Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Északi király

Cikkek

Putyin megpróbálta igazolni az orosz és az ukrán nép történelmi sorsközösségét

2021.07.15

 Veszélyesnek tűnik, ha Vlagyimir Putyin azt mondja egy szomszédos népről, hogy az a valóságban egy az orosz nemzettel. A napokban az orosz államfő arról az Ukrajnáról állapította meg ezt, amelynek egy részét – a Krímet – Oroszország 2014-ben bekebelezte, s amelynek keleti határvidékét, a Donyec-medence nagy részét Moszkva-párti, orosz támogatást élvező szeparatisták tartják már hetedik éve az ellenőrzésük alatt

 

Putyin: a nyugati országok katonai erői „nyomulnak” Ukrajnában

2021.07.04

 Aggasztó, hogy a nyugati országok megkezdték Ukrajna területének katonai birtokbavételét – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tévéadásban, a lakosság által feltett kérdésekre válaszolva.

 

Putyin látott már nyugati légi kalózkodást is

2021.05.29

 Mostanra azonban a külvilágtól elszigetelt Lukasenko– aki tovább növelte a feszültséget a Ryanair vasárnapi földre kényszerítésével Minszkben egy valótlan bombafenyegetés hírével, annak érdekében, hogy leszedjen róla egy ellenzéki aktivistát – kénytelen egyre inkább engedni Putyinnak, 

 

Putyin önkéntes karanténban marad, pedig beoltották orosz vakcinával

2021.05.10

 Az oknyomozó portál az állítását Vlagyimir Putyin saját munkamenetrendjével támasztja alá, amiből nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben nemigen tervezi elhagyni a vírusmentes buborékká alakított rezidenciáját. 

 

Putyin: Provokációk készülnek Oroszország ellen, meg akarják fékezni

2021.02.25

 "Oroszország megfékezésének úgynevezett politikájával állunk szemben" - mondta.Ez nem a versenyről szól ... hanem egy következetes és nagyon agresszív vonalról, amelynek célja a fejlődésünk megzavarása határaink mentén" - tette hozzá Putyin, 

 

ELSŐ ALKALOMMAL MONDTA EL VÉLEMÉNYÉT AZ AMERIKAI TÜNTETÉSEKRŐL VLAGYIMIR PUTYIN

2020.06.14

 A egyesült államokbeli zavargások az ország mélységi válságának megnyilvánulásai – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva, Kreml, Putyin című, vasárnapi magazinműsorának nyilatkozva.

 

Putyin a puccskísérlet minden lépéséről tudhatott

2020.05.10

 Május 1-én 60 felfegyverzett önkéntes és a különleges erők katonája 2 hajón akart észrevétlenül behatolni Venezuelába.  A "Gideon hadművelet" keretében rajtaütéseket akartak végrehajtani katonai bázisokon és el akarták foglalni az elnöki palotát, forradalmat kirobbantva a szocialista Nicola Maduro elnök ellen. A Silvercorp USA amerikai őrző-védő cég hősiesnek szánt küldetése azonban gyorsan kudarcba fulladt, a venéz határőrség ugyanis pillanatok alatt felgöngyölítette őket. 

 

Sötét árnyak Putyin felett – az oroszok fele már elküldené

2020.04.21

 Putyin számára nem igazán jó hír, hogy míg Japán a GDP-je 20 százalékának megfelelő gazdaságélénkítő csomagot jelentett be, az USA pedig 10 százaléknak megfelelőt, addig Moszkva csupán az orosz GDP 1,5 – 2 százalékát kitevő csomaggal tudott előállni. Putyin április 15-én jelentett be a KKV-k számára alkalmazottanként havi 50 ezer forintnak megfelelő támogatást április és május hónapra. 850 milliárd forintnak megfelelő központi támogatást kapnak a régiók büdzséi, a légitársaságok pedig 100 milliárdnak megfelelőt. 

 

Putyin bérre fordítható közvetlen állami segélyt ígért a vállalkozásoknak

2020.04.15

 Az orosz gazdaságnak a koronavírus-világjárvány közepette való támogatását célzó új intézkedések keretében folyósítható, fejenként 12 100 rubeles támogatás feltétele a cégek április 1-jén státusban volt alkalmazottai 90 százalékának megtartása. (A rubel jelenleg mintegy 4,3 forintot ér.) Putyin emellett kezdeményezte, hogy a vállalatok áprilisban és májusban hitelt vehessenek fel a bérek kifizetéséhez, amelynek legkevesebb 75 százalékáért az orosz Külgazdasági Bank (VEB) vállalna kezességet.

 

Vladimir Putyin énekel: Archivo: Putin canta la canción 'Blueberry Hill'

2020.02.18

Vladimir Putyin énekel El servicio de prensa del Kremlin ha publicado videos de archivo con motivo del 20.º aniversario de Vladímir Putin en puestos de poder en Rusia. Uno de esos documentos gráficos muestra cómo este mandatario interpretó en inglés la canción romántica 'Blueberry Hill'.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »