Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Einstein ekvivalenciaelvének cáfolata

Cikkek

Szabó Gábor: A LIGO RENDSZER MÉRÉSEI ALAPJÁN NINCSEN SEBESSÉGTŐL FÜGGŐ HOSSZKONTRAKCIÓ, EZÉRT VÁLTOZÓ A FÉNYSEBESSÉG

2020.03.25

 A Föld Nap körüli sebessége 30 km/s. Ebből a sebességből a LIGO rendszer 4 km hosszú karjainak 0,02 milliméter rövidülést kellene periodikusan érzékelnie a Lorentz-elv alapján, amikor valamelyik kar a mozgás irányába mutat. Feltételezem, hogy ezt a karrövidülést nem méri a rendszer. Következésképpen a Lorentz-elv és a belőle származtatott relativitáselmélet hosszkontrakció tétele nem felel meg a valóságnak.
Ha mégis érzékeli a rövidülést a LIGO rendszer, akkor az Einstein relativitáselvének végső bizonyítéka.

 

Kettős rendszerben keringő pulzár adja a relativitáselmélet újabb bizonyítékát

2020.02.02

 A fehér törpe gyors forgásával annyira ,,megpörgette” maga körül a téridőt, hogy megváltoztatta a pulzár pályájának helyzetét. A kutatók szerint a pálya mért megváltozása alapján a fehér törpe körülbelül óránként harmincszor fordulhat meg a tengelye körül.

 

„Semmiben nem nyújt új vagy más leírást a térről és az időről”

2020.01.13

 A laikus közönséget kifejezetten érdekli a relativitáselmélet. Ebben nyilván szerepet játszik az a bizsergető momentum, hogy az einsteini elmélet alapjaiban változ­tatja meg a térről és időről alkotott intuitív fogalmainkat. Ráadásul mindezt nagyon egyszerű matematikai eszközökkel teszi (ami miatt érthetetlen számomra, miért nem tanítják ezt a közép­iskolában). Nézzük a XIX. század végi helyzetet. A klasszikus fizika beszélgetésünk szempontjából (is) fontos eredményei a következők voltak: a klasszikus mechanikára érvényes a Galilei-féle relativitási elv – amely szerint az inerciális vonatkoztatási rendszerek fizikailag egyenértékűek –, az elektrodinamikát leíró Maxwell-egyenletek viszont egy adott inerciarendszerben érvényesek. 

 

Einstein tévedett, nem a helyi, hanem Newton általános inerciarendszere a valóságos tény

2019.09.24

 „Az SR ellen felhozott egyik érv az ún. „ikerparadoxon” volt, amelyik szerint egy űrhajóban utazó ember nem öregedhet lassabban, mint a Földön maradt ikertestvére. Az érvük az volt, hogy nemcsak az űrhajós mozog a földi megfigyelő szerint, hanem a Földön maradt ikertestvér is mozog, ha az űrhajót tekintjük vonatkozási rendszernek. A relativitás elve szerint tehát mindkettő a másikat tekinti fiatalabbnak. 

 

Koncz Attila - UniverZoom Projektére írt törölt bejegyzésem6 Frissítve

2019.09.23

 A gravitációt Einstein a belapult gumilepedővel magyarázta, amely felé gurul a labda. A Kozmoszban viszont nincsen lent és fent, főként a gömbhalmazokban nincsen. Így nem működhet a gumilepedő példa a gravitáció magyarázataként. Másik magyarázat meg nincsen.

 

Kapcsoljunk a fénysebességű fotonhoz egy órát, és mérjük meg, mi történik?

2019.09.18

 A fénysebességnél kötelezően meg kell állnia az időnek. Ha a fizikusok azt állítják, hogy nem áll meg ebben az esetben az idő, akkor túlléphető a fénysebesség, egészen addig a sebességig, amíg az idő megáll. Ha soha sem érhető el az idő megállítása, akkor a sebesség bármeddig fokozható, a fénysebesség nem határsebesség.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Einstein ekvivalenciaelvének cáfolata | Hozzászólások: 0

A világon elsőként sikerült lefotózni a kvantumösszefonódást és Einstein tévedését!

2019.07.16

 A Scientific Advances című tudományos lapban megjelent beszámoló szerint a fotón két, egymással kapcsolatban álló foton látható, amelyek megosztják egymással a fizikai állapotukat – vagyis összeköttetésben vannak. A képen a Bell-egyenlőtlenség megsértését rögzítették, ami bizonyíték a kvantum-összefonódás létezésére.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Einstein ekvivalenciaelvének cáfolata | Hozzászólások: 0

Szabó Gábor: Használt Einstein valamiféle abszolút tér és idő létezést, fogalmat?/FRISSÍTVE/

2019.06.26

  Valóban nincsen szükség az abszolút inerciarendszerre, de ettől az még kihat a rendszerre. Bizonyítéka a képletben található energiakvóciens léte. Az energiakvóciens valójában a mozgási energiát számszerűsíti a képletben. Mozgási energia pedig az abszolút térhez képest keletkezik bárhol a Világmindenségben.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Einstein ekvivalenciaelvének cáfolata | Hozzászólások: 0

Szabó Gábor: Einstein relativitáselmélete a fénysebesség abszolutizálásával Newton abszolút terét bizonyítja be

2019.06.20

 Nem helyes Einstein megállapítása, létezik az önálló, egyetemes, abszolút inerciarendszer és ebben léteznek a helyi, kisméretű vonatkozási rendszerek is. A fény nem foglya az adott inerciarendszernek. Minden fizikai tényezőjében a newtoni, abszolút, vákuumbeli inerciarendszerének megfelelően fog viselkedni.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Einstein ekvivalenciaelvének cáfolata | Hozzászólások: 0

A változó sebességű fény elmélete

2019.05.01

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Einstein ekvivalenciaelvének cáfolata | Hozzászólások: 0