Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Északi király

Cikkek

Máig sok rejtély övezi Sztálin halálát

2022.06.06

 A belső kör tagjai közül Berija és Malenkov érkeztek először a helyszínre, az orvosi csapat pedig csak reggel kapott engedélyt arra, hogy megvizsgálják. A félelemtől reszkető szakemberek megállapították, hogy súlyos agyvérzése volt, az egekbe szökött vérnyomására pedig két napig még piócákat is alkalmaztak, hogy csökkentsék. 

 

Putyin: az ukrán vezetés bátorítást kap a minszki megállapodások lebontásához vezető úton a Nyugattól

2021.11.18

 A Nyugat nem veszi komolyan a moszkvai figyelmeztetéseket, hogy ne lépje át az orosz érdekek “vörös vonalát” – jelentette ki Vlagyimir Putyin a moszkvai diplomáciai tárca kibővített kollégiumának ülésén elmondott beszédében.

 

Putyin megpróbálta igazolni az orosz és az ukrán nép történelmi sorsközösségét

2021.07.15

 Veszélyesnek tűnik, ha Vlagyimir Putyin azt mondja egy szomszédos népről, hogy az a valóságban egy az orosz nemzettel. A napokban az orosz államfő arról az Ukrajnáról állapította meg ezt, amelynek egy részét – a Krímet – Oroszország 2014-ben bekebelezte, s amelynek keleti határvidékét, a Donyec-medence nagy részét Moszkva-párti, orosz támogatást élvező szeparatisták tartják már hetedik éve az ellenőrzésük alatt

 

Putyin: a nyugati országok katonai erői „nyomulnak” Ukrajnában

2021.07.04

 Aggasztó, hogy a nyugati országok megkezdték Ukrajna területének katonai birtokbavételét – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tévéadásban, a lakosság által feltett kérdésekre válaszolva.

 

Putyin látott már nyugati légi kalózkodást is

2021.05.29

 Mostanra azonban a külvilágtól elszigetelt Lukasenko– aki tovább növelte a feszültséget a Ryanair vasárnapi földre kényszerítésével Minszkben egy valótlan bombafenyegetés hírével, annak érdekében, hogy leszedjen róla egy ellenzéki aktivistát – kénytelen egyre inkább engedni Putyinnak, 

 

Putyin önkéntes karanténban marad, pedig beoltották orosz vakcinával

2021.05.10

 Az oknyomozó portál az állítását Vlagyimir Putyin saját munkamenetrendjével támasztja alá, amiből nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben nemigen tervezi elhagyni a vírusmentes buborékká alakított rezidenciáját. 

 

Putyin: Provokációk készülnek Oroszország ellen, meg akarják fékezni

2021.02.25

 "Oroszország megfékezésének úgynevezett politikájával állunk szemben" - mondta.Ez nem a versenyről szól ... hanem egy következetes és nagyon agresszív vonalról, amelynek célja a fejlődésünk megzavarása határaink mentén" - tette hozzá Putyin, 

 

ELSŐ ALKALOMMAL MONDTA EL VÉLEMÉNYÉT AZ AMERIKAI TÜNTETÉSEKRŐL VLAGYIMIR PUTYIN

2020.06.14

 A egyesült államokbeli zavargások az ország mélységi válságának megnyilvánulásai – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva, Kreml, Putyin című, vasárnapi magazinműsorának nyilatkozva.

 

Putyin a puccskísérlet minden lépéséről tudhatott

2020.05.10

 Május 1-én 60 felfegyverzett önkéntes és a különleges erők katonája 2 hajón akart észrevétlenül behatolni Venezuelába.  A "Gideon hadművelet" keretében rajtaütéseket akartak végrehajtani katonai bázisokon és el akarták foglalni az elnöki palotát, forradalmat kirobbantva a szocialista Nicola Maduro elnök ellen. A Silvercorp USA amerikai őrző-védő cég hősiesnek szánt küldetése azonban gyorsan kudarcba fulladt, a venéz határőrség ugyanis pillanatok alatt felgöngyölítette őket. 

 

Sötét árnyak Putyin felett – az oroszok fele már elküldené

2020.04.21

 Putyin számára nem igazán jó hír, hogy míg Japán a GDP-je 20 százalékának megfelelő gazdaságélénkítő csomagot jelentett be, az USA pedig 10 százaléknak megfelelőt, addig Moszkva csupán az orosz GDP 1,5 – 2 százalékát kitevő csomaggal tudott előállni. Putyin április 15-én jelentett be a KKV-k számára alkalmazottanként havi 50 ezer forintnak megfelelő támogatást április és május hónapra. 850 milliárd forintnak megfelelő központi támogatást kapnak a régiók büdzséi, a légitársaságok pedig 100 milliárdnak megfelelőt. 

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »