Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Netanjahu bejelentette, hogy visszavonja a mentelmi jogi kérelmét

2020.01.28

 

Netanjahu bejelentette, hogy visszavonja a mentelmi jogi kérelmét

Netanjahu visszavonta a mentelmi jogi kérelmét, miután az ellenzéki többség nem szavazta volna meg, vagyis automatikusan megindul a bírósági bűnvádi eljárás.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök kedden bejelentette, hogy visszavonja a mentelmi jog iránti kérelmét a vesztegetés, csalás és bizalom megsértése miatt indított vádemelés miatt, az 1000, 2000 és 4000 ügyekben. Netanjahu ezek után nem nyújthat be újból kérelmet a büntetőeljárás alóli mentességre, és Avichai Mandelblit főügyész bármikor benyújthatja a vádiratot a bírósághoz, és kezdetét veheti az eljárás.

A miniszterelnök azzal indokolta döntését, hogy a kneszet mentelmi bizottságának mára tervezett tárgyalásának eredményeit “előre megírták, megfelelő megbeszélés nélkül”.

“Nem hagyom, hogy politikai ellenfeleim ezt az ügyet arra használják, hogy megzavarják a vezetésemmel zajló történelmi lépést” – írta Netanjahu a Facebookon, Donald Trump amerikai elnök ma bemutatásra kerülő közel-keleti béketervére utalva.

A mentelmi bizottság felállításáról szóló szavazást mára tűzték napirendre a Kneszetben. Netanjahu 55 fős jobboldali blokkja hétfőn közölte, hogy tüntetésül nem vesz részt a szavazáson.

-

A Likudban többen igyekeztek meggyőzni Netanjahut, hogy vonja vissza a kérelmét, mert el fogja veszíteni a szavazást, és ezzel rontja a párt esélyeit a március 2-i választásokon.

izraelinfo.com/2020/01/28/netanjahu-bejelentette-hogy-visszavonja-mentelmi-kerelmet/