koalíciót.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »