Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezekiel próféciájához vezető lépések

Cikkek

Putyin mint békefenntartó: az oroszok csapatokat dobnak át Szíriába

2019.10.16

 Az orosz védelmi tárca kedden közölte, hogy az amerikai csapatok az iraki határ irányában elhagyták két, Dadat és Umm-Mial közelében található szíriai bázisukat Manbídzs térségében. A támaszpontokra időközben a szíriai hadsereg vonult be. A SANA szíriai hírügynökség közölte: az amerikai csapatok elhagyták a Haszeke tartományban található Tell-Bejdar település határában lévő bázisukat is.

 

Így fogja Trump Izraelt is cserben hagyni?

2019.10.11

 A zsidó államban joggal idézhetik most fel, mi lesz akkor, ha egy szép napon Trump úgy ébred, hogy ők megtettek mindent, mostantól intézzék el egymás közt azt a kis hülye válságot az izraeliek, a palesztinok, a szíriaiak, a Hezbollah, a Hamász, ja és ki ne hagyjuk az ENSZ-t.

 

Erdogan életveszélyes háborúja – Izrael is beszállhat a kurdok oldalán

2019.10.09

 Trump döntését kitörő örömmel fogadták az amerikai fehér nacionalisták, akik szerint az elnök végre befejezi a neokonzervatívok „végtelen háborúját”. Szaúd-Arábia és Izrael is aktívan beszállhat a proxi háborúba Szíriában a törökök ellen. Káncz Csaba jegyzete.

 

Izrael figyelmeztető jelnek tartja az amerikai csapatkivonást Szíriából

2019.10.09

 “Trump nem tájékoztatta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt arról a döntéséről, hogy elhagyja Szíriát, és lehetővé teszi Recep Tayyip Erdogan török elnöknek, hogy lemészárolja a kurdokat”.

Siffer arra a következtetésre jut: az amerikai elnök “olyasvalakivé vált Izrael számára, akiben nem lehet megbízni”. “Van egy valós félelem, amely szerint ha Irán továbbra is provokál minket, akkor az amerikai védőernyő nélkül kell szembeszállnunk az ajatollahok rendszerével” – figyelmeztet./KOMMENTEM a cikk alatt/

 

Szíriában tesztelték a legkorszerűbb orosz légvédelmi rendszert

2019.10.02

 Szíria megfelelő terepnek bizonyult, mert a különleges időjárási körülmények mellett a rendszert folyamatos üzemmódban használták olyan helyszínen, ahol a nyugtalan a helyzet miatt a rakétatüzérségnek állandó készültségben kell állnia.

 

Trump levette a kezét Netanjahuról?

2019.09.15

  Tavasszal az amerikai elnök több látványos gesztussal támogatta Netanjahut: bejelentette a Golán-fennsík feletti izraeli joghatóság elismerését, és fogadta a miniszterelnököt a Fehér Házban, ahol alá is írta az erről szóló elnöki deklarációt. Most látványosan hiányoznak ezek a gesztusok, a naponta tucatnyi alkalommal twitterező Trump még egy üzenettel sem erősítette a politikai „életéért” küzdő Netanjahu kampányát. Úgy tudni, hogy Trump nemhogy fogadni nem akarta az izraeli miniszterelnököt, de sokáig még a telefont sem volt hajlandó felvenni, amikor Netanjahu kereste.

 

Dróntámadás Szaúd-Arábiában,Pompeo külügyminiszter Iránt vádolja

2019.09.15

 "Felszólítunk minden országot, hogy nyilvánosan és egyértelműen ítélje el Irán támadásait. Az Egyesült Államok együtt fog működni a partnereivel és szövetségeseivel, hogy szavatolja az energiapiacok jó ellátottságát, és Irán felelősségre legyen vonva az agressziójáért" - írta Pompeo.

 

Oroszország nem járul hozzá az izraeli légicsapásokhoz Szíriában

2019.09.15

 Putyin tudatta Netanjahuval, országa nem engedi, hogy a szíriai hadsereget vagy az annak szállított fegyverek bármelyikét kár érje, mert a támadásokra vonatkozó engedély megadása Izrael iránti engedékenységének tűnhetne

 

Egy nagyszerű barátság vége? Trump kihátrál Netanjahu mögül?

2019.09.12

 Hosszú cikk jelent meg a Politicoban, amely szerint Washington a Fehér Háznál folytatott kémkedéssel vádolja Jeruzsálemet. Múlt héten lemondott Jason Greenblatt különleges közel-keleti megbízott, már régóta nem hallani Donald Trump  szépreményű zsidó vejéről, Jared Kushnerről, és Trump látványosan közeledik Irán felé, feltételek nélkül találkozna a legfőbb ajatollahhal, akárcsak Kim Dzsongunnal tette.

 

Izraelt aggasztja a Roháni-Trump találkozó szervezése

2019.09.09

 Az Egyesült Államok szankcióit Franciaország gyengíti, amely Iránt támogatja az amerikai követelésekkel szemben. Ez abban is megnyilvánult, hogy a G7-es rögtönzött Iránnal kapcsolatos találkozón Macron Irán oldalára állt az amerikaikkal szemben.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »