Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Netanjahu fia Schmidt Máriáéknál támadta Sorost

2019.10.30

 ÍRTA  CsuhajIldikó

2019-10-30 07:33:00 

Netanjahu fia Schmidt Máriáéknál támadta Sorost

Az Európai Unió rengeteg pénzzel támogat több száz radikális Soros-szervezetet Izraelben. Ezek közös célja, hogy a zsidó állam megszűnjön a jelenlegi formájában - mondta Jair Netanjahu, az eddigi izraeli miniszterelnök fia a XXI. Század Intézet Izrael és a választások címmel rendezett konferenciáján.

Netanjahu fia Schmidt Máriáéknál támadta Sorost

Jair Netanjahu, Benjamin Netanjahu fia a Schmidt Mária által vezetett XXI. Század Intézet meghívására érkezett Budapestre, és tartott előadást tegnap a Terror Háza Múzeumban az Izrael és a választások címmel rendezett konferencián.

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója köszöntőjében azt mondta: olyan térség megértéséhez fogunk közelebb jutni, melynek a történései közvetlen hatással vannak Európára és azon belül Magyarországra. Azt mindannyian megszoktuk már, hogy a Közel-Kelet hírei a mindennapok részei a mi híradásainkban, a napi sajtóban. Ezek a hírek azonban sokszor fragmentáltak maradnak, nem visznek közelebb ahhoz, hogy megértsük,

mi az oka annak, hogy a Közel-Keleten a béke reménysugara nem nagyon mutatkozik, a közel-keleti helyzet nem tud megnyugtató módon rendeződni, és hogy hat mindez arra, ami a migráció kérdését érinti, és ami az európai földrész és a világ stabilitásával van összefüggésben.

“Van itt néhány huszonéves, akiket meg kellene hallgatni, mert ők jobban értik a világot”, mondják egy már beérkezett reklámszakembernek a Mad Men ( Reklámőrültek) című filmben. De ő nagyon szkeptikus, mondván, mit tudhat egy huszonéves a világról. Amikor a fiatalok bemutatják a reklámfilmjüket a “gurunak leesik az álla”, mert kiderül, nagyon sok dolgot sokkal finomabban érzékelnek, mint ők, a negyvenesek - ezzel vezette fel Tallai Gábor a Terror Háza Múzeum programigazgatója, a rendezvény moderátora Jair Netanjahu előadását, ès azt mondta, “Izrael egyik legbefolyásosabb és leghatásosabb fiatal hangjának tekintik”, aki egy konzervatív kommentátor, egy politikai aktivista. A konzervatív tanácsadó olyan civil szervezeteknél dolgozott, amelyik terrortámadások áldozatainak nyújtott jogi segítséget. Ő az izraeli miniszterelnök fia, az ország életét Benjamin Netanjahu régóta tevékenyen alakítja.

Jair Netanjahu előadásában egy rövid történelmi áttekintés után arról beszélt, hogy Soros György üzletember belülről rombolja Izraelt, szervezetei "éjjel-nappal és korlátlan költségvetéssel" dolgoznak azért, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától. De, mint mondta, az Európai Unió is rengeteg pénzzel támogat több száz radikális Soros-szervezetet Izraelben.

Ezek közös célja, hogy a zsidó állam megszűnjön a jelenlegi formájában

- hangoztatta Jair Netanjahu.

Azt helyesnek nevezte, hogy Magyarország Izraelt támogatja, mert közösek a történelmi gyökereik. De keresztényként is ez a megfelelő cselekedet, ugyanis a Közel-Keleten Izrael az egyetlen védelmezője a kereszténységnek - tette hozzá, és megemlítette Betlehem városát, ahol Jézus született.

Jair Netanjahu azt mondta, hogy Magyarország úgy tudja segíteni Izraelt, hogy nyomást gyakorol az Európai Unióra: ne támogassa az izraeli radikális civil szervezeteket és cégeket több millió euróval. Ezek anticionisták, zsidó- és keresztényellenesek, anarchisták, palesztinokat segítők, sőt némelyek felkeléseket robbantanak ki, autópályákat barikádoznak el - sorolta és izraeli hiradások felvételeit be is játszották erről. Egyes szervezetek célja, hogy megszüntessék Izrael zsidó identitását, mások illegális bevándorlókkal akarják elárasztani az országot - hangoztatta, úgy folytatva, hogy ezek a szervezetek jogi és más szolgáltatásokat kapnak Soros Györgytől és az EU-tól, ezért rendkívül erősek. Bár csupán a lakosság 5 százalékát képviselik, szörnyű károkat okoznak az izraeli demokráciának.

Jair Netanjahu szerint, ha az EU ragaszkodik ahhoz, hogy a területén kívül költsenek el sok millió eurót, akkor Magyarország követelje meg, hogy ezzel ne egy "barátságos demokrácia" belügyeibe avatkozzanak be, hanem például afrikai éhezők megsegítésére fordítsák az összeget.

Tallai a CEU-ról

Tallai András Jair Netanjahu előadását követően azt mondta, hogy az európai politikai elit egy jelentős része mára már palesztin-barát lett, “olyannyira, hogy minden lehetőséget megragadnak, hogy az izraeli államot támadják. Felhívta a figyelmet egy hétfői budapesti eseményre is. A Soros alapította CEU-n egy rendezvényt hirdettek meg, ahol az egyetem egyik professzora egyik tanitványa közremüködésével Izraelt támadta- mondta el. A Radical Student Collective “csapat” Izraelt apartheid államként írja le, “követeli az ország eltörlését, megszüntetését, legutóbb pedig a palesztin zászlót tüzték ki a CEU Nádor utcai épületére” - közölte Tallai Gábor. Mint mondta, ez azèrt érdekes, mert

amint Magyarország támadta a Soros György által finanszírozott civil szervezeteket, akkor nagyon sokan antiszemitizmussal vádolták meg Magyarországot, a magyar kormányt.

És azt látjuk, hogy a CEU-n létezik olyan csoport, amelyik nyíltan támadja Izraelt - állította Tallai Gábor. A konferencia kerekasztal-beszélgetés résztvevőitől azt kérdezte: “Mi történt, hogy Európában Izrael már nem számít első rangú partnernek, barátnak, hanem támadások kereszttüzében áll?”

Jair Netanjahu a panelbeszélgetésben azt mondta: első számú ellenségük Irán, amelynek határozott szándéka, hogy eltörölje Izraelt a föld színéről.

Maróth Miklós: Izrael az európai ideológiai fősodor áldozata lett

Maróth Miklós, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat elnöke arról beszélt, hogy az első világháborúig az arabok és a zsidók viszonya elég jó volt, nem feszült köztük halálos ellentét. Ez utána alakult ki, amikor a Közel-Keleten is létrehozták a nemzetállamokat, elvetették az ellenségeskedés magvait. Európában az izraeli állam és a zsidóság védett állapotban volt hosszú időn keresztül, az alaptétel volt, hogy az antiszemitizmust nem engedjük meg.

Jelenleg Európában olyan irányzatok kerültek uralomra “a józan ésszel szemben”, amelyek felülírják szerinte azokat a megfontolásokat, amelyek eddig vezették az európai politikát. A zsidóság eddig Európában “bizonyos értelemben szent tehénnek számított, most viszont levágták a szent tehenet”. Maróth Miklós egy példát említett, mint mondta, Cambridge-ben történt az, hogy az angol szellemi élet egyik kiemelkedő alakjának, egy zsidó embernek a nagyon tehetséges, középiskolai díjakat elnyert fiát be sem hívták az egyetemre felvételire, mert a muszlim diákokat kell felvenni. Teljes mértékben diszkriminatívvá vált a rendszer a zsidósággal szemben - közölte Maróth Miklós. Ma pont azokban az államokban - Franciaországban és Németországban - rosszabb a zsidók helyzete, amelyek előszeretettel vádolják antiszemitizmussal Magyarországot.

Franciaországból menekülnek a zsidók, Németországban pedig a zsidó intézményeket rendőrökkel kell biztosítani. Vannak, akik nem hajlandóak elmenni Izraelbe tudományos konferenciára sem

- mondta Maróth Miklós. Szerinte megváltozott a közhangulat, “feltehetően azért, mert nem a demokrácia érdekes Európában, hanem valamiféle ideológia, ami szerint nincsenek határok és nemzetiségek, nemzeti identitás” - mondta, hozzátéve, hogy “Izrael ennek az áldozata lett, velünk együtt”. Maróth Miklós azt hangsúlyozta, Magyarországon szabadon mozognak és nem éri atrocitás a zsidóságot.

Aaron Klein, a Breitbart News újságírója azt mondta, hogy Donald Trump amerikai elnököt ugyanaz a globalista ideológia akarja ellehetetleníteni, amely Magyarországot és Izraelt is. Soros György olyan szervezeteket támogat a világon, amelyek Izrael megsemmisítését tűzték ki célul, tehát az üzletembert kritizálni nem egyszerűen jogos, hanem ezzel Izrael alapelveit védik meg - hangoztatta.

Jair Netanjahu azt hangoztatta, hogy Izraelnek stabilitásra van szüksége, és apja egy zseni, amiért ennyi ideje "lavíroz" a nagyon instabil izraeli politikai rendszerben. Benjámin Netanjahu 2009-ben lett miniszterelnök, ami komoly teljesítmény, mert két-három évnél tovább általában nem marad hivatalban egy kormányfő. De túl sok az ellenfél, amely destabilizálja az országot - mondta, példaként említve a civil szervezeteket és a médiát is.

www.atv.hu/belfold/20191030-netanjahu-fia-schmidt-mariaeknal-tamadta-sorost

atv.hu