Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdekes ügyek

Cikkek

Igyekeznek segíteni, hogy a széplaki megakikötő építése mielőbb elkezdődhessen

2021.04.25

 Földvárhoz hasonlóan a széplaki kikötőbővítés terve sem újkeletű. A beruházó Yolle Kft. tulajdonosa, Kenesei István már bő évtizede próbálkozik a jelenlegi, cirka negyven férőhelyes, alacsony merülésű hajók számára kialakított portja megnövelésével, s mélymerülésű hajók fogadására alkalmassá tételével. A terv az, hogy 178 hajó is ki tudjon kötni. Meghosszabbítanák a mólószárakat, a keleti 338, a nyugati 253 méterre nyúlna be a Balatonba. 35 ezer köbméter iszapot kotortatnának ki.

 

Medencés luxusszálló miatt tarolnák le a tihanyi Balaton-part egy részét

2021.04.24

 Medencés luxusszálló, mélygarázs, parkolóhelyek – mindez a tihanyi Balaton-part egyik, jelenleg zöldterületi részén épül a tervek szerint a következő években. A polgármester már az építési szabályzatot is módosította.

 

"Hogy tudsz gyilkosokat védeni?" hangzik el sokszor a kérdés

2021.01.15

 "Hogy tudsz gyilkosokat védeni" hangzik el sokszor a kérdés.

Az ügyvédnek nem az embert, nem a tettet kell védeni. Nem kell a védenccel azonosulnia, sőt árt az ügynek ha a védő így tesz. Nem kell még csak megértőnek se lenni.
 

Dr. Novák: Rosszabb a lélegeztetett COVID-os betegek túlélése, mint ami megjelent róla

2020.12.09

 Egy intenzív terápiában dolgozó professzorral beszéltem a nehezen értelmezhető statisztikákról és arról, hogy paradigmaváltásra van szükség: vissza kell szorítani a lélegeztetőgép használatát. Exkluzív információk.

 

AZ ELSZABADULT HAJÓÁGYÚ: A GALVANI HÍD

2020.12.07

 az Ecseri úti vonal feladásával a Bihari út forgalmi szerepének növelését és Kőbánya-központ elérésének lehetőségét elpazaroljuk, a kiváló harántoló útvonal továbbra is egy elfeledett, városon belül vegetáló féregnyúlvány marad. 

 

Európa iszaplerakója lettünk

2020.08.22

 hogy hulladékot behozni elvben csak feldolgozási céllal lehet, miközben a szennyvíziszap a lényeget tekintve feldolgozhatatlan, némi hígítást követően is legfeljebb hulladéklerakók takarására lehet használni, vagyis a sorsa végső soron lerakás lesz). Ugyanakkor az import ésszerűtlenségét jól mutatja, hogy Budapest sem tud mit kezdeni a fővárosi szennyvíztisztítókban képződő szennyvíziszappal – a legutóbbi ötlet az elégetés volt, amit csak azért vetettek el, mert kiderült, hogy a 60-80 milliárd forintba kerülő iszapégetőt az EU nem hajlandó finanszírozni.

 

Az AstraZeneca vakcinagyártó cég jogi felmentést kapott a vakcina mellékhatása utáni jogi keresetek alól

2020.08.21

  24.hu ; 2020.08.20 -án "A brit AstraZeneca júniusban jelentette be, hogy megállapodás született Németország, Olaszország, Hollandia és Franciaország között, hogy az Oxfordi Egyetemen készülő szerből a négy ország összesen 400 millió adagot fog kapni. Ebből foglalt be ötmillió darabot Magyarország is. "

 

Fodrászra és sminkesre nettó 350 millió forintot költenek az állami televíziónál

2020.05.11

 Miközben a járvány elleni védekezésre hivatkozva adóbevételeket vesznek el az önkormányzatoktól, fizetéseket csökkentenek és fejlesztéseket állítanak le, addig az MTVA-nál nettó 350 millió forintot költenek arra, hogy a műsorvezetők és interjúalanyok jól nézzenek ki a képernyőn. 

 

Tatán ötcsillagos szálloda épülhet az Öreg-tó partjára, a karsztvíz egy részét Komáromba vinnék

2020.05.11

 Az elmúlt hetekben több olyan turisztikai fejlesztés tervét is beharangozta a tatai polgármester, mely az Öreg-tó partján valósulna meg. A fakivágásokkal is járó szálloda- és strandépítésnek azonban ellenzői is vannak, akik szeretnék megőrizni a tó és környezete eddigi arculatát. Egy kormányzati terv szerint pedig vezetékkel a tatai karsztvíz egy részét Komáromba vinnék – emiatt azonban már a polgármester is aggódik.  

 

Megnyithatja a Natura 2000-es területen a bányát az osztrák cég

2020.04.18

 Egy osztrák bányászcégnek sikerült, ami az elmúlt évtizedekben egyetlen vállalatnak sem Sümegprágán: természetvédelmi részeket is érintő bányaterületre kapott környezetvédelmi engedélyt, így megnyithatja a bazaltbányát a település határában – tudta meg a Magyar Hang. Ezzel elhárult a legjelentősebb bürokratikus akadály, a Modre Bergbau Gmbh elkezdheti a bánya előkészítését a falu szélétől 800 méterre fekvő bányaterületen, amelynek egy része Natura 2000-es besorolású természetvédelmi oltalom alatt áll.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Következő »