Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gazdaság

Cikkek

Most ne írjon alá közös megegyezéses felmondást, mert nagyon rosszul járhat

2020.03.29

  Az a gond, hogy ha a dolgozó mond fel, akkor nem jár neki a végkielégítés – ez a pénz egyébként a munkáltatónál töltött 3 év után járhat, ha a cég mond fel. Közös megegyezésnél pedig eltekinthetnek a felek például a végkielégítéstől és a felmondási időtől is – ez szintén a dolgozót rövidítheti meg.

 

Elkezdik kifizetni a bajba jutott dolgozók bérét az európai kormányok

2020.03.25

 A német kormány bejelentését aztán egymás után követték a Németországhoz hasonlóan erős jóléti állami hagyományokkal rendelkező országok: Dánia, Norvégia, Svédország, Franciaország, Spanyolország, Portugália és Olaszország gazdasági csomagjainak is részét képezte valamilyen módon az államilag támogatott munkaidő-csökkentési támogatás.

Azóta ugyanakkor olyan országokban is így döntöttek, ahol eddig nem volt ennek az intézménynek hagyománya: az Egyesült Királyságban és Csehországban 80, Bulgáriában 60 százalékos bérkiegészítést jelentettek be, Lengyelországban pedig a fizetés 40 százalékát finanszírozza meg az állam azoknál a cégeknél, amelyeknél a járvány miatt jelentősen visszaesik a bevétel

 

Villámgyorsan összeomlik a teljes magyar ipar, ha nem csinálnak valamit a határokon

2020.03.20

 Az olasz beszállítóink azt mondják, hogy össze van állítva a rendelésünk, de egyszerűen nincs, aki elhozza – mesélte egy fémfeldolgozással foglalkozó vállalat vezetője.

a csomagolóanyagok esetében különösen nagy a baj, és ez rendkívül gyorsan begyűrűzik az élelmiszergyártásba, hiszen az ételeket többségét csomagolás nélkül nem lehet tárolni, szállítani, eladni.

 

5 tipp, hogy ne legyen teljes katasztrófa a kényszer home office: a munkád múlhat rajta

2020.03.19

 hazánkban szinte egyáltalán nem része a vállalati kultúrának ez a foglalkoztatási forma. Pánikolni azonban nem kell, szakértők segítségével gyűjtöttük össze ugyanis a legfontosabb tudnivalókat annak érdekében, hogy mindenkinek a lehető legzökkenőmentesebben történjen meg az átállás. Zsákba macska nincs, sokaknak nehezen fog menni, de pikkpakk meg lehet csinálni, csak figyelni kell a kritikus buktatók elkerülésére.

 

A Richterhez és a MOL-hoz is kiszállhat az állam képviselője, hogy átvegye az irányítást?

2020.03.18

 meg is alakult az a járványhelyzetben létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport, Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével. Erre lehetett számítani: amikor híre jött múlt szerdán annak, hogy a kormány bevezeti a veszélyhelyzetet, elsőként írtuk meg, milyen korlátozó intézkedéseket hozhat a törvény alapján a kormány. Ilyen intézkedés lehet a kijárási tilalom elrendelése, a veszélyhelyzet elhárítása érdekében gépjárművek lefoglalása, valamint a gazdálkodó szervezetek átvétele.

 

Parragh kimondta: a multik kedvéért alakítják át az iparűzési adót

2020.02.18

 A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy friss interjúban úgy fogalmazott: az intézkedés új befektetőket csalogathat az országba. Hogy az önkormányzatokat az átalakítás mennyire rosszul érinti, arról nem esett szó.

 

Hozzányúlnak az önkormányzatok legbiztosabb bevételi forrásához

2020.02.05

 Változhat az iparűzési adó alapja, amennyiben a kormány támogatja a Nemzeti Versenyképességi Tanács mai ülésén körvonalazódó javaslatait. Varga Mihály pénzügyminiszter ismertette a részleteket a délelőtti tájékoztatóján.

 

G7: Összeomlás szélén a szelektív papírgyűjtés, ingyen sem vesznek át hulladékpapírt

2020.01.30

 Kína 2017 nyarán jelentette be, hogy jelentősen korlátozza az országba érkező hulladékmennyiséget, innentől kezdve zuhant Európában a papírhulladék ára. Az USA és Európa saját problémáját kiszervezve hulladéklerakónak használta Kínát, ahová különválogatott hulladék helyett rendszeresen szállított szennyezett szemetet. Az európai piacon mintegy nyolcmillió tonnás felesleg képződött, miután Kína mellett Indonézia és Malajzia is jelentősen korlátozta behozatalát.

 
 

A kormány 6686 munkahelyet vett tavaly, darabját átlagosan 15,7 millió forintért

2020.01.23

 2019-ben a kormány összesen 105,3 milliárd forint támogatást adott, ami rekord, ahogy minden évben az szokott lenni, 2018-ban 86,5 milliárd volt elég ehhez. (2004 és 2010 között a szocialista kormányok ehhez képest összesen 130,2 milliárdot költöttek így munkahely-teremtés támogatására, 30 ezer új munkahelyre.) A pénzből nem csak multiknak jutott, de ők voltak a legnagyobb kedvezményezettek.

 

Tizenöt Magyarországnak lenne elég az évente szemétként eltüzelt földgáz

2020.01.15

 Speciális a helyzet az Egyesült Államokban, ahol a palaolaj-termelés felfutása nyomán lett rengeteg gáz, az utóbbi mennyisége ugyanis lassabban csökken az amúgy hamar kimerülő kutak olajhozamához képest. Nemcsak az a baj, hogy ehhez képest nincs elég vezeték, hanem a gáz olcsósága is. Tavaly előfordult, hogy az egyik texasi elosztó központban negatív volt a gázár, vagyis a kitermelő cégek fizettek azért, ha valaki megszabadítja őket az energiahordozótól. Pedig Texas megengedő a gázfáklyázással kapcsolatban, azaz sok cég választhatja ezt a módszert az elszállíttatás helyett.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Következő »