Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet Izraelben

Cikkek

Netanjahu fia Schmidt Máriáéknál támadta Sorost

2019.10.30

 Az Európai Unió rengeteg pénzzel támogat több száz radikális Soros-szervezetet Izraelben. Ezek közös célja, hogy a zsidó állam megszűnjön a jelenlegi formájában - mondta Jair Netanjahu, az eddigi izraeli miniszterelnök fia a XXI. Század Intézet Izrael és a választások címmel rendezett konferenciáján.

 

Ganz és Netanjahu találkoztak, és bejelentették, hogy várhatóan újra találkozni fognak

2019.10.28

 „Eljön az a nap, amikor az Izrael Királyságának két minisztere lesz győztes. Mindkettő Benjamin lesz, és egyikük sem lesz képes létrehozni kormányát. Azon a napon tudjuk majd meg, hogy a Messiás (Megváltó) királya már az ajtó mellett áll!”

 

Arab politikus leleplezte: Netanjahu szövetkezett velük áprilisban a kneszet feloszlatásakor

2019.09.24

 Történt ugyanis, hogy egy helyi jeruzsálemi adó telefonált az arab politikusnak, és egy Netanjahu hangját és beszédét utánzó parodista beszélgetni kezdett vele. Hadzs Jahíja pedig kimondta, gondolván, hogy a kormányfővel beszél, hogy Netanjahu két személyes követének, Natan Eselnek és Miki Zohárnak a kérésére a Balad arab párttal a Likudot segítették az új választások elérésében.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Megjósolta-e Káduri rabbi a mostani izraeli választások eredményét?

2019.09.23

 A vallásos világban futótűzként terjedt a hír, hogy a híres misztikus, kabbalisztikus tanításokat oktató intézet, a Nahalat Jiczhak Jesiva őriz egy könyvet, melyet Jichak Káduri rabbi (1898-2006), a híres kabbalista írt fiatal korában, ami azonban soha nem jelentetett meg és érdekes jövendölést tartalmaz a most lezajlott izraeli választásokkal kapcsolatban- írja az Israel Hayom internetes portál.

 

Netanjahu és a szeptemberi választások

2019.09.20

  Csütörtök reggel szemrebbenés nélkül egységkormányba hívta az őt kenterbe verő politikust, a Kék-Fehér élén álló Beni Ganzot. Egy olyan kormányba, melynek ő a miniszterelnöke, noha Ganz pártja több mandátummal is megelőzte. Két nappal korábban azt könyörögte szinte sírva élő adásban, hogy azért menjenek a Likudra szavazni, hogy az legyen a legnagyobb párt, és ezért az alakíthasson kormányt. Vagyis saját logikája szerint most Ganz.

 

A bölcs és a bolond asszony, avagy a a női hisztéria

2019.09.08

 On ben Pelet felesége viszont nem akarta a férjét a veszélynek kitenni, ezért cselhez folyamodott. Először is leitatta a férjét, hogy jól elaludjon, és ne tudjon részt venni a lázadásban. Mikor a lázadók közeledtek a sátrukhoz, hogy a férjet akár erővel is magukkal vigyék, akkor a feleség kiült a bejárathoz, és a haját kezdte fésülni. Ekkora szemérmetlenség láttán a lázadók elmenekültek, nem bírták egy nő hajának a látványát elviselni. Így On ben Pelet és családja megmenekült: a bölcs nő épít és megment.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Mielőtt a függöny felgördül...A finálé előtti készületek

2019.09.07

 Visszatérve még egy rövid gondolat erejéig a vallásos zsidó körökre: nem tudni, ki a nagyobb ellenségük; a mostani miniszter, aki 2in1 vagy Liebermann, aki besorozná őket. Így is, úgy is forró alattuk a talaj, úgyhogy muszáj lesz valahogyan most már előrukkolniuk azzal a hamis messiással, aki nem lesz más, mint Isten ellensége. Ezt az epizódot és a vele járó nyomorúságot azonban hitünk szerint már nem látjuk élőben.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Üszőt áldoztak fel Izraelben a harmadik templom előkészítésére

2019.09.06

 a mitzvah folyamatában egy vörös üszőt áldoztak fel majd annak hamvait később vízzel keverték össze, amellyel megkenték a zsidókat, ezzel véghezvíve egy rituális megtisztuló folyamatot egy halottal való érintkezés után. Azonban az áldozat nem csak ehhez volt elengedhetetlen, hanem a templom megújításához is. A mitzvah visszatéréséről Ezékiel próféta is beszélt könyvének 36. fejezetében a megváltás kapcsán.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

Volt szerencsém megismerkedni a forradalom egyik legendás alakjával, a „Széna téri Vadmacskával”

2019.09.01

 

 
Újságíróként rögtön éreztem, hogy „kincsre” akadtam, de a néni kicsit összefüggéstelenül adta elő élete történetét, nem nagyon akaródzott összeállni a kép: Német kényszermunkáról, oroszoktól szerzett lőtt sebről és rendszereken átívelő üldöztetésről mesélt – megemlítve, hogy a „tutajos” szemei, hol veszélybe sodorták, hol segítségére volt hajdani szépsége. Elmondta, hogy volt házvezetőnő és kalauz és miért ragadt rá a „Vadmacska” név, hogyan ismerte fel a mentősnek öltözött ÁVH-sokat és miként lőtte ki a kereküket 1956 októberében. 
 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

A Siratófalnál rókák futkosnak. Akkor jöhet a Harmadik Szentély? VIDEÓ

2019.08.08

 Jeremiás próféta a könyvben az Első Templom és Jeruzsálem pusztulása felett kesereg. Az ötödik fejezet leírja a lerombolt Templom kietlenségét majd a 18. versszakban ez szerepel: „A Cion hegyéért, hogy elpusztult (vagy kietlen) rókák futkosnak azon”. Márpedig a Siratófal (más néven Kotel) közelében rókákra figyeltek fel — jelentette csütörtökön egy sajtóközlemény.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Élet Izraelben | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »