Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trump új intézkedései, Izrael mélységes aggodalmát fejezték ki

2019.11.01

 

 

Kiszivárgott, hogy Netanyahu aggódik és figyelmeztette minisztereit is arra, hogy Trump egyelőre nem hajlandó fellépni Irán ellen és a 2020-as elnökválasztás miatt már nem is fog támadni. Ezért Izraelnek átmenetileg egyedül kell foglalkoznia Iránnal.

A The Times of Israel által idézett források szerint Benjamin Netanjahu csütörtökön első alkalommal tett utalást nyugtalanságára Washington politikájával kapcsolatban, megerősítve azokat az aggodalmakat, amiket az elmúlt hetekben - ahogy fogalmaznak - Irán növekvő bátorsága kapcsán tettek izraeli tisztségviselők.

„Irán szemtelensége a régióban egyre növekszik és egyre erősebb is a válasz hiányának fényében” - jelentette ki az izraeli hadsereg egyik ünnepségén Izrael miniszterelnöke.

Az elmúlt napokban több izraeli katonai tisztségviselő is arról számolt be, hogy Irán válaszcsapásokba kezdett, amikor szíriai állomásait támadták, és az amerikai aktivitás visszaesése miatt egyre nagyobb bátorság jellemzi a régióban a perzsa vezetőket.

A 13-as csatorna értesülései szerint Netanjahu nemrég zárt ajtók mögött még egyértelműbben fogalmazott, és arra figyelmeztette a kabinet tagjait, hogy

"Az Amerikai Egyesült Államok részéről legalább egy évig nem várhatóan komoly lépés Irán ellen. Ezért Izraelnek átmenetileg egyedül kell foglalkoznia Iránnal." (VilagHelyzete)

Trump új intézkedései, a kurdokkal, Szíriával és Iránnal szembeni fellépés Izrael mélységes aggodalmát fejezték ki

Az Egyesült Államok volt volt izraeli nagykövete azt állítja, hogy már nem gondolja, hogy Izrael „be tudja állítani” az Egyesült Államok beavatkozását, ha komoly háború tört ki.

 

Trump’s new actions, inactions on Kurds, Syria, Iran have Israel deeply worried

www.timesofisrael.com/trumps-new-actions-inactions-on-kurds-syria-iran-have-israel-deeply-worried/