Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes ügyek

Cikkek

A náddal együtt a Balatont is kiirtják nagyon nő az illegális építkezések száma

2020.02.12

 Négy év alatt több mint a duplájára nőtt az a terület a Balaton partján, ahonnan kiirtották a nádat az ingatlanok tulajdonosai; az üdülőrégióban a téli nádaratásra engedélyt kérők mintegy fele pedig tavaly is irtást végzett az aratás helyett.

 

Az Árpád híd metróállomás ezentúl a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd

2020.01.15

 A Közlekedő Tömeg információi szerint január végén újabb fővárosi közlekedési csomópont veszíti el megszokott nevét: az Árpád híd metróállomás ezentúl a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd - vette észre a 24.hu.

 

Gödi tiltakozás: A Samsung Közép-Európa legnagyobb akkumulátorgyárát építi fel a város mellett

2020.01.12

 Vagyis ha a Samsung január közepén megkapja az engedélyt, már 666 tonna veszélyes anyagot és további 200 tonna tűzveszélyes elektrolitot tárolhat egyszerre. Ráadásul mindezt a lakóövezet mellett, a Samsung által készített biztonsági jelentés szerint a gyár területén veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény csak 110 méterre van a legközelebbi lakott területtől. 

 

A magyar babadoboz a reklámról, az állami támogatásról és a kismamák adatairól szól

2020.01.01

 van egy magyar változata is, amit ugyan a kórházban dolgozó nővérek osztanak munkaidőben és az állam is támogatja, ám a tartalma annyival silányabb, hogy ha jobban megnézzük, valójában semennyire nem hasonlít a finn dobozra. Az eset azért is nagyon érdekes, mert a magyar kormánypárt és a vele összeforrt állami kommunikáció magáévá tette a “családbarát” jelzőt, és a jelek szerint az állam az adófizetők végtelen pénzét költi sportstadionokra és a legkülönbözőbb megaprojektekre – de a finn dobozhoz hasonló egyszerű figyelmességet nem sikerült megoldani.

 

Eltitkolt fertőzés van, rezisztens baktérium, felelős nincs

2019.12.13

 Azt viszont állította: szó sincs az ügy eltussolásáról. Fülöp Attila nem beszélt arról, miként történhetett meg, hogy a fenntartó több mint egy évig nem szerzett tudomást a fertőzésekről. A Népszava írta meg elsőként, hogy Zala megyei Bázakerettyén a múlt héten közmeghallgatást tartottak, és a helyiek itt értesültek arról: a szociális otthonban antibiotikum-rezisztens baktérium fertőz tavaly nyár óta, 

 

Mi lesz a Galvani híddal?

2019.12.13

  ha a Főváros új vezetése a fentiek ismeretében, rosszabb esetben nem ismeretében valami furcsa, szakmailag legalábbis kétséges „jobban-tudástól” ösztönözve a három hiányzó híd közül végre belátható közelségbe került, logikusan soron következő, a világ egyik leghíresebb holland építésze által tervezett új Duna-hidat (munkanevén a „Galvani hidat”) venné célkeresztbe, hajánál fogva előrángatva az Albertfalvai híd jó okkal hátra sorolt koncepcióját. Ez a szakmainak álcázott pótcselekvés érettebb demokráciákban legalábbis értetlenséget váltana ki, jóllehet itthon nem példa nélkül való.

 

Egy svájci magazin beszámolt az 5G első sérültjeiről Genfben

2019.12.11

 "Egy adott gyógyszer esetében évekre van szükség annak értékeléséhez, hogy jó vagy rossz. Minden túl gyorsan történik. Egy verseny közepén vagyunk, hogy ki lehet az első üzemeltető, aki telepítheti az 5G-t, ami sietve történik, bár nincs objektív oka a sietségnek. A lakosság számára gyakorlatilag haszontalan. Úgy tehettek volna, mint Németország, ahol az 5G-t bizonyos vállalkozásokra korlátozták, és szigorúan ellenőrzik."

 

8 árulkodó jele annak, hogy pszichopatával beszélsz

2019.12.09

 a pszichopaták aránya igen alacsony, tehát nem kell rögtön ennek minősítenünk valakit, ha látványosan gesztikulál vagy feltűnően megválogatja a szavait. Ha mégis erős lenne a sejtésünk, hogy beszélgetőpartnerünk pszichopata, akkor sem valószínű, hogy sorozatgyilkos. De azért figyeljünk oda, mire akar rábeszélni.

 

Út a boldogsághoz: az iskolákban kampányolnak a szcientológusok alapítványai

2019.12.02

 Az adatvédelmi problémák között a szcientológusok két igen vitatott vallási gyakorlata áll. Az egyik egy a gyónásra emlékeztető gyakorlat, az úgynevezett auditálás, amit az egyház eredetileg egyfajta terápiás és önismeret-fejlesztő módszerként hirdet, ami szorongásaitól és korábbi traumáitól hivatott megszabadítani az embert. A probléma, hogy a szcientológusoknál nincs gyónási titok abban az értelemben, mint például a katolikus egyháznál. A szeánszról jegyzőkönyv készül, ami bekerül az adott személyről készült dossziéba, csakúgy, mint sokféle egyéb, a híveknek előírt személyiségteszt eredménye.

 

A hatóságok tétlenül nézik a természetvédelmi terület beépítését a Budakeszi Álomvölgyben

2019.11.21

 A Natura 2000-es védettséget élvező terület beépítése ellen tiltakozók petíciót indítottak és tüntetni készülnek, mert a területen a természetvédelmi védettség és az ott érvényben lévő változtatási tilalom ellenére hetek óta munkagépek dolgoznak. A terület tulajdonosai szerint törvényszegésről szó sincs, csupán egy korábbi és máig érvényes engedély alapján kutat fúrnak, de azt elismerik hogy a későbbiekben építkezni is szeretnének. Budakeszi önkormányzata a rendőrségtől, az ügyészségtől és a környezetvédelmi hatóságoktól várna segítséget, de hiába. Drónfelvételen mutatjuk a helyszínt.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »