Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes ügyek

Cikkek

Mit keresett Budapesten Ljonya Bilunov?

2020.03.03

 

A lvovi „nehézfiú” útja a szovjet börtönöktől a magyar fővároson át Párizsba, ahol egy „baráti segítség” után Franciaország egyik legnagyobb pénzügyi befektetője, és megbecsült állampolgára lett.

 

Portugália engedélyezte az eutanáziát a gyógyíthatatlan betegeknek

2020.02.28

  Hozzászólásom: Gábor Szabó A következő jogok kizárólag az én megítélésem, nem pedig polgári jog, noha az is lehet benne. Az orvos nem segédkezhet az élet kioltásában. Joga van minden betegnek visszautasítani a gyógykezelést és joga van meghalni. Ez a passzív eutanázia. Ez nem igényel orvosi beavatkozást.

 

„Zúgott a fejem, forgott velem a világ”

2020.02.28

 Az ezredes szerint könnyen előfordulhat, hogy a vezérőrnagy elleni feljelentése miatt derékba tört a szakmai karrierje, és bármilyen eredménnyel végződik is az ügyészségi eljárás, soha többé nem lesz lehetősége a rendőrségnél dolgozni. Ennek ellenére nem adja fel. Elvi kérdésnek tartja, hogy végigvigye az ügyet: egyebek mellett azért, hogy példát mutasson a hasonló helyzetben lévő nőknek.

 

Megállíthatatlan sarlatánok – A terapeutákon csattan a kuruzslóknak szánt ostor

2020.02.23

 A tanácsadó pszichológusok akár egy évre is börtönbe kerülhetnek, ha egy elégedetlen páciens feljelenti őket, hála a február 15-től életbe lépett büntető törvénykönyv (Btk.) módosításának. Ennek célja a kuruzslás visszaszorítása lett volna, de úgy tűnik, a törvényalkotók a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntötték. A pszichológusszakma forrong, miközben a ku­ruzslókat és a hatástalan szerek forgalmazóit valószínűleg nem sikerül megállítani 

 

Börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki megverte a baracktolvajt

2020.02.19

 Hirtelen felindulásból cselekedtem, az volt bennem, hogy véget vessek a lopásoknak – mondta el a nyárlőrinci férfi, hozzátéve: K. László meg volt szeppenve, nem is védekezett, mikor megütötte. Gyenes Zoltán becslése szerint 570 kiló barackot akartak tőle elvinni: tíz láda volt a kocsiban, tíz összekészítve a kertben. Biztos, hogy a tolvajok előre leszedték a termést, majd mikor elkészültek, akkor hívták csak a sofőrt.

 

A náddal együtt a Balatont is kiirtják nagyon nő az illegális építkezések száma

2020.02.12

 Négy év alatt több mint a duplájára nőtt az a terület a Balaton partján, ahonnan kiirtották a nádat az ingatlanok tulajdonosai; az üdülőrégióban a téli nádaratásra engedélyt kérők mintegy fele pedig tavaly is irtást végzett az aratás helyett.

 

Az Árpád híd metróállomás ezentúl a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd

2020.01.15

 A Közlekedő Tömeg információi szerint január végén újabb fővárosi közlekedési csomópont veszíti el megszokott nevét: az Árpád híd metróállomás ezentúl a Göncz Árpád városközpont metróállomás nevet viseli majd - vette észre a 24.hu.

 

Gödi tiltakozás: A Samsung Közép-Európa legnagyobb akkumulátorgyárát építi fel a város mellett

2020.01.12

 Vagyis ha a Samsung január közepén megkapja az engedélyt, már 666 tonna veszélyes anyagot és további 200 tonna tűzveszélyes elektrolitot tárolhat egyszerre. Ráadásul mindezt a lakóövezet mellett, a Samsung által készített biztonsági jelentés szerint a gyár területén veszélyes anyagokkal foglalkozó létesítmény csak 110 méterre van a legközelebbi lakott területtől. 

 

A magyar babadoboz a reklámról, az állami támogatásról és a kismamák adatairól szól

2020.01.01

 van egy magyar változata is, amit ugyan a kórházban dolgozó nővérek osztanak munkaidőben és az állam is támogatja, ám a tartalma annyival silányabb, hogy ha jobban megnézzük, valójában semennyire nem hasonlít a finn dobozra. Az eset azért is nagyon érdekes, mert a magyar kormánypárt és a vele összeforrt állami kommunikáció magáévá tette a “családbarát” jelzőt, és a jelek szerint az állam az adófizetők végtelen pénzét költi sportstadionokra és a legkülönbözőbb megaprojektekre – de a finn dobozhoz hasonló egyszerű figyelmességet nem sikerült megoldani.

 

Eltitkolt fertőzés van, rezisztens baktérium, felelős nincs

2019.12.13

 Azt viszont állította: szó sincs az ügy eltussolásáról. Fülöp Attila nem beszélt arról, miként történhetett meg, hogy a fenntartó több mint egy évig nem szerzett tudomást a fertőzésekről. A Népszava írta meg elsőként, hogy Zala megyei Bázakerettyén a múlt héten közmeghallgatást tartottak, és a helyiek itt értesültek arról: a szociális otthonban antibiotikum-rezisztens baktérium fertőz tavaly nyár óta, 

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Következő »