Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezekiel próféciájához vezető lépések

Cikkek

Iráni atomprogram - Lavrov bízik a szerződés megmenthetőségében

2019.11.08

 Anélkül, hogy megnevezte volna az Egyesült Államokat, sajnálkozását fejezte ki amiatt, hogy az öt hivatalos nukleáris atomhatalom egyike egyoldalúan felmondta az iráni atomalkut, s emiatt nem lehet összehívni azt a régóta tervezett nemzetközi konferenciát, amelynek témája a Közel-Kelet nukleáris fegyverektől való mentesítése lenne. 

 

Ezékiel könyve:38:2    Embernek fia! vesd tekintetedet Góg ellen, és Mágóg földjén, Rós, Mések és Tubál fejedelme ellen, és prófétálj felőle.

 

Trump új intézkedései, Izrael mélységes aggodalmát fejezték ki

2019.11.01

 múlt csütörtökön esküt tették az új Knesszetnek, Benjamin Netanyahu miniszterelnök figyelmeztette, hogy Izrael komoly kihívással néz szembe az egyre inkább emlegetett Irán miatt. "Ez nem centrifugálás, nem szeszély, ez nem" Netanyahu próbál megijeszteni minket "- ragaszkodott hozzá. „Bárki, aki ismeri a helyzetet, tudja, hogy Irán egyre erősebbé válik, és a világ minden tájáról támad, mondván egyértelműen:„ Izrael eltűnik ”. Ők hisznek abban, dolgoznak felé, komolyan kell vennünk őket. Ez a valóság cselekvésre kötelezi minket. 

 

Nem tudott kormányt alakítani Netanjahu

2019.10.21

 Ganz vezette kisebbségi kormány megalakulásának lehetőségét is, amelyben a Kék-fehér a két baloldali párttal, a szociáldemokrata Munkapárt-Híd választási szövetséggel, valamint a baloldali liberális Demokratikus Táborral lépne koalícióra, amit kívülről támogatna a kneszetben a szavazásokon az arab pártok Közös Lista nevű párttömörülése és Avigdor Liberman jobboldali Izrael a Hazánk nevű pártja. Ez a kisebbségi kormányzás az elemzők szerint csak addig tartana, ameddig a Likuddal sikerülne létrehozni a nagykoalíciót, amire akkor érnének meg a feltételek, ha Netanjahu tisztázná magát a korrupciós vádak alól. Aviháj Mandelblitt államügyész várhatóan novemberben dönt az esetleges vádemelésről, vagy a vádak ejtéséről.

 

Putyin mint békefenntartó: az oroszok csapatokat dobnak át Szíriába

2019.10.16

 Az orosz védelmi tárca kedden közölte, hogy az amerikai csapatok az iraki határ irányában elhagyták két, Dadat és Umm-Mial közelében található szíriai bázisukat Manbídzs térségében. A támaszpontokra időközben a szíriai hadsereg vonult be. A SANA szíriai hírügynökség közölte: az amerikai csapatok elhagyták a Haszeke tartományban található Tell-Bejdar település határában lévő bázisukat is.

 

Így fogja Trump Izraelt is cserben hagyni?

2019.10.11

 A zsidó államban joggal idézhetik most fel, mi lesz akkor, ha egy szép napon Trump úgy ébred, hogy ők megtettek mindent, mostantól intézzék el egymás közt azt a kis hülye válságot az izraeliek, a palesztinok, a szíriaiak, a Hezbollah, a Hamász, ja és ki ne hagyjuk az ENSZ-t.

 

Erdogan életveszélyes háborúja – Izrael is beszállhat a kurdok oldalán

2019.10.09

 Trump döntését kitörő örömmel fogadták az amerikai fehér nacionalisták, akik szerint az elnök végre befejezi a neokonzervatívok „végtelen háborúját”. Szaúd-Arábia és Izrael is aktívan beszállhat a proxi háborúba Szíriában a törökök ellen. Káncz Csaba jegyzete.

 

Izrael figyelmeztető jelnek tartja az amerikai csapatkivonást Szíriából

2019.10.09

 “Trump nem tájékoztatta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt arról a döntéséről, hogy elhagyja Szíriát, és lehetővé teszi Recep Tayyip Erdogan török elnöknek, hogy lemészárolja a kurdokat”.

Siffer arra a következtetésre jut: az amerikai elnök “olyasvalakivé vált Izrael számára, akiben nem lehet megbízni”. “Van egy valós félelem, amely szerint ha Irán továbbra is provokál minket, akkor az amerikai védőernyő nélkül kell szembeszállnunk az ajatollahok rendszerével” – figyelmeztet./KOMMENTEM a cikk alatt/

 

Szíriában tesztelték a legkorszerűbb orosz légvédelmi rendszert

2019.10.02

 Szíria megfelelő terepnek bizonyult, mert a különleges időjárási körülmények mellett a rendszert folyamatos üzemmódban használták olyan helyszínen, ahol a nyugtalan a helyzet miatt a rakétatüzérségnek állandó készültségben kell állnia.

 

Trump levette a kezét Netanjahuról?

2019.09.15

  Tavasszal az amerikai elnök több látványos gesztussal támogatta Netanjahut: bejelentette a Golán-fennsík feletti izraeli joghatóság elismerését, és fogadta a miniszterelnököt a Fehér Házban, ahol alá is írta az erről szóló elnöki deklarációt. Most látványosan hiányoznak ezek a gesztusok, a naponta tucatnyi alkalommal twitterező Trump még egy üzenettel sem erősítette a politikai „életéért” küzdő Netanjahu kampányát. Úgy tudni, hogy Trump nemhogy fogadni nem akarta az izraeli miniszterelnököt, de sokáig még a telefont sem volt hajlandó felvenni, amikor Netanjahu kereste.

 

Dróntámadás Szaúd-Arábiában,Pompeo külügyminiszter Iránt vádolja

2019.09.15

 "Felszólítunk minden országot, hogy nyilvánosan és egyértelműen ítélje el Irán támadásait. Az Egyesült Államok együtt fog működni a partnereivel és szövetségeseivel, hogy szavatolja az energiapiacok jó ellátottságát, és Irán felelősségre legyen vonva az agressziójáért" - írta Pompeo.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »