Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Északi király

Cikkek

Putyin: Provokációk készülnek Oroszország ellen, meg akarják fékezni

2021.02.25

 "Oroszország megfékezésének úgynevezett politikájával állunk szemben" - mondta.Ez nem a versenyről szól ... hanem egy következetes és nagyon agresszív vonalról, amelynek célja a fejlődésünk megzavarása határaink mentén" - tette hozzá Putyin, 

 

ELSŐ ALKALOMMAL MONDTA EL VÉLEMÉNYÉT AZ AMERIKAI TÜNTETÉSEKRŐL VLAGYIMIR PUTYIN

2020.06.14

 A egyesült államokbeli zavargások az ország mélységi válságának megnyilvánulásai – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva, Kreml, Putyin című, vasárnapi magazinműsorának nyilatkozva.

 

Putyin a puccskísérlet minden lépéséről tudhatott

2020.05.10

 Május 1-én 60 felfegyverzett önkéntes és a különleges erők katonája 2 hajón akart észrevétlenül behatolni Venezuelába.  A "Gideon hadművelet" keretében rajtaütéseket akartak végrehajtani katonai bázisokon és el akarták foglalni az elnöki palotát, forradalmat kirobbantva a szocialista Nicola Maduro elnök ellen. A Silvercorp USA amerikai őrző-védő cég hősiesnek szánt küldetése azonban gyorsan kudarcba fulladt, a venéz határőrség ugyanis pillanatok alatt felgöngyölítette őket. 

 

Sötét árnyak Putyin felett – az oroszok fele már elküldené

2020.04.21

 Putyin számára nem igazán jó hír, hogy míg Japán a GDP-je 20 százalékának megfelelő gazdaságélénkítő csomagot jelentett be, az USA pedig 10 százaléknak megfelelőt, addig Moszkva csupán az orosz GDP 1,5 – 2 százalékát kitevő csomaggal tudott előállni. Putyin április 15-én jelentett be a KKV-k számára alkalmazottanként havi 50 ezer forintnak megfelelő támogatást április és május hónapra. 850 milliárd forintnak megfelelő központi támogatást kapnak a régiók büdzséi, a légitársaságok pedig 100 milliárdnak megfelelőt. 

 

Putyin bérre fordítható közvetlen állami segélyt ígért a vállalkozásoknak

2020.04.15

 Az orosz gazdaságnak a koronavírus-világjárvány közepette való támogatását célzó új intézkedések keretében folyósítható, fejenként 12 100 rubeles támogatás feltétele a cégek április 1-jén státusban volt alkalmazottai 90 százalékának megtartása. (A rubel jelenleg mintegy 4,3 forintot ér.) Putyin emellett kezdeményezte, hogy a vállalatok áprilisban és májusban hitelt vehessenek fel a bérek kifizetéséhez, amelynek legkevesebb 75 százalékáért az orosz Külgazdasági Bank (VEB) vállalna kezességet.

 

Vladimir Putyin énekel: Archivo: Putin canta la canción 'Blueberry Hill'

2020.02.18

Vladimir Putyin énekel El servicio de prensa del Kremlin ha publicado videos de archivo con motivo del 20.º aniversario de Vladímir Putin en puestos de poder en Rusia. Uno de esos documentos gráficos muestra cómo este mandatario interpretó en inglés la canción romántica 'Blueberry Hill'.

 

Putyin felügyeli a hiperszonikus rakéta tesztet a Fekete-tengeren

2020.01.13

 A Kalibr körutazórakétákat kétféle peronról indították a Fekete-tengeren végzett gyakorlatok során. A Grigorovich admirális fregatt és az Orekhovo-Zuevo kis rakétahajó legénysége felszíni lövöldözést hajtott végre, míg a Kolpino tengeralattjáró a Kalibrot indította a víz alatt. Ezeket a rakétákat már a tényleges harcban is felhasználták, bizonyítva hatékonyságukat az orosz terroristaellenes szíriai művelet során.

Videó az eredeti oldalon!

 

Lövöldözés volt Moszkvában az FSZB épületénél, 3 halott van

2019.12.28

  A támadás idején Putyin az orosz legfelsőbb vezetés több más tagjával együtt a Kremlben tartózkodott, a biztonsági szervek alkalmazottainak napja alkalmából tartott ünnepségen.

Putyin az ünnepségen kijelentette, hogy Oroszországban idén 54 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 33 terrortámadást sikerült megakadályozni. A csütörtöki támadást több sajtóforrás is összefüggésbe hozza az elnöki beszéddel.

 

Putyin aláírta a törvényt, amely alapján magánszemélyek is külföldi ügynöknek minősíthetők

2019.12.03

 A törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

 

Mélyütés Putyinnak – Orbán lehet a következő?

2019.09.19

 A szeptemberi orosz helyhatósági választások fő politikai üzenete az, hogy a nagyvárosi polgárok már nem vevők Putyinra és vonalvezetésére. Nagy Péterrel ellentétben Putyin az elmúlt két évtizedben nem tudta közelíteni országát a fejlett világhoz, és mára például Kína gazdasági teljesítménye tízszerese az oroszénak, míg Peking katonai költségvetése Moszkváénak a hatszorosa.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »