Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dániel megismétlődik:„bemegy a déli király országába"

Cikkek

Kazahsztánba utazott Ferenc pápa a világvallások vezetőinek kongresszusára

2022.09.13

 Kiemelte, hogy „a geopolitikai csomópontok kereszteződésében” fekvő Kazahsztánnak fontos szerep jut a konfliktusok rendezésében. Tokajevvel a pápa legutóbb áprilisban, videókonferencia keretében tárgyalt. A Világvallások Kongresszusát a kazah fővárosban tartják, immár hetedik alkalommal. Római pápa először vesz részt az eseményen.

 

Ferenc pápa utasítja a vatikáni entitásokat, vigyenek át minden pénzt a Vatikáni Bankba

2022.09.05

 A pápa állítólag arra kérte a pápai állam által ellenőrzött állampolgárokat és vállalkozásokat, hogy a Vatikánon kívül tartott összes vagyonukat helyezzék vissza a páncélszekrényekbe.

 

Ferenc pápa megfázott, nem vesz részt a húsvét előtti lelki gyakorlaton

2020.03.01

 Erdő Péter bíboros, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus elnöke korábban már meghívta a Szentatyát Magyarországra, ezt a meghívást erősítette meg most.

 

Ebből háború is lehet: Putyin az új ukrán elnököt kóstolgatja

2019.05.03

 Zelenszkij azt mondta: akkor ő is ukrán állampolgárságot ad majd az oroszoknak, akik így legalább megtudják, mi a szabadság. Zelenszkij szerint nem sok ukrán akar orosz állampolgárságot, mert Ukrajnában van „szólásszabadság, szabad a sajtó és az internet is”.  Az orosz elnök erre emelte a tétet, és azóta már meg is teremtette a jogszabályi hátterét annak, hogy a megszállt Donyec-medence (Donbász), az egyoldalúan elcsatolt Krím-félsziget lakosai, valamint a háború elől Oroszországba menekült ukránok gyorsított eljárásban jussanak hozzá az orosz útlevélhez.

 

ELSŐKÉNT A SZAKADÁR FEGYVERESEK KAPNAK OROSZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT

2019.04.29

 Oroszország saját jogszabályát módosította. Kizárólag saját szuverenitásának keretein belül cselekedett, látszólag nem sértve ezzel semmilyen nemzetközi megállapodást és egyezséget. 

– fejtette ki. Szerinte ezzel a lépéssel Oroszországnak egy a célja:

az, hogy a térségben orosz állampolgárok védelmével indokolhasson egy nyílt katonai beavatkozást.

 

game over: PUTYIN: OROSZORSZÁG HAMAROSAN MEGKÖNNYÍTENÉ AZ OROSZ ÁLLAMPOLGÁRSÁG MEGSZERZÉSÉT AZ ÖSSZES UKRÁNNAK

2019.04.29

 Az orosz államfő szombaton közölte, hogy Oroszország megkönnyítené az állampolgárság megszerzését az összes ukránnak, és a két ország közötti kapcsolatok javításának lehetséges jeleként felvetette azt is, hogy találkozzon Ukrajna megválasztott elnökével, Volodimir Zelenszkijjel.

 

NEM TÖRVÉNYTELEN AZ ELSZAKADÁSRÓL SZÓLÓ KÉRDÉS UKRAJNÁBAN

2019.04.27

 Volodimir Paniotto, a nemzetközi intézet vezérigazgatója közösségi oldalán közölte, megkeresték őt a nemzetbiztonsági szolgálattól, és közölték, hogy a vizsgálat során nem találtak törvénytelenségre utaló jeleket.

 

A PARLAMENT CSÖKKENTENÉ ZELENSZKIJ HATÁSKÖREIT, Ő VISZONT FELOSZLATHATJA A TÖRVÉNYHOZÁST

2019.04.27

 Elvenné tőle a jogot, hogy ő jelölje a külügy- és a védelmi minisztert, valamint a külső hírszerzés főnökét. “Csak a főügyész és az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) főnöke maradna meg, de a helyettes vezetőket már a kormány nevezné ki” Ezen felül a megyék kormányzóit sem az államfő jelölné a javaslat alapján. Razumkov szavai szerint ez “övön aluli ütés” nemcsak a leendő államfőnek, de a választók 73 százalékának, akik rá szavaztak. 

 

Volt egyszer egy Ukrajna

2019.04.26

 az ukrán választók egyetlenegy kiutat láttak, a nagy hangú, eliteket szidó Volodimir Zelenszkij személyében. Sokan azonban elfelejtik, hogy Zelenszkij származására nézve orosz zsidó. A nagyrészt orosz ajkú Krivij Rihben született médiamogul szülei orosz anyanyelvűek, gyermekkorában pedig sok időt töltött Mongóliában. A kijevi egyetem után médiakarrierje Moszkva stúdióiban bontakozott ki, ahonnan Oroszország szerte ismert lett, felépítve innen ukrán médiabirodalmát. Zelenszkij az ukrán nyelvet csak egy laza kávézás idejéig tudja használni, mind vitáiban, mind nyilvános szerepléseiben oroszul beszél.

 

ZELENSZKIJÉK: AZ EGYSZERŰSÍTETT ÁLLAMPOLGÁRSÁGI ELJÁRÁSSAL OROSZORSZÁG ELISMERTE, HOGY MEGSZÁLLTA A DONYEC-MEDENCÉT

2019.04.25

 Azzal a döntésével, hogy ezentúl egyszerűsített eljárásban adja meg az állampolgárságot a kelet-ukrajnai szakadár területeken élőknek, Oroszország elismerte a világ előtt, hogy agressziót hajtott végre, és megszállta a Donyec-medence egyes területeit – állapította meg Volodimir Zelenszkij megválasztott ukrán elnök csapata szerdán a Facebookon megjelentetett közleményében.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »