Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gazdaság

Cikkek

EZÉRT NEM KAPSZ RENDES, BEJELENTETT MUNKÁT RENDES FIZETÉSÉRT! NAGYON MEGDÖBBENTŐ ÉS ÉRDEKES

2016.09.12

 Ezek 2011-es adatok, a www.nettober.com kalkulátorból származnak. Amint látod, a 248 720 Ft fizetésed a cégemnek 514 000 Ft költséggel járna. Ezt a kétszeres szorzót csak azzal úszhatnánk meg, ha kevesebb fizetést adnék. De kevesebb fizetésért nem alkalmaználak, mert szerintem aki kétszázezer forint alatt keres, nem tud normálisan megélni. Depressziós lesz, nem végzi a munkáját rendesen, csak tönkretenné a cégemet és engem is. Ezért aztán kevesebb pénzért nem vagyok hajlandó senkinek munkát adni.

Az állam sehol máshol nem veszi el a fizetésed több, mint felét. Bosszantó, hogy több, mint ötszázezret fizetek neked havonta, de kevesebbet kapsz meg belőle a felénél. Pláne, mert semmivel jobb egészségügyi ellátást nem kapsz majd, mint aki minimálbérre van bejelentve.

 

A világ legnagyobb pénzügyi kísérletében veszünk részt jelenleg" - szólalt meg Jacob Rothschild.

2016.08.17

 

LEGYEN VÉGRE KOMOLY JÁRULÉKCSÖKKENTÉS MAGYARORSZÁGON!

2016.08.05

 Magyarországon nagyjából 2 forintba kerül összesen a munkaadónak, hogy a munkavállaló 1 forintot kézhez kapjon. Tekintve a nem túl erős adózási morált, ez garantálja a feketefoglalkoztatást és erősen visszaveti gazdaságunk növekedési lehetőségeit. Hiába alacsonyabbak a hazai nettó bérek, mint mondjuk a szlovák vagy lengyel, a munkaadók azt nézik mennyibe kerül nekik összesen a foglalkoztatás és ez alapján döntenek, hogy melyik országban mennyi munkaerőt alkalmazzanak - így már nem vagyunk annyira vonzóak.

Ha azt szeretnénk, hogy Magyarország versenyképesebb legyen, akkor azonnali és nagyarányú járulékcsökkentésre van szükség - természetesen ez szükségessé tenné az egyenlet másik oldalának, a hatalmas költségekkel járó túlburjánzott államnak az összehúzódását is!

 

Hát, ez is eljött: 60 ezer embert cseréltek le robotokra egy vállalatnál

2016.06.01

 Egyre több iparágban jutnak egyre nagyobb szerephez a robotok, de más-más szegmensekre más-más hatással lesznek. Sőt, konkrét munkakörtől is függ, hogy a gépek kit tudnak majd kiváltani. Az Oxfordi Egyetem és a Deloitte üzleti tanácsadó cég egy közös kutatásban arra jutott, hogy a jelenleg meglévő munkahelyek 35 százalékát veszélyezteti komolyan az elgépesedés a következő 20 évben. 

 

A francia és a német bankok jártak a legjobban a görög mentőcsomagokkal

2016.05.18

 Míg a mentőcsomagok előtt Görögország elsősorban bankoknak tartozott, addig most már főleg az EU tagállamok pénzügyi alapjának, az ESM-nek tartozik. Ezzel lényegében államosították a magánhiteleket, vagyis most már nem a bankok tulajdonosai és betétesei viselik a görög államcsőd kockázatát, hanem végső soron az európai adófizetők. Ugyanakkor az is igaz, ha a bankok bajba kerülnek, akkor általában közpénzből szokták kimenteni őket, mert a bankcsődök okozta gazdasági megrázkódtatástól úgy félnek a nyugati kormányok, mint a tűztől. A görög mentőcsomagok egy ilyen vészhelyzet megelőzését is szolgálták.

 

Kína azt mondja, hogy "nem kell a dollárotok" az új aranyfedezetű jüanért cserébe

2016.04.17

 Egy meghökkentő lépésként, mely valószínűleg összetöri az amerikai gazdaságot egyik napról a másikra, Kína megtagadja, hogy az új aranyfedezetű valutája átváltható legyen amerikai dollárról vagy dollárra. Az új jüan következő kedden, április 19-én kerül bevezetésre.

Amikor a Nemzetközi Valutaalap (IMF) egyetértett, hogy hozzáadják a jüant a nemzetközi valuták kosarához, melyeket globális tartalékként és a nemzetközi kereskedelemben használnak azt akarták, hogy Kína tegye a jüant még megbízhatóbbá, mint valuta. Azóta Kína szinte teljesen leválasztotta a jüant a dollárról lehetővé téve, hogy értéke ingadozzon a világpiacon.

 

Origo: Itthon még kevés pénzből is sokat elvesznek

2016.04.13

 Nem igaz, hogy alacsonyak a munkát terhelő adók Magyarországon. Kevés marad mindenkinél az OECD friss felmérése szerint. Még a gyerekes magyar családok is a legmagasabb adóteherrel sújtott tíz között szerepelnek, nem beszélve a gyermektelenekről és az alacsony keresetűekről, akiknél több adót a közösségben csak egy országban fizetnek. 

 

Az aranyfedezetű rubel és jüan felválthatja a világon a dollárt

2015.12.07

 Egy aranyfedezetű rubel és jüan a dollár lavinaszerű elhagyását jelentheti, jegyzi meg F. William Engdahl hozzátéve, hogy csökkenni fog Amerika képessége, hogy a dollár tartalékvaluta szerepét kihasználja, hogy finanszírozzák Washington örökös tengerentúli háborúit.

A helyzet iróniája az, hogy a kínai, az orosz, a brazil és más országok központi bankjai "szöges ellentétben" állnak az amerikai külpolitikai kurzussal, amely dollárt kényszerül felhalmozni "biztonságos" amerikai kincstári adósság formájában annak érdekében, hogy megvédjék gazdaságukat, hangsúlyozza F. William Engdahl amerikai-német kutató, történész és stratégiai kockázati tanácsadó.
Az igazság az, hogy az amerikai dollár szerepe, mint a világ legnagyobb tartalék valutája az ország gazdaságának Achilles-sarka, fejti ki a stratégiai kockázati tanácsadó.

 

Lehetséges, a Csernobili katasztrófa után sugárszennyezett fenyőrönkök kerültek be Magyarországra?

2015.07.08

 A csernobili katasztrófa után 100 km-es sugarú körben szögesdrótos vasfüggöny ereszkedett le, a sok millió hektáron belül minden állat, növény és ember sugárbeteg lett. A világ minden emberét baj érte a csernobili katasztrófával, kit lelkileg, kit testileg, ki pedig a hitét veszítette el a modernitásban. Magyarországon, azóta is sok rejtélyes rákos daganat okát csak a csernobili reaktor robbanás következményeire lehet visszavezetni.

Mégis volt biztosan kettő ember Magyarországon, aki egy évtizeddel a gyászos reaktor katasztrófa után örült a 100 km-es sugarú körben szögesdrótos vasfüggönyön belül található irdatlan mennyiségű szibériai fenyőfának, amely ugyan 89Sr, 90Sr, 239Pu, 137Cs, 131I izotópokkal szennyezett volt, beépültek a fák szöveteibe, mint alfa és béta-sugárzók, de nagy üzleti lehetőség ezt feledtette.

 

« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20