Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Putyin felügyeli a hiperszonikus rakéta tesztet a Fekete-tengeren

2020.01.13

 

Kinzhal hiperszonikus és Kalibr körutazórakéták, amelyeket Fekete-tengeren hatalmas orosz haditengerészeti gyakorlatok során lőttek (VIDEOS)

 
 
 
 
 
 
 
Több mint 30 hadihajó és 40 repülőgép gyűlt össze az oroszországi Fekete-tenger és az Északi Flotta nagyszabású közös gyakorlatára, amely lehetőséget biztosít az ország néhány legszembesültebb fegyverének működésére.

A Kalibr körutazórakétákat kétféle peronról indították a Fekete-tengeren végzett gyakorlatok során. A Grigorovich admirális fregatt és az Orekhovo-Zuevo kis rakétahajó legénysége felszíni lövöldözést hajtott végre, míg a Kolpino tengeralattjáró a Kalibrot indította a víz alatt. Ezeket a rakétákat már a tényleges harcban is felhasználták, bizonyítva hatékonyságukat az orosz terroristaellenes szíriai művelet során.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A MiG-31K vadászgépek duója a levegőbe került, hogy kipróbálhassa a Kinzhal hiperszonikus rakétákat az egyik tengerparti tartományban. A hardver az ország katonaságához készített számos hiperszonikus rendszer egyike, az Avangard vitorlázóval, amelyet siló alapú ICBM-ekre szerelnek fel, és a Haditengerészet számára kifejlesztett Zircon (Tsirkon) rakétát. Ezekről a fegyvertípusokról állítólag képes legyőzni bármilyen létező légvédelem azáltal, hogy többször halad a hangsebességnél, és folyamatosan manőverezik.

A fekete-tengeri flotta Ivanovets és a Naberezhnye Chelny szintén lövöldöztek a P-270 Moskit hajóellenes rakétákat, míg az Utyos parti rakétarendszerek elpusztították a haditengerészeti célokat, amelyek utánozták az ellenséges hajókat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A gyakorlatok légi részén a Su-30SM többcélú vadászgépek, a Su-24M bombázók és a Tu-95 stratégiai bombázók voltak. Vlagyimir Putyin megfigyelte a háborús játékokat az északi flotta Ustinov marsall rakétáján.

RT

Az orosz haditengerészet főparancsnoka, Nikolaj Jevmenov arról számolt be az elnöknek, hogy a gyakorlatok megtették minden céljukat. "A hardver bebizonyította megbízhatóságát, a használat új formáit kipróbálva. A személyzet szintén megmutatta professzionalitását."

Putyin elmondta, hogy a vadonatúj hardver mennyisége az orosz haditengerészetben megközelíti a 70 százalékot, és azt ezen a szinten kell tartani, hogy "hazánk fenntarthassa és megerősíthesse pozícióit, mint az egyik vezető tengeri hatalom".

www.rt.com/russia/477838-russia-navy-kalibr-kinzhal-putin/