Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet Izraelben

Cikkek

Az izraeli pénzügyminisztérium korlátozná az otthon tartható készpénz mennyiségét

2022.08.07

 A tervezett limit 50.000 sékel, azaz mintegy 5,7 millió forint, de ezt később jelentősen csökkentenék. A tilalmat az adományokra és örökségekre is kiterjesztenék. Azonban már augusztus elsejétől életbe lép az a törvény, ami szerint illegálisak lesznek a 6000 sékelt (690.000 Ft) meghaladó készpénzes vásárlások.

 

Netanjahu első ellenzéki ülésénIzraelben:,,veszélyes, ellentmondásos kormány megbuktatásán” fognak dolgozni”

2021.06.15

 ,csalások és ellentmondások tiltott keveréke. Nem tehet semmit a biztonságunkért, az egészséges gazdaságért. Mi fogjuk meghatározni a szabályokat magunk között, és ki fogunk állni mellette és ezen az úton fogunk haladni – és megszabadítjuk Izrael Államot és Izrael népét, ha az Örökkévaló úgy akarja.”

 

Hresko Ferenc (Avram), a mi izraeli–magyar Nobel-díjasunk

2021.06.04

  Nobel-díj-bizottság azért nem érte el, mert épp unokákat vitt az uszodába.  Egy rokona hívta fel telefonon, miután hallotta a rádióban, hogy ezt az elismerést is megkapta. A Nobel-díj azonban valójában semmit sem változtatott az életén: továbbra is bejár a laboratóriumba, kutatja a biokémia éppen aktuális rejtélyeit

 

Kormányfő jelöltje, három magyar származású tagja is lesz az új izraeli kormánynak

2021.06.03

 Jaír Lapid: Kormányfőjelölt magyar gyökerekkel. Ha sikerül kormányt alakítania, akkor Izraelben Jaír Lapid ellenzéki vezérből a későbbiekben miniszterelnök lehet a várható kolaíciós megállapodás szerint. A politikusnak magyar gyökerei vannak: magyar zsidó családban született édesapját a budapesti gettóba deportálták, a vészkorszakot Raoul Wallenberg segítségével élte túl. 

 

Négy gázai rakétatámadás, pont az izraeli politikai válság kritikus fordulatai közelében történt

2021.05.24

 Izgalmas összefüggést tárt fel az egyik izraeli politikai portál itt. Eddig négy alkalommal robbant ki mit tesz ‘sten gázai hadművelet pont olyankor, amikor Benjamin Netanjahunak ezek a hadműveletek úgy kellettek, mint egy falat kenyér, mert különösen nehéz politikai helyzetbe került.

 

Az izraeli kneszet engedélyezte a tüntetések korlátozását koronavírus elleni zárlat idején

2020.09.30

 A tüntetőket kordonokkal körülvevő egyenruhások között sorkatonák is voltak, ami rendkívüli felháborodást váltott ki, mert Izraelben eddig nem vetettek be katonákat civilek ellen. Kedden Beni Ganz védelmi miniszter kijelentette, hogy ezeket az erőket visszavonták, és a jövőben ilyesmi nem fordulhat elő.

 

140 francia-zsidó alijázott Izraelbe a Franciaországban növekvő antiszemitizmus miatt

2020.08.08

 Körülbelül 140 , francia állampolgársággal rendelkező zsidó talált otthonra Izraelben a héten. A CBN hírportálja szerint a bevándorlókat örömmel fogadták a koronavírus okozta korlátozások ellenére.

 

Beteljesedett prófécia: Két Benjamin nevű miniszterelnöke van Izraelnek

2020.05.10

 Benjamin Netanjahu jól jött ki a koronavírus okozta felfordulásból, népszerűsége töretlen, legalábbis választói körében, de három hónap múlva újabb forduló kockázatát bevállalni a koronaválság miatt megtépázott gazdasági helyzettel, a folyamatban lévő annektálással és nem utolsó sorban három aktív vádemeléssel a háttérben, nem tűnt valami ígéretes jövőképnek.

 

Microchipet minden gyereknek? Bizarr ötlettel állt elő Netanjahu

2020.05.09

 Kiberszakértők kifejezetten kockázatosnak tartják az izraeli miniszterelnök azon javaslatát, mely szerint mikrochippel ruháznák fel az összes olyan gyereket, akik visszatérnek az iskolákba és óvodákba a koronavírus járvány miatti korlátozások feloldásával.

 

Izrael: Mea Searim magyar házai

2020.05.09

 Magyarnak lenni itt sokat számít. Mivel egyre kevesebb és kevesebb magyar ortodox érkezik, és a legtöbben, akik itt élnek, csak hírből hallottak magyar őseikről, és igazából már egy szót sem beszélnek magyarul, minden újonnan jött magyart próbálnak megtartani. Például pár évvel ezelőtt, ha vallásos magyar fiúk érkeztek ide tanulni, akkor teljesen ingyen biztosították számukra a szállást, az étkezést és a tanulást is.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Következő »