Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet Izraelben

Cikkek

MAGYAR SZÁRMAZÁSÚ MINISZTERELNÖKE LEHET IZRAELNEK, MÉG AZ ARABOK IS TÁMOGATJÁK

2020.03.19

 Benny Gantz héfőn megkapta az izraeli államfőtől a felkérést egy új kormány alakítására. A jobbközép Kék-Fehér-Szövetséget vezető egykori tábornok – aki egyébként magyar holokauszttúlélők gyermeke – „nemzeti egységet“ és „Izrael meggyógyulását” ígéri – nem csak a koronavírusra utalva. Gantz mindenkire számít, ezért Netanjahu eddigi miniszterelnök Likudjával is együttműködne.

 

Az izraeli választás eredményei az ország két táborra szakadását tükrözik

2020.03.03

 A Likud azt üzente Omer Jankelevicsnek, a Kék-Fehér képviselőnőjének, hogy nyilvánosságra hozzák az őt kínos színben bemutató felvételeket, ha nem ül át a Likud padsoraiba, és ezzel nem változtatja meg a választások arányait.

 

Netanjáhu visszatért, karnyújtásnyira a választási győzelem

2020.03.02

 Netanjáhu egy újabb miniszterelnöki ciklussal sem szabadulna meg az ellene indult három korrupciós eljárástól, de politikai mozgástere nyilván megnőne, ha nem ügyvezető kormányfőként kéne lavíroznia.A választás nagy vesztese a valaha dicsőbb napokat látott Munkapárt, a zöld baloldali Merec és a Geser pártszövetsége volt, mely tagpártjai tavaly őszi szerepléséhez képest öt mandátumot rontott, és csak 6 képviselői helyet szerzett.

 

Újabb patthelyzet az izraeli választás után

2020.03.02

 A Likud 37 mandátumot szerzett a százhúsz tagú izraeli parlamentben, a kneszetben a tizenkettes és a tizenhármas tévé exit pollja szerint is. Őket követi az ellenzéki centrista Kék-fehér párt 32, illetve 33 parlamenti hellyel.

 

Hogyan maradtam életben

2020.02.28

 Az egyik auschwitzi válogatásnál kiválasztottak a „szép nők közé”, a katonáknak. Odajött hozzám a blokk altester-je, a lengyel származású Fella – az Isten áldja meg, bárhol van a világon –, és odasúgta nekem: „Meghalni inkább, de nem lemenni!” (Később mondta, hogy a katonáknak választottak és aztán meg akartak semmisíteni.)

 

 

Az izraeli Ig. Min. bejelentése Netanjahu miniszterelnök ellen benyújtott vádemelésről

2020.02.13

 ujkelet.live/bejegyzésem
Az alábbiakban olvasható az Igazságügyi Minisztérium bejelentésének szövege, mely közli Avichai Mandelblit főügyész döntését, hogy vádat emel Benjamin Netanjahu miniszterelnök ellen három korrupciós ügyben. A bejelentésre 2019. november 21-én, csütörtökön került sor. Az alábbi szöveg nem összetévesztendő magával a 63 oldalas vádemeléssel.

 

Izrael nem engedi belépni az országba azokat a külföldieket, akik az elmúlt két hétben Kínában jártak

2020.02.04

 Az izraeli tizenhármas tévé szerint hatalmas a kereslet az arcot elfedő orvosi maszkokból. Eddig Kínából szerezték be a maszkokat, de mivel a kínai gyárakkal akadozik a kapcsolat, Dél-Koreából importálnak újabb rakományt jóval drágábban.

 

Az izraeli főügyész benyújtotta a miniszterelnök ellni vádiratot a bíróságon.

2020.01.28

 Izrael Állam kontra Benjamin Netanjahu – az izraeli főügyész benyújtotta a miniszterelnök ellni vádiratot a bíróságon. Netanjahu ezentúl vádlott.

 

Netanjahu bejelentette, hogy visszavonja a mentelmi jogi kérelmét

2020.01.28

“Nem hagyom, hogy politikai ellenfeleim ezt az ügyet arra használják, hogy megzavarják a vezetésemmel zajló történelmi lépést” – írta Netanjahu a Facebookon, Donald Trump amerikai elnök ma bemutatásra kerülő közel-keleti béketervére utalva.

 

Izraelinfo: A szíriai légvédelmi rendszer izraeli rakétatámadást vert vissza

2019.12.23

 A hivatalos szíriai hírügynökség, a SANA vasárnap arról számolt be, hogy Aszad légvédelmi rendszere megakadályozott egy izraeli rakétatámadást. A támadás állítólag Damaszkusz ellen irányult. Azt is jelentették, hogy az egyik rakétát elfogták Aqraba faluban, a fővárostól délkeletre. Damaszkuszi lakosok a város közelében történt robbanásokról számoltak be.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Következő »