Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel: Rettenetes fenevad emelkedik fel

Cikkek

Ötezer kopt család kitoloncolását tervezi Németország

2020.01.14

 Nagy felháborodást keltett a közeli-keleti keresztények körében, hogy a menekültek befogadásáról elhíresült Németország ötezer kopt keresztény család visszatoloncolását tervezi – közölte a Germany Voice arab nyelvű oldala.

 

Franciaország újraindítja az Oroszországgal fenntartott gazdasági kapcsolatokat

2020.01.08

 "Párizs mostantól arra törekszik, hogy kikerülje az USA szankcióit és újraindítsa, sőt elmélyítse a Moszkvával való gazdasági együttműködést." - mondta Bruno Le Maire, francia pénzügyminiszter.

 

Népszava:Szabad szemmel: Európa vízválasztóhoz érkezett Nemzetközi sajtószemle, 2020. január 4.

2020.01.04

 A politikai álomból tőkés, helyenként neoliberális piaci, kereskedelmi és üzleti modell lett. Ily módon lehet, hogy fel kell adni az egyre szorosabb unió rémképét, már ha nem akarjuk, hogy a kiábrándulás dühbe és gyűlöletbe csapjon át. Európa ereje abban áll, hogy képes összeegyeztetni a különféle, sőt, egymással ellentétes érdekeket.

 

Sebastian Kruz a Zöldekkel és a liberálisokkal is egyeztetett a koalícióról

2019.10.18

 Sebastian Kurz a megbeszélések után azt mondta: a koalíciós tárgyalásokat megelőző egyeztetéseken továbbra is elsősorban azt vizsgálják, mennyire lehetséges az együttműködés ezekkel a pártokkal. A korábbi kancellár arra emlékeztetett: a pártok programja nem változott, így továbbra is vannak bennük közös és egymástól eltérő elemek. Kurz arról is beszélt: türelmetlen embernek tartja magát, ezért szeretné gyorsan lezárni az előzetes egyeztetéseket.

 

AUSZTRIA, BALRA ÁT!

2019.10.07

 Herbert Kickl volt belügyminiszter, az FPÖ-frakció parlamenti ügyvivője azt mondta az ORF II. közszolgálati televíziónak a választások estéjén, hogy ezekre az újabb vádakra már idejük sem volt reagálni, néhány nap alatt képtelenség az állításokat érdemben kivizsgálni, tehát cáfolni vagy megerősíteni sem lehet őket. Kickl némi iróniával a hangjában „kitűnő időzítésnek” nevezte a Strache és az FPÖ ellen indított újabb akciót. Egyúttal bejelentette: az eredmények alapján a választók egyértelműen ellenzéki szerepre és újrakezdésre adtak felhatalmazást.

 

Macron Putyinnak udvarol

2019.09.13

 Egyre szívélyesebb a francia és az orosz elnök viszonya, egyes kormánytagok nagy áttörésről beszélnek. Ez a fejlemény az Európai Unió és Moszkva viszonyát is jelentősen befolyásolhatja.

 

PÁRIZS ÉS MOSZKVA AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEIRŐL TÁRGYAL

2019.09.04

 A regionális válságok és a fegyverzetellenőrzés kérdéseire kiterjedő „együttműködés lehetséges útjairól” folytatott telefonos megbeszélést kedden Florence Parly francia és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter – közölték Párizsban.

 

Macron: Európa Lisszabontól Vlagyivosztokig tart

2019.08.21

 Az utóbbi időben a nyugati világ vezetői ugyanis következetesen bojkottálják a május 9-i orosz háborús győzelmi parádékat, amelyek azonban igen kiemelt fontosságúak Putyin számára, aki a dicső múlt nosztalgiájára építi politikáját. Macron jelenléte megtörheti a bojkottot, ezért is fejezte ki nyilvános háláját az orosz államfő. 

 

Jogszabálytervezet Franciaországban a gyűlöletbeszéd ellen a médiatartalom törlésére

2019.07.10

 A jogszabály arra biztatja a franciákat, hogy jelentsék majd a rasszista, szexista, homofób tartalmakat, vagy minden olyan szöveges és képi anyagot, amely alkalmas zaklatásra, uszításra, vagy terror elkövetésére buzdít. Ezeket jelzik majd az illetékes hatóság a közösségi médiaoldalak felé, akiknek 24 órájuk lesz intézkedni. 

 

Brüsszel a multikat védi a szabadkereskedelmi egyezménnyel

2019.07.09

 Az Európai Bizottság futószalagon gyártja az újabbnál újabb szabályokat a globális felmelegedés ellen folytatott harcában, és ez egyre több beavatkozással jár a magánéletünket tekintve. - írja az ujszo.com.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »