Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezekiel próféciájához vezető lépések

Cikkek

Putyin: az orosz katonák biztonságát védjük – Netanjahu: az orosz lépés veszélyezteti a térség biztonságát

2018.09.25

 A Szíriában található hmejmími orosz katonai reptérre telepített Sz-400-as légvédelmi rendszer rádiólokációs eszközei által rögzített adatok – amelyek alapján az incidens másodpercről másodpercre lekövethető – bebizonyították, hogy egy izraeli F-16-os az orosz Il-20-as mögött keresett fedezéket a szíriai légvédelmi rakéta elől.Az Sz-400-as rögzítette a szíriai Sz-200-as rakétájának röppályáját az izraeli F-16-os felé, és “meglátta”, ahogy a “rakéta, az izraeli repülőgép felé közeledve hirtelen irányt változtatott, és az Il-20-as felé indult el”. A rakéta a tábornok szerint szeptember 17-én 22 óra 02 perc 45 másodperckor találta el az orosz gépet.

 

Izraelinfo: Kemény válasz Izraelnek: Moszkva két héten belül SZ-300-as légvédelmi rendszert szállít Szíriának

2018.09.24

 A szíriai légvédelem parancsnoki állásait olyan, eddig csak az orosz fegyveres erőknél rendszeresített, automatizált vezérlőrendszerekkel fogják felszerelni, amelyek szavatolják az orosz repülőgépek azonosítását és a szíriai légvédelem összes eszközének központi irányítását. A miniszter kijelentette, hogy Oroszország emellett a Földközi-tenger medencéje fölött el fogja fojtani a szíriai területen objektumokat támadó légierő műholdas navigációját, a repülőgépek fedélzeti rádiólokátorait és kommunikációs rendszerét.

 

Izraelinfo: Az orosz védelmi tárca Izraelt hibáztatja az Il-20-as pusztulásáért

2018.09.23

 Konasenkov azzal vádolta meg Izraelt, hogy megsértette a 2015-ben megkötött kétoldalú megállapodást a véletlen konfliktusok elkerüléséről Szíria térségében. Rámutatott, hogy az izraeliek gyakorlatilag csak a támadásukkal egy időben, 21 óra 39 perckor figyelmeztették az orosz hadsereget, négy F-16-osuk pedig már 21 óra 40 perckor végrehajtotta a csapást.

 

Moszkva: A szíriai légvédelem lőtte le az orosz harci gépet, de Izrael felelős érte

2018.09.18

 Konasenkov leszögezte, hogy Oroszország ellenséges cselekedetnek tekinti az izraeli lépést. “Izraeli katonák felelőtlen cselekedetei miatt halt meg 15 orosz katona. Ez egyáltalán nem felel meg az orosz-izraeli partnerség szellemének” – mondta a szóvivő.

 

Az orosz hadsereg a Golán-fennsíkon

2018.08.17

 Az ENSZ békefenntartói a hetvenes évek óta voltak jelen a két ellenséges állam határán, 2014-ben iszlamista lázadó csoportok üldözték el őket. Az orosz hadsereg aknamentesít, biztosítja az utakat és kíséretet nyújt az ENSZ megfigyelőinek.

 

Kilakoltatott egy zsidó közösséget a zsinagógából egy muszlim vállalkozó

2018.08.02

 Kilakoltatott egy zsidó közösséget a zsinagógából egy muszlim vállalkozó

ORIGO2018.08.02. 15:54

A török muszlim tulajdonos kilakoltatotta a zsinagógából a hollandiai Deventer város zsidó közösségét. Megvette a közösség feje fölül a zsinagógájukat és kitette őket. Állítólag étteremmé akarja alakítani az ingatlant, bár erre nincs engedélye - írta a Jewish Telegraphyic Agency.

Hosszú idő óta nem fordult elő olyan Hollandiában, hogy egy zsidó közösségnek el kellett volna hagynia a zsinagógáját. Egészen mostanáig, amikor is Deventer városának kis zsidó közössége arra kényszerült, hogy egy furgonba pakolja a tóratekercset más szent írásokkal és berendezési tárgyakkal együtt, és elköltözzön az általa használt zsinagógából. 

http://static.origos.hu/s/img/i/1808/2018080283.jpg?w=644&h=424A deventeri zsinagóga, amit el kell hagynia a helyi közösségnekFORRÁS: ORIGO

Az 1892-ben épített zsinagógát ugyanis megvásárolta egy étteremláncot működtető török üzletember, Ayhan Sahin, akinekeltökélt szándéka, hogy a zsinagóga épületében is éttermet nyisson.A helyi zsidó közösség a városvezetéssel együtt próbálkozott ugyan megállapodni Sahinnal és üzlettársával, hogy valamilyen megoldást találjanak arra, hogy a továbbiakban is az épület eredeti rendeltetésének megfelelően használhassák azt, de nem jártak sikerrel.

A városvezetés azzal próbált segíteni, hogy nem adta ki az étterem megnyitásához szükséges engedélyeket, de mivel a tulajdonosnak joga van ahhoz, hogy eldöntse, ki tartózkodhat az ingatlanjában, így aztán a zsidóknak mindenképpen menniük kellett. A maszorti/konzervatív irányzathoz tartozó közösség a közeli Raaltéban talált magának egy új helyet, ami viszont azt jelenti, hogy Deventerben végleg megszűnik a több száz éves hagyományokra visszatekintő zsidó élet

http://static.origos.hu/s/img/i/1808/2018080284.jpg?w=644&h=424A holland-török üzletember felvásárlása  miatt kell távoznia a zsidóknakFORRÁS: ORIGO

A holland-török üzletember szerint kizárólag üzleti oka van annak, hogypont egy zsinagógában akar éttermet nyitni.Ez ugyanis vonzóvá tenné a helyet a városon kívülről érkezők számára is. Arról, hogy a zsidó közösségnek ki kell költöznie a zsinagógából, és lehet, hogy nem lesz hol imádkozniuk, korábban Sahin azt nyilatkozta, hogy tudomása van a problémáról, de ő nem az Üdvhadsereg. 

 

Rakétával lőtt le Izrael egy szíriai vadászgépet

2018.07.24

 

Izrael lelőtt egy szíriai vadászgépet a Golán-fennsík felett kedden – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet. Az izraeli hadsereg szóvivőjének közlése szerint a Szuhoj gyártmányú vadászrepülő két kilométer mélyen berepült Izrael területére. Az izraeli légierő követte, majd két Patriot gyártmányú amerikai rakétával lelőtte. A vadászrepülő Szíria területén, a Jarmuk folyó völgyében zuhant le.
 

Netanjahu: Izrael nem fogadja el Irán térnyerését Szíriában

2018.07.24

 

 Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő a Jediót Ahronót című izraeli újság honlapja, a ynet szerint   arra mondott nemet, hogy  az iráni katonák  határától  számított száz kilométeres zónán túl állomásozhassanak szíriai területen. A lap értesülése szerint hétfői tárgyalásukon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezt  ajánlotta az izraeli kormányfőnek.

 

Netanjahu Putyinnak Moszkvában: Nem fogjuk fenyegetni az Aszad-rezsimet

2018.07.12

 Mind Izraelt, mind az Egyesült Államokat aggasztja Irán növekvő katonai jelenléte Szíriában, ahol Teherán kulcsfontosságú támogatást nyújt a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erőknek. Az izraeli vezetés többször is jelezte: nem fogja engedni sem Iránnak, sem síita szövetségeseinek, hogy megszilárdítsák jelenlétüket a háború utáni Szíriában. Oroszország azonban, amely Damaszkusz egyik fő szövetségese Irán mellett, már figyelmeztetett: irreális elvárni Irántól, hogy teljes mértékben kivonja erőit Szíriából.

 

Bejrút fölött fotózták le a világ legdrágább vadászgépét

2018.05.24

 A vezérezredes szerint az F-35-ös rendkívül alacsony radarkeresztmetszete lehetővé teszi, hogy a gép észrevétlenül, mélyen behatoljon az Iránhoz hasonló ellenséges államok légterébe, és kijátssza az olyan korszerű légvédelmi rakétarendszereket is, mint az orosz gyártmányú Sz-300-as, amelynek hadrendbe állítását Teherán márciusban jelentette be.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Következő »