Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kurz aláírja: Az ENSZ menekült paktuma még a migrációs paktumnál is rosszabb – mindkettő aláírása decemberre van tervezve

2018.12.03

 

A köpönyegforgató Kurz aláírja: Az ENSZ menekült paktuma még a migrációs paktumnál is rosszabb – mindkettő aláírása decemberre van tervezve


 

Párhuzamosan az ENSZ gyakorta kritizált migrációs paktumával, a szervezet egy menekült paktumot is előkészített. Mindkét megállapodást Marokkóban tervezik aláírni a december 10-11-én tartandó konferencián.

Annak ellenére, hogy az egyezmények jogilag nem köteleznek, kötelességekről olvashatunk bennük. Egyfajta puha törvényként lehet őket értelmezni, amelyek a nemzetek szuverenitásának korlátozására irányulnak.

A menekült paktum néhány lényeges pontja:

– 12. bekezdés: A menekült fogalmát kiterjeszti a klímaváltozás és környezetszennyezés által érintett személyekre.

Mivel globális klímaváltozás történik, ez gyakorlatilag azt jelenti, a világon bárki jogosult lehet menekült státuszra. Mellesleg a környezetszennyezésben is érintett a világ minden területe.

– 17-19. bekezdés: 2019-től négy évente tartandó globális menekült fórum összehívását írja elő, amelynek feladata ellenőrizni és értékelni, hogy az egyes országok mennyiben feleltek meg a megegyezésben foglaltaknak.

Azt hazudják nem kötelező, de itt már ellenőrzésről és megfelelésről beszélnek. Mi történik azzal aki nem felelt meg? Tudjuk: elítélés, kiközösítés, szankcionálás, stb.

– 43. bekezdés: Egy globális oktatási/akadémiai hálózatot kell létrehozni egyetemek, tudományos közösségek és kutatóintézetek bevonásával abból a célból, hogy lehetőséget teremtsenek a menekültek oktatására, kutatómunkájára és számukra ösztöndíjakat hozzanak létre.

Soros Gyuribá egyetemei előtt nagy jövő áll. Indulhat a CEU bővítés ….

– 90. bekezdés: Az egyik országból a másikba áthelyezett menekültek irányába történő pozitív megítélés előmozdítása.

Na persze. Nem ám a menekültek dolga lenne a saját pozitív megítélésüket elősegíteni, integrációval, munkával, csendes becsületes élettel. Ezek hiányában való pozitív megítélés elősegítése azt jelenti, mindezek hiányának ellenében kellene ezt ráerőszakolni az őshonos állampolgárokra.

Persze, nem csak az ENSZ dolgozik azon, hogy a migrációs helyzetben változást mozdítson elő, hanem az EU és egyéb szereplők is.

Az EU javaslat egyik fontos eleme, például, hogy a menekültek tagállamok közötti áthelyezését igyekszik elősegíteni.

A dokumentum olyan kifejezéseket használ, mint „kötelező intézkedés,” „jogi eszköz” vagy „nehezen eladható.” A szóhasználat egy része tehát kötelező jelleget sugall, míg más kifejezések arról árulkodnak, hogy a szerzők maguk is tisztában vannak azzal, hogy bizonyos előírásokat nem lesz könnyű lenyomni a társadalom torkán.

A dokumentumban elénk tárul az is, hogy az EU kiszámolta minden ország maximális felszívó kapacitását. A konklúzió: Németország 274 millió, míg Svédország 440 millió ember befogadását képes biztosítani.

Az ENSZ menekült paktumának teljes szövegét itt lehet elolvasni.

Kurz egy mocskos áruló! Ausztria aláírja az ENSZ menekültjogi egyezményét

Ausztria jóváhagyja az ENSZ migrációs paktumát, a Külügyminisztérium pénteken megerősítette – írja a Heute.at.

Kilép Ausztria az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából. Az osztrák kormány a szerdai ülésén fogadja el az erről szóló döntést – jelentette az APA osztrák hírügynökség október végén.

Sebastian Kurz kancellár és Heinz-Christian Strache alkancellár a kormányülést megelőzően világossá tette, hogy nem is küldenek hivatalos képviselőt a világszervezet decemberi marrákesi konferenciájára, amelyen várhatóan elfogadják a nem kötelező érvényű csomagot.

Az osztrákoknak erős fenntartásaik voltak a dokumentum tartalmával. Nem tartották megfelelőnek a migrációs kérdések szabályozására, és attól tartottak, hogy elveszítik szuverenitásukat a migrációs politikában.

Ennek ellenére támogatják az ENSZ menekültjogi egyezményét.

Geib Hajnalka 

 vilagfigyelo.com/a-koponyegforgato-kurz-alairja-az-ensz-menekult-paktuma-meg-a-migracios-paktumnal-is-rosszabb-mindketto-alairasa-decemberre-van-tervezve/