Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Északi király

Cikkek

Vladimir Putyin énekel: Archivo: Putin canta la canción 'Blueberry Hill'

2020.02.18

Vladimir Putyin énekel El servicio de prensa del Kremlin ha publicado videos de archivo con motivo del 20.º aniversario de Vladímir Putin en puestos de poder en Rusia. Uno de esos documentos gráficos muestra cómo este mandatario interpretó en inglés la canción romántica 'Blueberry Hill'.

 

Putyin felügyeli a hiperszonikus rakéta tesztet a Fekete-tengeren

2020.01.13

 A Kalibr körutazórakétákat kétféle peronról indították a Fekete-tengeren végzett gyakorlatok során. A Grigorovich admirális fregatt és az Orekhovo-Zuevo kis rakétahajó legénysége felszíni lövöldözést hajtott végre, míg a Kolpino tengeralattjáró a Kalibrot indította a víz alatt. Ezeket a rakétákat már a tényleges harcban is felhasználták, bizonyítva hatékonyságukat az orosz terroristaellenes szíriai művelet során.

Videó az eredeti oldalon!

 

Lövöldözés volt Moszkvában az FSZB épületénél, 3 halott van

2019.12.28

  A támadás idején Putyin az orosz legfelsőbb vezetés több más tagjával együtt a Kremlben tartózkodott, a biztonsági szervek alkalmazottainak napja alkalmából tartott ünnepségen.

Putyin az ünnepségen kijelentette, hogy Oroszországban idén 54 terrorista irányultságú bűncselekményt, köztük 33 terrortámadást sikerült megakadályozni. A csütörtöki támadást több sajtóforrás is összefüggésbe hozza az elnöki beszéddel.

 

Putyin aláírta a törvényt, amely alapján magánszemélyek is külföldi ügynöknek minősíthetők

2019.12.03

 A törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

 

Mélyütés Putyinnak – Orbán lehet a következő?

2019.09.19

 A szeptemberi orosz helyhatósági választások fő politikai üzenete az, hogy a nagyvárosi polgárok már nem vevők Putyinra és vonalvezetésére. Nagy Péterrel ellentétben Putyin az elmúlt két évtizedben nem tudta közelíteni országát a fejlett világhoz, és mára például Kína gazdasági teljesítménye tízszerese az oroszénak, míg Peking katonai költségvetése Moszkváénak a hatszorosa.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

• 67 orosz pap követeli a moszkvai tüntetők elleni eljárások leállítását

2019.09.18

 Ezek ellen aztán megint csak mindent bevetettek. A rendőrség az ismertebb ellenzéki aktivistákat már a tüntetések előtt begyűjtötte, a tüntetéseken pedig ezrével tartóztattak le embereket - függetlenül attól, hogy tüntettek, vagy éppen csak arra jártak.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

A legnagyobb purimi csoda: Sztálin agyvérzése 1953-ban

2019.09.17

 A gyanú elsősorban az első éjszakán a betegtől a segítséget megtagadó Berijára terelődött. Sztálin lányának, Szvetlanának például az tűnt fel, a főbelügyér milyen diadalittasan szaladt ki a halottas szobából és sietett el Kuncevóból, a többszörös külügyminiszter, Vjacseszlav Molotov pedig évtizedekkel később úgy nyilatkozott, hogy az 1953. május 1-jei felvonulás alatt a Lenin-mauzóleum mellvédjén Berija félreérthetetlen célzást tett saját szerepére, odasúgva neki: „eltakarítottam őt az útból”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

Nagyot zuhant az orosz kormánypárt Moszkvában

2019.09.09

 Az ellenzék legismertebb arca, Alekszej Navalnij vezette Korrupció Elleni Küzdelem Alapítványa (FBK) jelöltjei viszont nem is indulhattak, miután a választási bizottság minden esetben formai hibákat talált a támogató íveken. Az ellenzék távoltartása a választásoktól szokatlanul nagy tüntetésekhez és kemény rendőrségi fellépésekhez vezetett.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

Putyin ment egy kört kedvenc motorosbandájával és megköszönte a példamutatást

2019.08.11

 az orosz elnök, aki méltatta, hogy „ilyen klassz srácok mutatnak példát a fiataloknak országunkban, és megmutatják nekik, hogyan kell viszonyulni Oroszországhoz”.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Északi király | Hozzászólások: 0

Ez az, amit végképp nem gondolt volna Putyinról

2019.07.07

  Vlagyimir Putyin orosz államfő élvezte, amikor a Financial Timesnak adott interjújában úgy léphetett fel, mint az amerikai radikális jobboldali alt right mozgalom legnagyobb trollja. Bejelentette a liberalizmus végét, kigúnyolta a női egyenjogúságot, elítélte Angela Merkel német kancellárt, mert beengedett országába egymillió szír menekültet és dicsérte amerikai kollégáját, Donald Trumpot a bevándorlókkal szembeni keménységéért. Mit sem törődött azzal, hogy Oroszországban él a világ negyedik legnagyobb bevándorlópopulációja (tagjai főként Közép-Ázsiából érkeztek).

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »