Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet Izraelben

Cikkek

Az izraeli kneszet engedélyezte a tüntetések korlátozását koronavírus elleni zárlat idején

2020.09.30

 A tüntetőket kordonokkal körülvevő egyenruhások között sorkatonák is voltak, ami rendkívüli felháborodást váltott ki, mert Izraelben eddig nem vetettek be katonákat civilek ellen. Kedden Beni Ganz védelmi miniszter kijelentette, hogy ezeket az erőket visszavonták, és a jövőben ilyesmi nem fordulhat elő.

 

140 francia-zsidó alijázott Izraelbe a Franciaországban növekvő antiszemitizmus miatt

2020.08.08

 Körülbelül 140 , francia állampolgársággal rendelkező zsidó talált otthonra Izraelben a héten. A CBN hírportálja szerint a bevándorlókat örömmel fogadták a koronavírus okozta korlátozások ellenére.

 

Beteljesedett prófécia: Két Benjamin nevű miniszterelnöke van Izraelnek

2020.05.10

 Benjamin Netanjahu jól jött ki a koronavírus okozta felfordulásból, népszerűsége töretlen, legalábbis választói körében, de három hónap múlva újabb forduló kockázatát bevállalni a koronaválság miatt megtépázott gazdasági helyzettel, a folyamatban lévő annektálással és nem utolsó sorban három aktív vádemeléssel a háttérben, nem tűnt valami ígéretes jövőképnek.

 

Microchipet minden gyereknek? Bizarr ötlettel állt elő Netanjahu

2020.05.09

 Kiberszakértők kifejezetten kockázatosnak tartják az izraeli miniszterelnök azon javaslatát, mely szerint mikrochippel ruháznák fel az összes olyan gyereket, akik visszatérnek az iskolákba és óvodákba a koronavírus járvány miatti korlátozások feloldásával.

 

Izrael: Mea Searim magyar házai

2020.05.09

 Magyarnak lenni itt sokat számít. Mivel egyre kevesebb és kevesebb magyar ortodox érkezik, és a legtöbben, akik itt élnek, csak hírből hallottak magyar őseikről, és igazából már egy szót sem beszélnek magyarul, minden újonnan jött magyart próbálnak megtartani. Például pár évvel ezelőtt, ha vallásos magyar fiúk érkeztek ide tanulni, akkor teljesen ingyen biztosították számukra a szállást, az étkezést és a tanulást is.

 

Az izraeli legfelsőbb bíróság dönt arról, hogy újra miniszterelnök lehet-e Netanjahu

2020.04.22

 Három petíció kérte a korrupcióval, csalással és a közhivatallal való visszaéléssel, és elítélése esetén büntetett előéletűnek számító Netanjahu kormányalakításának megakadályozását jogi érvelés alapján.Netanjahu tagadta, hogy bűncselekményt követett el, és kijelentette, hogy az egész egy puccskísérlet a megbuktatására, és vizsálat indítására szólított az ügyeivel foglalkozó nyomozók és ügyészek ellen.

 

MAGYAR SZÁRMAZÁSÚ MINISZTERELNÖKE LEHET IZRAELNEK, MÉG AZ ARABOK IS TÁMOGATJÁK

2020.03.19

 Benny Gantz héfőn megkapta az izraeli államfőtől a felkérést egy új kormány alakítására. A jobbközép Kék-Fehér-Szövetséget vezető egykori tábornok – aki egyébként magyar holokauszttúlélők gyermeke – „nemzeti egységet“ és „Izrael meggyógyulását” ígéri – nem csak a koronavírusra utalva. Gantz mindenkire számít, ezért Netanjahu eddigi miniszterelnök Likudjával is együttműködne.

 

Az izraeli választás eredményei az ország két táborra szakadását tükrözik

2020.03.03

 A Likud azt üzente Omer Jankelevicsnek, a Kék-Fehér képviselőnőjének, hogy nyilvánosságra hozzák az őt kínos színben bemutató felvételeket, ha nem ül át a Likud padsoraiba, és ezzel nem változtatja meg a választások arányait.

 

Netanjáhu visszatért, karnyújtásnyira a választási győzelem

2020.03.02

 Netanjáhu egy újabb miniszterelnöki ciklussal sem szabadulna meg az ellene indult három korrupciós eljárástól, de politikai mozgástere nyilván megnőne, ha nem ügyvezető kormányfőként kéne lavíroznia.A választás nagy vesztese a valaha dicsőbb napokat látott Munkapárt, a zöld baloldali Merec és a Geser pártszövetsége volt, mely tagpártjai tavaly őszi szerepléséhez képest öt mandátumot rontott, és csak 6 képviselői helyet szerzett.

 

Újabb patthelyzet az izraeli választás után

2020.03.02

 A Likud 37 mandátumot szerzett a százhúsz tagú izraeli parlamentben, a kneszetben a tizenkettes és a tizenhármas tévé exit pollja szerint is. Őket követi az ellenzéki centrista Kék-fehér párt 32, illetve 33 parlamenti hellyel.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »