Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet Izraelben

Cikkek

Izraelinfo: A szíriai légvédelmi rendszer izraeli rakétatámadást vert vissza

2019.12.23

 A hivatalos szíriai hírügynökség, a SANA vasárnap arról számolt be, hogy Aszad légvédelmi rendszere megakadályozott egy izraeli rakétatámadást. A támadás állítólag Damaszkusz ellen irányult. Azt is jelentették, hogy az egyik rakétát elfogták Aqraba faluban, a fővárostól délkeletre. Damaszkuszi lakosok a város közelében történt robbanásokról számoltak be.

 

Az izraeli főügyész átadta a törvényhozás elnökének a Netanjahu elleni vádiratot

2019.12.03

 A tanúk névsorában Netanjahu közeli munkatársai szerepelnek, mellettük politikusok és újságírók, biztonsági emberek, valamint ismert és kevésbé ismert milliomosok, köztük az amerikai Ronald Lauder üzletember, a Zsidó Világkongresszus elnöke és a miniszterelnök rokona, Nathan Milikowsky amerikai üzletember.

 

Kiderült, mit rejt a legrégebbi bibliai tekercsmaradvány

2019.11.30

 A kumráni tekercsek után a legrégebbi fennmaradt bibliai részletet rejtette az izraeli Ejn Gediben talált 1500 éves, égett tekercsmaradvány, amelyet CT-vizsgálattal fejtettek meg - írta a Háárec izraeli újság.

 

Az izraeli főügyész vádat emel Netanjahu ellen

2019.11.21

 Kommentem: Az izraeli politikai patthelyzetet valahogy meg kell oldani. Netanjahu elleni vádemelést hosszasan jegelték. Most a politikai háttérben úgy látták, vagy Izrael kormányzása kerül veszélybe, vagy feláldozzák Netanjahut, a hivatalban lévő miniszterelnököt. Nem lehetett kérdéses a döntés.

 

Netanjahu fia Schmidt Máriáéknál támadta Sorost

2019.10.30

 Az Európai Unió rengeteg pénzzel támogat több száz radikális Soros-szervezetet Izraelben. Ezek közös célja, hogy a zsidó állam megszűnjön a jelenlegi formájában - mondta Jair Netanjahu, az eddigi izraeli miniszterelnök fia a XXI. Század Intézet Izrael és a választások címmel rendezett konferenciáján.

 

Ganz és Netanjahu találkoztak, és bejelentették, hogy várhatóan újra találkozni fognak

2019.10.28

 „Eljön az a nap, amikor az Izrael Királyságának két minisztere lesz győztes. Mindkettő Benjamin lesz, és egyikük sem lesz képes létrehozni kormányát. Azon a napon tudjuk majd meg, hogy a Messiás (Megváltó) királya már az ajtó mellett áll!”

 

Arab politikus leleplezte: Netanjahu szövetkezett velük áprilisban a kneszet feloszlatásakor

2019.09.24

 Történt ugyanis, hogy egy helyi jeruzsálemi adó telefonált az arab politikusnak, és egy Netanjahu hangját és beszédét utánzó parodista beszélgetni kezdett vele. Hadzs Jahíja pedig kimondta, gondolván, hogy a kormányfővel beszél, hogy Netanjahu két személyes követének, Natan Eselnek és Miki Zohárnak a kérésére a Balad arab párttal a Likudot segítették az új választások elérésében.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Megjósolta-e Káduri rabbi a mostani izraeli választások eredményét?

2019.09.23

 A vallásos világban futótűzként terjedt a hír, hogy a híres misztikus, kabbalisztikus tanításokat oktató intézet, a Nahalat Jiczhak Jesiva őriz egy könyvet, melyet Jichak Káduri rabbi (1898-2006), a híres kabbalista írt fiatal korában, ami azonban soha nem jelentetett meg és érdekes jövendölést tartalmaz a most lezajlott izraeli választásokkal kapcsolatban- írja az Israel Hayom internetes portál.

 

Netanjahu és a szeptemberi választások

2019.09.20

  Csütörtök reggel szemrebbenés nélkül egységkormányba hívta az őt kenterbe verő politikust, a Kék-Fehér élén álló Beni Ganzot. Egy olyan kormányba, melynek ő a miniszterelnöke, noha Ganz pártja több mandátummal is megelőzte. Két nappal korábban azt könyörögte szinte sírva élő adásban, hogy azért menjenek a Likudra szavazni, hogy az legyen a legnagyobb párt, és ezért az alakíthasson kormányt. Vagyis saját logikája szerint most Ganz.

 

A bölcs és a bolond asszony, avagy a a női hisztéria

2019.09.08

 On ben Pelet felesége viszont nem akarta a férjét a veszélynek kitenni, ezért cselhez folyamodott. Először is leitatta a férjét, hogy jól elaludjon, és ne tudjon részt venni a lázadásban. Mikor a lázadók közeledtek a sátrukhoz, hogy a férjet akár erővel is magukkal vigyék, akkor a feleség kiült a bejárathoz, és a haját kezdte fésülni. Ekkora szemérmetlenség láttán a lázadók elmenekültek, nem bírták egy nő hajának a látványát elviselni. Így On ben Pelet és családja megmenekült: a bölcs nő épít és megment.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Következő »