Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Délvidék - Őrvidék

Cikkek

Csunderlik Péter: Szibériában dőlt el Magyarország sorsa – Peter Pastor történész Trianonról

2020.06.08

 A szovjet-orosz polgárháború eseményei jelentősen befolyásolták a trianoni döntést – állítja Peter Pastor, amerikai magyar történész, a Montclair State University professor emeritusa, az 1918-1919-es forradalmak diplomáciatörténetének kutatója.

 

Ausztria miért kapta meg az Őrvidéket?

2019.09.04

 Az is furcsa, hogy a magyar közbeszéd az elcsatolt részeket továbbra is Felvidéknek, Kárpátaljának, Erdélynek, Vajdaságnak hívja, azonban az Ausztriához csatolt területet mindenki az osztrák nevén Burgenlandnak nevezi, és a többség már nem is tudja, hogy ennek a területnek is van magyar neve: Őrvidék.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Délvidék - Őrvidék | Hozzászólások: 0

7 TOP TERMÉSZETES FÜRDŐTÓ BURGENLANDBAN

2019.07.04

  A burgenlandi fürdőtavakról általánosságban annyit mondhatunk, igényesek, jól kiépítettek, tiszták és családbarátok, ami a gyermekek számára nyújtott élményelemek gazdagságát jelenti. Mindenhol vannak csúszdák, kis játszóterek és természetesen öltözők, vizesblokkok, büfék, éttermek és különféle sportpályák. Parkolni is viszonylag mindenhol jól lehet. Mindemellett ezek a strandok abszolút megfizethetők és azt már nem is részletezzük, hogy jó eséllyel mindenhol találunk magyarul beszélő alkalmazottakat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Délvidék - Őrvidék | Hozzászólások: 0

A HORVÁT KÜLÜGY KIAKADT A NAGY-MAGYARORSZÁG-TÉRKÉPEN, SZERINTÜK ORBÁN HORVÁT TERÜLETEKET AKAR

2019.06.09

 A kormányzati tweet a trianoni békeszerződés kapcsán annyira jól sikerült, hogy Ljubljana és Bukarest után most már Zágráb is tiltakozott ellene. A fiumei Novi List napilap vezércikkben óvott attól, hogy Orbán horvát területekre is szemet vethet.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Délvidék - Őrvidék | Hozzászólások: 0

Az elszakított területek közül az Őrvidék van a legmostohább helyzetben

2019.04.18

 Sokan még a terület helyes elnevezésével sincsenek tisztában. Dr. Botlik József írja Az őrvidéki magyarság sorsa 1922-1945 című könyvében, hogy az Ausztriához csatolt, de addig több mint ezer éven keresztül, az Árpád-kortól magyar fennhatóság alatt állt terület történelmi eredetű egyetlen pontos, kifogástalan magyar elnevezése: Őrvidék.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Délvidék - Őrvidék | Hozzászólások: 0

Muszlim cigányokat telepítenek a magyarok helyére a Vajdaságban

2018.11.12

 Napról napra feszültebb a helyzet a vajdasági Martonoson, ahová egyre több koszovói muszlim cigány települ be. Az új jövevényekre rengeteg a panasz, a lopások mellett nem ritkák az erőszakos esetek sem. Miközben újabb és újabb cigány családok érkeznek vissza Nyugat-Európából, a magyarok sorra hagyják el otthonukat.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Délvidék - Őrvidék | Hozzászólások: 0