Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel megismétlődik:„bemegy a déli király országába"

Cikkek

A Nyugat kártyáit is megkavarta Zelenszkij új ukrán elnök

2019.04.22

 Árgus szemmel figyelik a fejleményeket a Nyugat és Oroszország között folyó geopolitikai játszma mindkét oldalán. Már csak azért is, mert ennek az ütközetnek felvonulási terepe, így első számú áldozata Ukrajna, amelynek e geopolitikai viharba kerülve csak gyengül a szuverenitása. Mert most már gazdaságon kívül szinte minden téren elszakadt Oroszországtól, ám gyengén és a külpolitikai fordulat mámorában vakon az euroatlanti szövetség kiszolgáltatott vazallusa lett. Ezen a tényen a sok tekintetben pozitívumokat hozó civilizációs váltás sem változtat. Moszkva számára mindenek előtt biztonsági kérdés, hogy mi történik a szláv testvéreknél, de a hosszú ideig egymásba fonódó kapcsolatok miatt gazdasági is. S akkor még nem beszéltünk a legfontosabb tényezőről, hogy – mint Zbigniew Brzezinski fogalmazott – Ukrajna nélkül Oroszország nem birodalom.

 

LENGYEL KÉPVISELŐ "fake news", hír : ORBÁN FEL AKARTA OSZTANI UKRAJNÁT

2019.04.21

 "fake news", 

Sławomir Nitras lengyel parlamenti képviselő szerint Orbán Viktor a 2013-2014-es ukrán válság idején azt akarta, hogy a lengyelekkel együtt felosszák az ukrán területeket. Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke szerint ez csak álhír.

 

OROSZORSZÁG LEÁLLÍTJA AZ UKRAJNAI OLAJ- ÉS GÉPEXPORTOT

2019.04.18

 Oroszország június elsejétől leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába, válaszul az ellene Kijev által bevezetett legújabb szankciókra – jelentette be Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök Gorkiban, a csütörtöki kormányülésen.

 

Hadat üzentek az oroszok: kitört a második hidegháború

2019.04.15

 Oroszország leállította az együttműködés minden formáját a NATO-val - mondta a Moscow Times tudósítása szerint Alekszander Grusko orosz külügyminiszter-helyettes, hozzátéve, hogy olyan viszony alakult ki a felek között, amely tükörképe a hidegháború idején fennállt státus quónak. A politikus szerint valójában a nyugati szövetségi rendszer függesztette fel a katonai és polgári együttműködést 2014 tavaszán, amikor Oroszország elkonfiskálta a Krím félszigetet Ukrajnától.

 

Putyin megszorította vasmarkát - fuldoklik az áldozat

2019.03.28

 Nem több mint egy hónapon belül Oroszország és Fehéroroszország eljutott első számú vezetőik barátságos csúcstalálkozójától a súlyos diplomáciai feszültségig. A minszki külügyminisztérium azzal vádolta Mihail Babics orosz nagykövetet, hogy hamis adatokkal sározza beloruszt az interjúiban és képtelen különbséget tenni egy orosz szövetségi régión belüli kerület, illetve egy független állam között. Kisvártatva hasonló hangon megfogalmazott válasz érkezett a moszkvai külügytől 

 

Három irányból támadhatnak az oroszok

2019.03.07

 Hasonló véleményt fogalmazott meg Vitalij Bala, a helyzetelemző ügynökség igazgatója, aki szerint állandósulni fog az orosz agresszió. Mint megjegyezte, ez leginkább az oroszbarát politikusoknak, valamint az elnökválasztáson indulók számára hajt hasznot, köztük az ukrán haderő főparancsnokának. Petro Porosenko ugyanis a béke megteremtésének ígérgetésével is próbál szavazókat gyűjteni.

 

Oroszország nagy háborúra készül – állítja a svéd Védelmi Kutatóintézet

2019.02.15

 Az orosz hadgyakorlatok az utóbbi egy évtizedben egyre több katonát vontak be, s míg Moszkva korábban a regionális konfliktusokra összpontosította a figyelmét, most azt gyakorolja, miként lehet nagyszabású háborúkat indítani és azokat megnyerni – írta elemzésében a svéd Védelmi Kutatóintézet.

 

Lesz-e orosz-ukrán háború 2019-ben?

2019.01.15

 A tomosz [egyházfői okirat – a ford.] január 6-i átadása után, mely I. Bartolomaiosz adománya, megkezdődik a plébániák, a hívők, a viszonyok felülvizsgálata. Ez még egy ok lesz arra, hogy beavatkozzunk. Minden különösebb körültekintés nélkül. Gondolom, nincsenek az Echo hallgatói között naiv emberek, akik ne értenék, hogy ez ok lehet a beavatkozásra. És akkor jön a háború…

 

Kijev katonai egységeket vezényel az orosz határhoz

2018.12.18

 Légi úton katonai egységeket dobnak le Kelet-Ukrajnába, hogy megvédjék az országot egy esetleges katonai agressziótól – jelentette be Petro Porosenko ukrán elnök hétfőn Dnyiproban, ahol egyetemi tanárokkal és diákokkal találkozott.

 

Amerikai figyelmeztetés Orbánnak

2018.12.18

 A New York Times közölte azt a magyar vonatkozású Reuters-jelentést, amely szerint David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az Országgyűlés külügyi bizottsága előtt sürgette Magyarországot, hogy javítsa meg Ukrajnához fűződő viszonyát, és ne próbálkozzon azzal, hogy gátolja Kijev együttműködését a NATO-val.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »