Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Siratófalnál rókák futkosnak. Akkor jöhet a Harmadik Szentély? VIDEÓ

2019.08.08

 

A Siratófalnál rókák futkosnak. Akkor jöhet a Harmadik Szentély? VIDEÓ

Videóra vették, hogy rókák sétálnak a Siratófal közelében, ami egyes rabbik szerint egy bibliai prófécia beteljesülését jelzi. 

 

Szombatra esik Tisa beáv, a zsidó naptár szerinti áv hónap 9., mikor a zsidóság a két templom pusztulására emlékezik. A salamoni Templomot a babilóniaiak pusztították el, a Második Szentélyt pedig a rómaik rombolták le i.sz 70-ben. 

A Siralmakat vagy Jeremiás siralmait a gyászünnepen olvassák fel. Jeremiás próféta a könyvben az Első Templom és Jeruzsálem pusztulása felett kesereg. Az ötödik fejezet leírja a lerombolt Templom kietlenségét majd a 18. versszakban ez szerepel: „A Cion hegyéért, hogy elpusztult (vagy kietlen) rókák futkosnak azon”. Márpedig a Siratófal (más néven Kotel) közelében rókákra figyeltek fel — jelentette csütörtökön egy sajtóközlemény.

A Talmud értelmezése szerint, amint a pusztulás próféciái beteljesedtek, úgy válik valóra a Zakariás próféta jóslata is a Templom újjáépítéséről — írja a The Jerusalem Post.

A rókákat a Siratófal közelében megörökítő videót Shmuel Rabinowitz készítette.

„Az ember nem tudja visszatartani a sírást, ha azt látja, hogy beteljesedett az a prófécia, és «rókák futkosnak azon»” — nyilatkozta Shmuel Rabinowitz, a Siratófal rabbija.

neokohn.hu/2019/08/08/a-nyugati-falnal-rokak-futkosnak-akkor-johet-a-harmadik-szentely-video/