Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Franciaország újraindítja az Oroszországgal fenntartott gazdasági kapcsolatokat

2020.01.08

 

 

 

 
 •  
   

  Franciaország szeretné megnyomni a RESET-gombot és teljesen újraindítani a gazdasági kapcsolatokat Oroszországgal!

  Itt az ideje megszabadulni a hülye amerikai szankciók alól, amit Európára kényszerítettek rá, hogy megakadályozzák Európa és Oroszország gazdasági kapcsolatainak elmélyítését. (VilagHelyzete megj.)

  "Párizs mostantól arra törekszik, hogy kikerülje az USA szankcióit és újraindítsa, sőt elmélyítse a Moszkvával való gazdasági együttműködést." - mondta Bruno Le Maire, francia pénzügyminiszter.

  "Újra kívánjuk indítani a Moszkvával való gazdasági kapcsolatokat a nemzetközi törvényeknek megfelelően és nem pedig kitenni magunkat külföldi pénzügyi szankciók korlátozásainak. " - mondta.

  "A korlátozások a legfőbb akadályát jelentik a két ország közötti gazdasági kapcsolatoknak." - tette hozzá és üdvözölte, hogy megoldásokat kell találni erre 6 hónapon belül. (Ford: SBG Buddha - Vilaghelyzete)

   

  Franciaország az Reset gombot nyomja meg az Oroszországgal fenntartott gazdasági kapcsolatokban

   
  Franciaország az Reset gombot nyomja meg az Oroszországgal fenntartott gazdasági kapcsolatokban
  Párizs keresi az Egyesült Államok szankcióinak elkerülésének lehetőségeit a Moszkvával folytatott gazdasági együttműködés újraindítása és elmélyítése érdekében, állítólag Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter mondta.

   

  "Újra akarjuk indítani a Moszkvával folytatott gazdasági cserekapcsolatunkat, összhangban a nemzetközi joggal, és nem korlátozva őket az extraterritoriális pénzügyi szankciókkal" - mondta a miniszter, a Sputnik idézetében. Hozzátette, hogy a korlátozások jelentik a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fõ akadályát, és vállalta, hogy hat hónapon belül megoldásokat talál a következmények elhárítására. 

  Franciaország AZ RT.COM OLDALONsem keres kereskedelmi háborút az USA-val, de megtorolhat, ha erre kerül - pénzügyminiszter

  A Le Maire látszólag az Egyesült Államok közelmúltbeli intézkedéseire hivatkozott, amelyek a víz alatti Nord Stream 2 csővezeték építésében vesznek részt, amelynek célja az orosz gáz szállítása Németországnak és más európai ügyfeleknek. A projekt elindítását nemrégiben elhalasztották, mivel az svájci-holland Allseas cég úgy döntött, hogy leállítja a munkát a Balti-tengeren, ahol az utolsó kilométer csöveket be kellett fektetni.

  Franciaországnak saját érdeke van a több milliárd dolláros projektben, mivel az ENGIE energiaszolgáltatója kilenc százalékos részesedéssel rendelkezik benne, más külföldi befektetőkkel együtt. 

  Decemberben Le Maire és orosz társa, Maksim Oreshkin gazdasági fejlesztési miniszter aláírt egy "ütemtervet" a két nemzet közötti gazdasági kapcsolatok további erősítése érdekében. A megállapodás néhány közös projektre terjed ki többek között az energiaügy, az atomenergia és az űrágazat területén.

  www.rt.com/business/477703-france-russia-economic-exchanges/