Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes ügyek

Cikkek

Az AstraZeneca vakcinagyártó cég jogi felmentést kapott a vakcina mellékhatása utáni jogi keresetek alól

2020.08.21

  24.hu ; 2020.08.20 -án "A brit AstraZeneca júniusban jelentette be, hogy megállapodás született Németország, Olaszország, Hollandia és Franciaország között, hogy az Oxfordi Egyetemen készülő szerből a négy ország összesen 400 millió adagot fog kapni. Ebből foglalt be ötmillió darabot Magyarország is. "

 

Fodrászra és sminkesre nettó 350 millió forintot költenek az állami televíziónál

2020.05.11

 Miközben a járvány elleni védekezésre hivatkozva adóbevételeket vesznek el az önkormányzatoktól, fizetéseket csökkentenek és fejlesztéseket állítanak le, addig az MTVA-nál nettó 350 millió forintot költenek arra, hogy a műsorvezetők és interjúalanyok jól nézzenek ki a képernyőn. 

 

Tatán ötcsillagos szálloda épülhet az Öreg-tó partjára, a karsztvíz egy részét Komáromba vinnék

2020.05.11

 Az elmúlt hetekben több olyan turisztikai fejlesztés tervét is beharangozta a tatai polgármester, mely az Öreg-tó partján valósulna meg. A fakivágásokkal is járó szálloda- és strandépítésnek azonban ellenzői is vannak, akik szeretnék megőrizni a tó és környezete eddigi arculatát. Egy kormányzati terv szerint pedig vezetékkel a tatai karsztvíz egy részét Komáromba vinnék – emiatt azonban már a polgármester is aggódik.  

 

Megnyithatja a Natura 2000-es területen a bányát az osztrák cég

2020.04.18

 Egy osztrák bányászcégnek sikerült, ami az elmúlt évtizedekben egyetlen vállalatnak sem Sümegprágán: természetvédelmi részeket is érintő bányaterületre kapott környezetvédelmi engedélyt, így megnyithatja a bazaltbányát a település határában – tudta meg a Magyar Hang. Ezzel elhárult a legjelentősebb bürokratikus akadály, a Modre Bergbau Gmbh elkezdheti a bánya előkészítését a falu szélétől 800 méterre fekvő bányaterületen, amelynek egy része Natura 2000-es besorolású természetvédelmi oltalom alatt áll.

 

Szabadlábon, de házi őrizetben folytatja a focivilág Budapesten elfogott nagy szivárogtatója

2020.04.10

 Az ő leleplezései miatt vizsgálódtak a Manchester City körül és zárták ki a csapatot két idényre a BL-ből és ő leplezte le azt is, hogy az Egyesült Államokban nemi erőszak vádjával vizsgálódtak Christiano Ronaldo ügyében.

 

Mit keresett Budapesten Ljonya Bilunov?

2020.03.03

 

A lvovi „nehézfiú” útja a szovjet börtönöktől a magyar fővároson át Párizsba, ahol egy „baráti segítség” után Franciaország egyik legnagyobb pénzügyi befektetője, és megbecsült állampolgára lett.

 

Portugália engedélyezte az eutanáziát a gyógyíthatatlan betegeknek

2020.02.28

  Hozzászólásom: Gábor Szabó A következő jogok kizárólag az én megítélésem, nem pedig polgári jog, noha az is lehet benne. Az orvos nem segédkezhet az élet kioltásában. Joga van minden betegnek visszautasítani a gyógykezelést és joga van meghalni. Ez a passzív eutanázia. Ez nem igényel orvosi beavatkozást.

 

„Zúgott a fejem, forgott velem a világ”

2020.02.28

 Az ezredes szerint könnyen előfordulhat, hogy a vezérőrnagy elleni feljelentése miatt derékba tört a szakmai karrierje, és bármilyen eredménnyel végződik is az ügyészségi eljárás, soha többé nem lesz lehetősége a rendőrségnél dolgozni. Ennek ellenére nem adja fel. Elvi kérdésnek tartja, hogy végigvigye az ügyet: egyebek mellett azért, hogy példát mutasson a hasonló helyzetben lévő nőknek.

 

Megállíthatatlan sarlatánok – A terapeutákon csattan a kuruzslóknak szánt ostor

2020.02.23

 A tanácsadó pszichológusok akár egy évre is börtönbe kerülhetnek, ha egy elégedetlen páciens feljelenti őket, hála a február 15-től életbe lépett büntető törvénykönyv (Btk.) módosításának. Ennek célja a kuruzslás visszaszorítása lett volna, de úgy tűnik, a törvényalkotók a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntötték. A pszichológusszakma forrong, miközben a ku­ruzslókat és a hatástalan szerek forgalmazóit valószínűleg nem sikerül megállítani 

 

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki megverte a baracktolvajt

2020.02.19

 Hirtelen felindulásból cselekedtem, az volt bennem, hogy véget vessek a lopásoknak – mondta el a nyárlőrinci férfi, hozzátéve: K. László meg volt szeppenve, nem is védekezett, mikor megütötte. Gyenes Zoltán becslése szerint 570 kiló barackot akartak tőle elvinni: tíz láda volt a kocsiban, tíz összekészítve a kertben. Biztos, hogy a tolvajok előre leszedték a termést, majd mikor elkészültek, akkor hívták csak a sofőrt.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »