Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Putyin ment egy kört kedvenc motorosbandájával és megköszönte a példamutatást

2019.08.11

 

Képtalálat a következőre: „motorcycle”

Felköszöntötte a Kreml irányvonalához hű Éjszakai Farkasok motoros klubot Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton Szevasztopolban, a csoportnak az Ukrajnától elcsatolt Krím félszigeten tartott első bemutatója alkalmából.
Képtalálat a következőre: „Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin”Fotó: Alekszej Druzsinyin/Szputnyik
Putyin a kerek évfordulóról
megemlékező eseményre a
motorosok vezetője, Alekszandr Zaldosztanov, a “Sebész”
társaságában, fekete pólóban és
bőrdzsekiben, egy Ural motor
nyergében érkezett.

Figyelemre méltó az önök hagyománya, amely összefügg annak a legjobbnak a támogatásával, ami csak az orosz ember szívében lehet, és a nagyszerű, hősi történelmünkkel

– mondta köszöntőjében az orosz elnök.

5972543 10.08.2019 Russian President Vladimir Putin rides a bike before the Babylon's Shadow bike show in Sevastopol, Crimea, Russia. Head of motorcycle club "Night Wolves" Alexander Zaldostanov, is at left, Head of the Republic of Crimea Sergei Aksenov, second left, and Acting Governor of Sevastopol Mikhail Razvozhaev, is at right. Alexei Druzhinin / Sputnik
Fotó: Alexei Druzhinin / Sputnik

Méltatta, hogy

ilyen klassz srácok mutatnak példát a fiataloknak országunkban, és megmutatják nekik, hogyan kell viszonyulni Oroszországhoz

– tette hozzá.

A magát hazafias és hagyományőrző csoportként pozicionáló motorosok 2014-ben szerepet játszottak a Krím orosz elfoglalásában. A klub a náci Németország felett aratott győzelem évfordulója alkalmából minden évben igyekszik felkeresni az elesett szovjet katonák temetőit, ami feszültségforrás Moszkva és több, az Éjszakai Farkasok útvonala által érintett ország kormánya között.

Kiemelt kép: Alexei Druzhinin / Sputnik

24.hu/kulfold/2019/08/10/putyin-motorozas/

 

Kijev tiltakozott Putyin újabb krími látogatása miatt

2019. augusztus 11. 14:06
 
 
 

A külügyminisztérium közleménye szerint a látogatást nem egyeztették előzetesen az ukrán féllel, amivel az orosz fél durván megsértette Ukrajna szuverenitását.

Az ukrán külügyminisztérium határozott tiltakozását fejezte ki vasárnap Vlagyimir Putyin orosz elnöknek az Oroszország által Ukrajnától önkényesen elcsatolt Krím félszigeten előző nap tett újabb látogatása miatt.

A tárca közleménye szerint a látogatást – akárcsak minden más magas rangú orosz tisztségviselő korábbi látogatását az ideiglenesen megszállt ukrán területen – nem egyeztették előzetesen az ukrán féllel, amivel az orosz fél durván megsértette Ukrajna szuverenitását és területi épségét.  

A minisztérium szánalmasnak nevezte az orosz félnek és az orosz tömegtájékoztatási eszközöknek azon próbálkozásait, hogy az orosz tisztségviselők  krími útjait „szokásos belföldi látogatásokként” értelmezzék. Kijev leszögezte, hogy a Krím és benne Szevasztopol városa Ukrajna szuverén területének szerves részét képezik.      

„Az orosz tisztviselők egyetlen útja sem képes megváltoztatni ezen területeknek Ukrajna alkotmányában és törvényeiben foglalt státusát, hanem csak ismételten megmutatja, hogy Oroszország nem tartja tiszteletben a nemzetközi jog általánosan elismert alapelveit és normáit, beleértve az ENSZ Alapokmányát, az ENSZ Közgyűlésének határozatait, valamint azon két- és többoldalú megállapodásokat, amelyeknek Oroszország és Ukrajna is egyaránt részese” – olvasható a tárca közleményében. 

Putyin szombaton Szevasztopolban járt, ahol részt vett a Kremlhez hű, Éjszakai Farkasok nevű orosz motorosklub rendezvényén.

(MTI)     mandiner.hu/cikk/20190811_kijev_tiltakozott_putyin_ujabb_krimi_latogatasa_miatt