Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel megismétlődik:„bemegy a déli király országába"

Cikkek

Porosenko: Oroszország több mint 300 harckocsit állomásoztak az ukrán határnál

2018.12.18

 Petro Porosenko ukrán elnök szavai szerint Oroszország több mint 300 harckocsit állomásoztat az ukrán határtól 18 kilométerre lévő egyik katonai bázisán, ezen felül part menti tüzérségi fegyvereket, köztük rakétarendszereket állított fel a Kercsi-szorosnál.

 

Jelentős orosz haderő az ukrán határnál, támadástól tart Ukrajna

2018.12.06

 Viktor Muzsenko mutatott több műholdfelvételt is, amelyeken – közölte – az látszik, hogy T-62M típusú orosz harckocsik állomásoznak 18 kilométerre az ukrán határtól; szeptember közepétől október elsejéig 93-ról 250-re nőtt a számuk. Muzsenko felhívta a figyelmet arra, hogy jelentős mértékben növekedett a Krímben lévő katonák és fegyverek száma is, és Oroszország az elmúlt hónapban megduplázta haditengerészeti erejét is a térségbeli vizeken.

 

Ukrajna nyugati szomszédaitól kért segítséget a határvédelem erősítésére

2018.12.05

 az orosz katonai vezetés úgynevezett állandó harckészültséget rendelt el a megszállt ukrajnai területeken lévő, az orosz fegyveres erők 1. és 2. hadtestéhez tartozó alakulatainál. A szóvivő szavai szerint a korábban kiadott eltávozási engedélyeket visszavonták, és “intenzíven folytatnak olyan intézkedéseket, amelyek általában aktív katonai cselekmények előkészületekor jellemzők, köztük az elsődleges állásokat további páncélos csoportokkal és tüzérséggel erősítették meg kétszeres mennyiségű lőszerrel ellátva őket”. 

 

Szörnyű katasztrófa lesz az ukránoknak, ha háború robban ki a szomszédban

2018.12.02

 Az oroszok messze nagyobb és jobban felszerelt hadsereggel rendelkeznek, mint az ukránok, ha a két ország közvetlenül is egymásnak esik, vélhetően a konfliktus az ukránok katasztrofális vereségével végződne, viszonylag rövid időn belül. Ha a NATO nem avatkozik be az ukránok oldalán (amit valószínűleg nem tenne, maximum felszereléssel és kiképzéssel látná el továbbra is az ukránokat), Ukrajnának szinte esélye sincs ellenállni hosszabb távon egy nyílt orosz offenzívának.

 

A NATO vészhelyzeti nyilatkozatot tett

2018.11.26

"Ezen a találkozón minden szövetséges teljes mértékben támogatta Ukrajna területi integritását és szuverenitását, és felszólítjuk Oroszországot, hogy biztosítsa az ukrán kikötőkhöz való akadálytalan hozzáférést és az ukrán hajózás szabadságát az Azov-tengeren és a Kerch-szoroson, és nem indokolja az ukrán hajók és a haditengerészeti erők elleni katonai erő alkalmazását" nyilatkozta Stoltenberg. 

 

Orosz tábornok: amerikai rakéták európai telepítése esetén Moszkvának át kell térnie az első csapás doktrínájára

2018.11.10

 

Oroszországnak nem lesz más választása, mint a válaszcsapáséról áttérni az első csapás doktrínájára, ha az Egyesült Államok az európai rakétatelepítés mellett dönt – jelentette ki Viktor Jeszin vezérezredes, az orosz hadászati rakétaerők törzsének volt parancsnoka (1994-1996) a Zvezda című hetilapnak adott interjújában.
 

Ukrajna és Grúzia beléptetése a NATO-ba már valóban "elő fogja ugrasztani az orosz medvét"

2018.11.05

 
Tudja, kommunikáltam egy amerikai elnökkel, és egy másodikkal, majd egy harmadik elnökkel, akik jöttek és mentek, de a politika ugyanaz maradt:"- illusztrálta Putyin a helyezet,

 

OROSZ–UKRÁN HARC: Üzent Putyin: komoly következményekkel járhat az egyházi ügyekbe való beavatkozás

2018.11.02

 Komoly következményekkel járhat a ruszofóbia és a primitív nacionalizmus, valamint az egyházi ügyekbe történő beavatkozás a posztszovjet térségben - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orosz Népi Világgyülekezet elnevezésű nemzetközi ernyőszervezet csütörtöki plenáris ülésén, Moszkvában.

 

Vlagyimir Putyin: Európa harctérré fog változni az USA rakétarendszereket kezdett el Romániába telepíteni

2018.10.31

 Az európai országoknak, már ha felfogják, rá kell eszmélniük, hogy amennyiben területükkel is hozzájárulnak ehhez, akkor saját országukat teszik ki a fenyegetésnek és egy lehetséges viszontválasznak, támadásnak.

 

Kifakadt Putyin a NATO nyomulása miatt és ellenlépésekkel fenyegetett

2018.08.27

 Oroszország kénytelen reagálni arra, hogy a NATO infrastruktúrája közeledik határaihoz, ahol megjelentek az amerikai hadászati rakétavédelem elemei is - többek között ezt jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a finn elnököt fogadva a Szocsiban tartott közös sajtótájékoztatón. 

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »